Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 96

Wątek: Firmware 1.3 dla E-3 wkrótce?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    ...
    być może pojawił się problem z obsługą SWD. jeżeli to możliwe to niech posiadacze zestawu E3+12/60 zrobią taki mały test:
    ogniskowa na max(60mm), a ostrość na min(poniżej 0,25m) u mnie na tych ustawieniach niechce w ogule ruszyć a jak już się coś dzieje to tylko minimalne ruchy na początku zakresu ostrości. nawet jak nie znajdzie ostrości to nie przejeżdza przez cały zakres a 40/150 robi to odrazu
    Właśnie wrzuciłem nowy firmware i wykonałem na prośbę test jak powyżej - opisanych objawów nie zauważyłem, ostrzy jak trzeba (na krzyżowym i punktowym AF), dodam że w pomieszczeniu (nie najlepsze warunki oświetleniowe). Sprawdzono na zestawie E-3 + 12-60 SWD oraz E-3 + 50-200 SWD.
    Wszystko OK.
    PS - strzałki dla AF - całkiem sympatyczne...
    Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 6.02.09 o 11:56
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    1.3 Warto?? Nie chce mi się od nowa ustawiać wszystkiego :/ tylko wybór punktu Af zrobili czy af ogólnie przyspieszył na ZD 50 np.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Hmm no właśnie napisali o jasnych szkłach jak 14-35 f: 2,0 ale 50-tka też jest 2,0. Tylko tam o precyzji była mowa a nie o prędkości. Na 14-35 widziałem na forum narzekano w tej materii to pewnie 50-tka nie odnotuje zmian.

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wysłałem zapytanie do Olympusa cóż to się zmieniło jeżeli chodzi o prace E-3 z gripem.

Zobaczę co napiszą

pozdr.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebu$ Zobacz posta
    zrobiłem mały test i nie ma różnicy czy to akumulatorki 1,2 V czy też baterie AA 1,5V zasilają aparat. Pomimo, iż napięcie z bateriami jest większe i wynosi 9V również pokazuje się na czerwono zły stan baterii.
    Wyjąłem grip z aparatu, aby sprawdzić jakie są napięcia wyjściowe na stykach dochodzących do E-3.

Oto kilka wyników :

1. zasilanie z koszyka z 6-iu aku 1,2 V

napięcie wyjściowe na plusie i minusie 7,85 V
    napięcie wyjściowe na plusie i "zerze" 3,99 V

[..]
    ... powoli z tego nic nie rozumiem
    A co to jest to "zero"?
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    1.3 Warto?? Nie chce mi się od nowa ustawiać wszystkiego :/ tylko wybór punktu Af zrobili czy af ogólnie przyspieszył na ZD 50 np.
    Wiesz, ustawienie aparatu to raptem dwie minuty wędrowania po menu, a poprawki we firmware - oprócz tych, o których oficjalnie napisali, inne jakieś może też są. Dlatego dlaczego by nie aktualizować.

Znam tylko jeden przypadek (Pentax K10d), że ludzie nie aktualizowali oprogramowania w aparatach, bo usuwało (zmieniało kombinację) możliwość dostania się do menu serwisowego

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam. Za dnia wygląda to trochę lepiej, jednak nie jest tak jak było wcześniej.
    problem występuje tylko przy 60mm i ostrości na minimum. dzieje się tak kiedy ręcznie przekręce pierścień ostraści a następnie próbuje wyostrzyć na obiekt powyżej 2m, wtedy ostrość (ok30% prób) zatrzymuje się na 25cm i zostaje potwierdzona.
    ps. aparat i tak muszę do serwisu wysłać (problemy z zasilaniem i zawiszaniem się wraz z hld4) to naprawią. niestety mogę to zrobić dopiero po połowie kwietnia. i cieszę się bardzo, że u reszty userów wszystko jest ok
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Chciałem wgrac nowy soft, mam Olympus Mastera aktualnego (tak twierdzi program, choc nie wpisuje mi w tabelkę jaka to wersja?) po podlączeniu aparatu i wcisnieciu na nim -> Steruj uruchamian Uaktualnienie Aparatu -> dostaję komunikat, że mój komp nie wykrywa go :-O mimo iż przed chwilą zrzuciłem zdjęcia i spoko wykrywa e3. Co jest grane??

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird Zobacz posta
    Chciałem wgrac nowy soft, mam Olympus Mastera aktualnego (tak twierdzi program, choc nie wpisuje mi w tabelkę jaka to wersja?) po podlączeniu aparatu i wcisnieciu na nim -> Steruj uruchamian Uaktualnienie Aparatu -> dostaję komunikat, że mój komp nie wykrywa go :-O mimo iż przed chwilą zrzuciłem zdjęcia i spoko wykrywa e3. Co jest grane??
    aparat ustaw na "ZAPIS" tak jak przy zrzucaniu fot
    Ostatnio edytowane przez tao ; 6.02.09 o 16:08
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Talking

eh, skleroza kiedys to robiłem i zapomnialem, dzięki .. wcisnę coś dla Ciebie