Faktycznie wybór punktu AF strzałkami jest super. Natomiast ciekawe co poprawili z tą obsługą gripa?
Po umieszczeniu akumulatorów o pojemności 2700 od razu pokazał że słabe są.
pozdr.
Faktycznie wybór punktu AF strzałkami jest super. Natomiast ciekawe co poprawili z tą obsługą gripa?
Po umieszczeniu akumulatorów o pojemności 2700 od razu pokazał że słabe są.
pozdr.
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
nie bo mi poprostu aparat na nich nie robi więcej jak kilka zdjęć. najprawdopodobniej (99%) mam grip uszkodzony. na dwuch blm1 robi tylko może 200 fot
Ostatnio edytowane przez tao ; 5.02.09 o 22:21
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Z tego wynika że teoretycznie coś poprawili.
Ciekawe czy takie same spostrzeżenia mają inni właściciele E3 i gripa.
pozdr.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Oczekujemy dużych zmian ale przecież jeżeli Olympus wprowadziłby do E3 funkcjonalność E30 (przy założeniu że to kwestia oprogramowania) to raczej wszyscy by kupowali E3.
Jak się pojawi następca E3 to pewnie wszytko będzie miał to co w E30 plus dużo innych nowości.
pozdr.
Ostatnio edytowane przez lordmoll ; 5.02.09 o 22:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
zrobiłem mały test i nie ma różnicy czy to akumulatorki 1,2 V czy też baterie AA 1,5V zasilają aparat. Pomimo, iż napięcie z bateriami jest większe i wynosi 9V również pokazuje się na czerwono zły stan baterii.
Wyjąłem grip z aparatu, aby sprawdzić jakie są napięcia wyjściowe na stykach dochodzących do E-3.
Oto kilka wyników :
1. zasilanie z koszyka z 6-iu aku 1,2 V
napięcie wyjściowe na plusie i minusie 7,85 V
napięcie wyjściowe na plusie i "zerze" 3,99 V
2. zasilanie jednym BLM-1 komora lewa :
napięcie wyjściowe na plusie i minusie 7,55 V
napięcie wyjściowe na plusie i "zerze" 3,77 V
3. zasilanie jednym BLM-1 komora prawa (ten sam BLM) :
napięcie wyjściowe na plusie i "zerze" 7,53 V
4. zasilanie dwoma BLM-1 :
napięcie wyjściowe na plusie i "zerze" 7,55 V
Przypuszczam na podstawie odczytu wyników napięć, iż to nie soft jest przyczyną błędu jaki wychodzi po podłączeniu gripa z 6-ma aku do E-3, ale "elektryka" w samym gripie. Ten sam BLM w zależności od komory w której się znajduje podaje inne napięcia do aparatu.
Jest tez druga strona medalu.
BLM-1 założony do lewej komory daje takie same napięcia jak z podpiętego koszyka z aku. Tylko, że wtedy body nie informuje o złym stanie naładowania
... powoli z tego nic nie rozumiem![]()
Ostatnio edytowane przez Sebu$ ; 5.02.09 o 23:48
pozdrawiam serdecznie, Sebu$
Ja sobie wygdybalem taka sytuacje.Olek cos spsul w projektowaniu tego gripa.Moze nie do konca sprawdzil czy elektronika dobrze dziala,moze duza partia przyszla spsutych podzespolow.Nie sprawdzali na biezaco.Dopiero jak w magazynach w europie znalazlo sie nascie tysiecy tego doszli do swoich bledow.Sprawdzenie kazdego egzemplarza wyszlo by im za drogo.Wiec nie spuscili z ceny puszki tylko dodatkowo zareklamowali sie,ze za darmo dodaja gripa.Uzytkownicy zrobili OCH i ACH na caly swiat-jaki to Olek wspanialy i za darmo zrobili selekcje.Jeden rzucil do smieci,inny wyslal do serwisu.Wymienili w serwisie na nowy i sprawny. W tym czasie sprawdzajac i poprawiajac w nastepne w produkcji -selekcja spsutych dokonala sie recyma odbiorcy.
Ciekawa opcja
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie