Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 159

Wątek: E3 vs E30

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Myślę o tym samym, tyle że u mnie to nie przerywa serii zdjęć. Mam E-410, w którym nie ma możliwości wyboru "release priority" - ona jest zawsze wyłączona. Czyli powinno być ok, a nie jest.

Możliwe, że to jakieś ograniczenie w modelu z najniższej półki. W E-30 wolałbym mieć pełną funkcjonalność AF-S w trybie zdjęć seryjnych.
    moje e410 w caf działa tak jak piszą powyżej tzn. np przy foceniu biegacza biegnacego do aparatu fps spada bo af musi się uaktualnić i częstość ujęć jest niemiarowa...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Legal Zobacz posta
    Mialem na mysli diwa labs. Sorry. A gdzie sa te dane z DxO?
    DIWA również korzysta z DxO w testach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez marwis Zobacz posta
    moje e410 w caf działa tak jak piszą powyżej tzn. np przy foceniu biegacza biegnacego do aparatu fps spada bo af musi się uaktualnić i częstość ujęć jest niemiarowa...
    W takim razie będę musiał pokombinować z ustawieniami. Dzięki za info.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 20.02.09 o 20:38 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31181153

moze porównanie z 520 ale ciekawe
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dosc ciekawe, choc malo profesjonalne porownanie. Rozne ekspozycje, rozne korekcje, czasem rozne ogniskowe.
    Jedno widac na pewno 'na oko': kolorowy szum znacznie mniejszy i gladszy w e-30, nie widac za to roznicy w dynamice.
    Jest jeszcze cos, co sam zauwazylem po przesiadce z e-510 na e-30: roznica w kolorystyce.
    W e-30 mamy wyrazne wyzsze nasycenie czerwieni i purpury. Widac to doskonale na tych przykladach.
    Mnie akurat pasuja chlodniejsze tonacje, wiec aby uzyskac podobny efekt kolorystyczny, jaki mialem e-510 stosuje korekcje WB A-2 G+1.
    Zwroccie na to uwage - wlasciciele e-30.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Legal Zobacz posta
    Jest jeszcze cos, co sam zauwazylem po przesiadce z e-510 na e-30: roznica w kolorystyce.
    W e-30 mamy wyrazne wyzsze nasycenie czerwieni i purpury. Widac to doskonale na tych przykladach.
    Mnie akurat pasuja chlodniejsze tonacje, wiec aby uzyskac podobny efekt kolorystyczny, jaki mialem e-510 stosuje korekcje WB A-2 G+1.
    Zwroccie na to uwage - wlasciciele e-30.
    Chodzi ci o jakieś specyficzne warunki oświetleniowe? Czy może jest to ogólny trend nowej matrycy?

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Chodzi ci o jakieś specyficzne warunki oświetleniowe? Czy może jest to ogólny trend nowej matrycy?

Pozdrawiam
    Zauwazam to glownie przy swietle dziennym i to zarowno w sloneczny, jak i w pochmurny dzien. Mniej widac to w cienu w dzien sloneczny. We wnetrzach i z blyskiem trudno mi to wychwycic.
    Nie wiem czy to jest blad pomiaru WB (na blad to jednak zbyt powtarzalne), czy tendencja -trend matrycy. Wystepuje to rowniez w wywolywanych ORFach bez korekcji WB.

W kazdym razie korekcja, o ktorej pisalem wyrownuje roznice - zatem wyglada na inna charakterystyke pracy matrycy. Ciekawe co napisza na dpreview, jak w koncu ukaze sie jakas recenzja?
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    Bardzo ciekawie to wygląda. Zdjęcia różnią się trochę poziomem ekspozycji, ale generalnie widać na nich, że E-30 daje radę.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    warszawa/paris
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    porownywanie wysokich czulosci ISO w dobrym oswietleniu to troche bez sensu. wiadomo ze w dobrym swietle uzywa sie jak najnizszego z mozliwych ISO.

moim zdaniem mtakie testy porownawcze maja sens w slabym swietle, kiedy jest sie zmuszonym do uzywania wysokich czulosci aby nie uzywac flesha... ale to moim skromnym zdaniem.

poza tym na zdjeciach widac ze rozpietosc tonalna z E-30 jest zdecydowanie wieksza przy porownywalnych czulosciach matrycy.
    KrzysztofM; E-500; 9-18, 14-45, 14-54 II, 40-150, 70-300, FL-36, RM-1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-3 czy E-30

Mam dylemat - co wybrać starszy E-3 czy młodszy E-30?
    Daniel

| OlyJedi Awatar zimny
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Coś więcej? Zastosowanie?
    OM-D E-M5, 12-50, 45/1.8, E-510 dual kit, 14-54, FL-50,

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów