A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
- czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?
A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
- czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?
A ja z kolei praktycznie wszystko (jeśli chodzi o sprzęt) biorę na ratynie mam możliwości odkładania, zaoszczędzenia i tak juz się kręci od dłuższego czasu, ale mamy z żoną zamiar zmienić to w najbliższym czasie.
MZ kupno na raty = brak gotówki na zakup towaru. Innego uzasadnienia nie ma. Bo jeśli ktoś mógłby/byłby w stanie kupić za gotówkę to z pewnością nie dałby bankowi zarobić.
Dualkit E520 w Fotojokerze już za 1838 zł.
Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.
Kończąć wątek..
MAM LUSTRO =DDDDD
Teraz tylko sesja i zaczynam uczyć się sprzętu =]
Co do samego EURO..
Pomimo że miał wystarczyć dowód to jednak nie wystarczył.
Po dwóch dniach weryfikacji przez bank dowiedziałem się że mam przynieść zaświadczenie o zarobkach.
Dopiero po tym bank udzielił kredytu.
Ale rzeczywiście nie ma dodatkowych opłat, z ciekawostek, wziąłem przedłużoną (5 letnią gwarancję) co kozztowało mnie około 300zł.
[raty - to przekłamany i do **** system - żeby kupic na raty 0% to trzeba umowe kredytową podpisac na rok a tylko jest wzminka taka mała że mozna spłacić max w 6 ratach aby całkowity koszt kredytu równał sie cenie towaru - także "30rat" to jedna wielka bzdura. Mało tego w umowie musimy podpisać że godzimy sie na udzielenie kredytu na około 10000zł bo jak byśmy chcieli cos wziąć jeszcze na raty to właśnie to pod to podlega - radze bardzo uważnie czytać te ich poje...ne umowy bo można sie nieźle naciąć i wkur..ić!!! - Ja zakupiłem sprzęt ale jak w domu spokojnie przestudiowałem umowe - to wystarczy że 1 dzień się spóźnimy ze spłatą raty i z automatu kredyt staje sie dla nas bardzo drogim i wogóle nie opłacalnym kredytem - ( przeistacza się w kredyt na większą ilość rat poto aby banki sobie zarobiły i wydmuchały klienta na maxa~!!! - NIE POLECAM
Nawet jak masz kredyt na 1000 rat, to możesz go spłacić wcześniej, w kilku ratach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W czerwcu u/r kupowałem w euro coś mniej więcej za 2600 zł na 20 rat 0%. Raz zapomniałęm o terminie spłaty i 40 złotych od razu naliczają. Druga sprawa to taka, że mam jakieś poj... ubezpieczenie od straty pracy etc no i co z tego straciłem pracę a płacić trza! Jedyne co w tym dobre to fakt, że mnie wystarczył tylko dowód, potem krótka rozmowa telefoniczna z bankiem i wyszedłem ze sklepu z towarem.
zZz