Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Z C8080 na e520 i kupno w Euro RTV AGD

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
    - czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar kubi
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ja z kolei praktycznie wszystko (jeśli chodzi o sprzęt) biorę na raty nie mam możliwości odkładania, zaoszczędzenia i tak juz się kręci od dłuższego czasu, ale mamy z żoną zamiar zmienić to w najbliższym czasie.
    MZ kupno na raty = brak gotówki na zakup towaru. Innego uzasadnienia nie ma. Bo jeśli ktoś mógłby/byłby w stanie kupić za gotówkę to z pewnością nie dałby bankowi zarobić.

Dualkit E520 w Fotojokerze już za 1838 zł.
    Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie.

| OlyJedi Awatar pschemo
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Kończąć wątek..

MAM LUSTRO =DDDDD
    Teraz tylko sesja i zaczynam uczyć się sprzętu =]

Co do samego EURO..
    Pomimo że miał wystarczyć dowód to jednak nie wystarczył.
    Po dwóch dniach weryfikacji przez bank dowiedziałem się że mam przynieść zaświadczenie o zarobkach.

Dopiero po tym bank udzielił kredytu.
    Ale rzeczywiście nie ma dodatkowych opłat, z ciekawostek, wziąłem przedłużoną (5 letnią gwarancję) co kozztowało mnie około 300zł.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    [raty - to przekłamany i do **** system - żeby kupic na raty 0% to trzeba umowe kredytową podpisac na rok a tylko jest wzminka taka mała że mozna spłacić max w 6 ratach aby całkowity koszt kredytu równał sie cenie towaru - także "30rat" to jedna wielka bzdura. Mało tego w umowie musimy podpisać że godzimy sie na udzielenie kredytu na około 10000zł bo jak byśmy chcieli cos wziąć jeszcze na raty to właśnie to pod to podlega - radze bardzo uważnie czytać te ich poje...ne umowy bo można sie nieźle naciąć i wkur..ić!!! - Ja zakupiłem sprzęt ale jak w domu spokojnie przestudiowałem umowe - to wystarczy że 1 dzień się spóźnimy ze spłatą raty i z automatu kredyt staje sie dla nas bardzo drogim i wogóle nie opłacalnym kredytem - ( przeistacza się w kredyt na większą ilość rat poto aby banki sobie zarobiły i wydmuchały klienta na maxa~!!! - NIE POLECAM

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Nawet jak masz kredyt na 1000 rat, to możesz go spłacić wcześniej, w kilku ratach.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar kurokial
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    W czerwcu u/r kupowałem w euro coś mniej więcej za 2600 zł na 20 rat 0%. Raz zapomniałęm o terminie spłaty i 40 złotych od razu naliczają. Druga sprawa to taka, że mam jakieś poj... ubezpieczenie od straty pracy etc no i co z tego straciłem pracę a płacić trza! Jedyne co w tym dobre to fakt, że mnie wystarczył tylko dowód, potem krótka rozmowa telefoniczna z bankiem i wyszedłem ze sklepu z towarem.
    zZz

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
    - czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?
    wszystko oczywiscie zależy od umowy kredytowej ale zakładając , że jest na 0% to im dłuzszy czas spłaty tym bardziej zasadne jest wziąć kredyt właśnie wtedy gdy ma się kasę na zakup.
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley