Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: Architektura - obrazki z Wrocławia

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MajcinW
    wrocek moze skoczymy na jakieś nocne polowanie do miasta zawsze to pewniej ze nie buchna sprzetu
    Zobacz tu: http://cyberfoto.net/viewtopic.php?t=4855&start=300
    Nie wiem jeszcze czy się wybiorę, ale na pewno zgodzą się na Twój udział
    Ponieważ na CYBERFOTO jest również wątek "wrocławski", radzę założyć tam konto (jeśli go jeszcze nie masz).

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pierwsze moje zdjęcie "nocne":

Dwie wieże

@MajcinW:
    Dlaczego nie pojawiłeś się na wczorajszym spotkaniu "nocnym"?

Awatar Kregon
    Mieszka w
    Leszno/Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Widzialem je juz na cyberfoto.
    Tak jak generalnie nie przepadam za fotkami architektury, tak jest kilka ktore mi sie podobaja. I to jedno z tych co mi sie podoba. Jest swietne. Kadr, oswietlenie, barwy - bez zastrzezen. Moze jedynie sprobowalbym zmiescic ten gzyms dolny w kadrze (np. zeby sie konczyl w prawym dolnym rogu).
    Kregon
    Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
    Moje PL Foto - ZAPRASZAM

Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zdjęcia się podobają , mają swój klimat , np. 5-te z serii - Zieleń Wrocławia - jak z powieści -Zaczarowany ogród - oceny od strony technicznej się nie podejmuję ( trzeba się jeszcze trochę podszkolić ) natomiast szkoda że nie ma pod nimi info typu czas, przysłona, czy było coś w PS robione itp. Może chociaż o fotce - Dwie wieże - coś by napisać było warto ( może by się człek czegoś nauczył )

A swoją drogą czy te fotki to z tego nie lubianego na tym forum c-720 ? , jeśli tak to jeszcze raz potwierdza się że to Ludzie robią zdjęcia. Czekamy na więcej

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @jendas:
    Podaję dane z EXIFA do zdjęcia "Dwie wieże"

ImageDescription : OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    Make : OLYMPUS OPTICAL CO.,LTD
    Model : C720UZ
    ExposureTime : 1/1Sec
    FNumber : F5,6
    ExposureProgram : Manual
    ISOSpeedRatings : 100
    DateTimeOriginal : 2004:09:10 19:45:23
    ExposureBiasValue : EV0,0
    Flash : Not fire
    FocalLength : 37,01(mm)

Obróbka w PS minimalna: automatyczna korekcja kontrastu, przeskalowanie, wyostrzenie.

Aparat C-720 rzeczywiście nie jest lubiany , ale robiłem odbitki nawet w formacie 20 x 30 cm i wyniki były całkiem przyzwoite.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wrocek - bardzo klasowe zdjecie - bardzo sie podoba. To prawda co napisal Kregon nt tego gzymsu - lepiej by sie komponowalo, ale reszta super. Widze ze zdjecie bylo robione okolo magicznej godziny, ze takie ladne niebo wyszlo.

A czy ja wiem czy C720 jest nielubiany, hmmm. Po prostu jak kazdy ma on swoje wady o ktorych sie pisze zeby uswiadomic o nich ludzi na kupnie.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niestety gzymsu już nie poprawię, chyba, że obetnę prawą stronę. Ale to wg mnie też będzie źle.

Oczywiście, że C-720 ma wady. Jeśli ktoś pyta o niego na forum to staram się zwracać na nie uwagę. Ale jest też faktem, że OLYMPUS wypuścił niedawno model C-725, który różni się tylko zastosowaniem droższej karty pamięci. Uważam, że te modele mają bardzo przyzwoity stosunek jakości do ceny (ok. 1000 zł) i pod tym względem mogą być konkurencyjne z C-4000.

Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki wrocek za info, pokazałem moim w domu podobało się bardzo ( moje nocne wypociny podobają im się zdecydowanie mniej, ale nie od razu Kraków zbudowano... ) Po uważnym przeczytaniu postów myślę że kolega Kregon i vodnik chyba mają trochę racji, chciało by się tego pięknie podświetlonego gzymsu troszkę więcej.

Ale tak tylko możemy sobie gdybać, a autor widział to tak i już.

Co do Oly 720 też go mam i jak przeczytałem chyba wszystkie posty o nim to włosy stanęły mi dęba że tak wtopiłem, ale od czasu obejrzenia różnych zdjęć ( między innymi od kolegi wrocka) odetchnąłem i jestem spokojny i jak mówi mój syn w slangu młodzieżowym - DAMY RADĘ.

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Schody to chyba też architektura . W każdym razie to Wrocław...

Schody #1
    Schody #2
    Schody #3

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Stare te schody. Od razu powiem, że nie podoba mi się drugie zdjęcie, jakiś chaos tam panuje i trudno coś sensownego wyłapać. Pierwsze zdjęcie choć poprawne też mnie nie zachwyciło, ale jeszcze nie wiem dlaczego
    Za to wszystko rekompensuje ostatnie. Dla mnie to jest rewelacja, coś pięknego, cudowna gra światła i cienia.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii