Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78

Wątek: Architektura - obrazki z Wrocławia

Jaka fajna seria :))
    Lubię zdjecia architektury. A z tych najbardziej spodobało mi się to pzrez okno. Widoczek wpisamy w ramy. Fajne.
    C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw = )
    Wiedźmie foty na PLFOTO
    Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiedźma
    Jaka fajna seria )
    Dziękuję
    Już chyba nikt inny nie chce oglądać moich zdjęć

Awatar Kregon
    Mieszka w
    Leszno/Poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wrocek
    Już chyba nikt inny nie chce oglądać moich zdjęć
    Ja ogladam
    Tylko, ze niewiele moge powiedziec od strony technicznej, wiec do oceniania sie nie zabieram nawet.

Najbardziej podoba mi sie "Wroclaw przez okno". Swietny pomysl na foto. Przy czym wydaje mi sie ze samo okno odgrywa tu duza role, a to na Twoim zdjeciu jest solidne i wyraznie zakcentowane.

Swietne ujecie przy "Idzie nowe" - nowa budowla, za miliony zlotych (ktora nota bene sprawia wrazenie jakby sie miala zaraz na lewo glebnac), a na pierwszym planie jakas stara ruina.

Natomiast "Mlyn" mi sie nie podoba... jakies takie nijakie to foto...

Reszta w porzadku, ale tez bez wiekszych emocji.
    Kregon
    Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
    Moje PL Foto - ZAPRASZAM

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @Kregon:
    A mnie właśnie bardziej podoba się "Młyn" niż np. "Idzie nowe..."
    Ale dlatego pokazałem kilka zdjęć żeby inni mogli wyrazić swoje opinie. I oczywiście każdą opinię i ocenę analizuję, starając się wykorzystać ją przy następnych próbach.

| OlyJedi Awatar Twardy
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    "Idzie nowe" jest świetne.
    Zawsze twierdziłem, że dobry pomysł to jest to. Gratulacje.
    Już 5 lat C-4000... Od niedawna Canon SX-1.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam wrocek. U mnie ostatnie zdjecie tez tylko Ty oceniles.

Wroclaw przez okno bardzo Ciekawy. Sprzydalby sie POLAR aby zniwelowac przymglone niebo.

Organy to domniemywam ze to wywietrzniki - bardo fajne, bo nie kazdy by to zauwazyl i "przeszedl" z obiektywem obok i fotograowal os innego.

"Mlyn" jakos ciezko mi to stwierdzic ze to mlyn. Jakby jakies kolo wodne, a tak to po prostu przesmyk w scianie.

Kladka mi przypomina Kkladke milenijna w Londynie - co prawda tylko z TV.

A Idzie nowe dopiero teraz zauwazylem kontrasty miedzy oszklonym i pieknym budynkiem a ta rudera stojaca obok. Te sciany rudery dosyc za jasne jak dla mnie. Moze -0.3 - -0.7ev.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vodnik
    "Mlyn" jakos ciezko mi to stwierdzic ze to mlyn. Jakby jakies kolo wodne, a tak to po prostu przesmyk w scianie.
    Przyznaję, że tytuł nie został dobrany zbyt szczęśliwie. To była nazwa robocza zdjęcia i tak jakoś zostało.

Awatar Arram
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @wrocek:
    ad1. Pomysł z odbiciami nie nowy, ale wykonanie ciekawe, jedyne co mi przeszkadza to doniczki. Gdyby nie to było by super.

ad2. Taka kładka jaką posiadacie we wrocławiu to ciekawy temat. Coś mi jednak nie pasuje do końca, może warto spróbować z innej perspektywy tak by ująć kładkę "szerzej", a z drugiej strony część kładki niknie w drzewach po drugiej stronie.

ad3. Okno - klasyka! Szkoda tylko obciętej góry i zbyt mało lewej, tzn. okno jest bardzo symetryczne i jakoś mi się to gryzie.

ad4. Organy, bez zastrzeżeń. Bardzo dobre.

ad5. Coś w tym jest. Wielka ściana, szara, taki monolit, a z drugiej strony delikatność odbicia, kępka zieleni po prawej. Zastanawiam się czy .... sam nie wiem, chodzi mi po głowie sepia lub odcienie szarości (to było głośne myślenie)

ad6. Kontast stare - nowe; dobrze dobrane obiekty, natomiast stary budynek za bardzo ucieka w drzewa.

Generalizując: miło mi się oglądało twoje zdjęcia, tym bardziej że sam nie mam melodii do architektury. Wszystkie powyższe wypowiedzi traktuj jako mój sposób widzenia tematów.
    Olympus 720UZ, UV, POLAR, RAYNOX M-250
    Zapraszam do galerii: http://photo.raczki.net

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Czy na forum jest jeszcze ktoś z Wrocławia? Zapraszam do przedstawienia innych zdjęć naszego miasta.

@Arram:
    Dziękuję za analizę zdjęć. Wszystkie uwagi dokładnie przeanalizuję. Szczególnie pod kątem technicznych możłiwości wykonania sugerowanych zmian w ujęciach i kadrowaniu.

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ponieważ nikt z Wrocławia się nie ujawnił, znowu ja...

Kamień i stal.