Moim zdaniem poprzednie lepsze wstawiłeś. Jezeli chodzi o zatoczkę - uciąłeś jej kawałekBędę zaglądał, powinno być ciekawie.
Moim zdaniem poprzednie lepsze wstawiłeś. Jezeli chodzi o zatoczkę - uciąłeś jej kawałekBędę zaglądał, powinno być ciekawie.
Pomijając uciętą zatoczkę, spróbuj się podelektować na tym zdjęciu błękitem nieba. A widzisz, biała plama tam jest. To totalnie nie dodaje uroku zdjęciu. Nic a nic.
Gwóźdź w kamieniu... Przesłanie w postaci zgrabnej historyjki by się wymyśliło, ale zdjęcie się nie broni - bez światła, za dużo wszystkiego dookoła.
Niby drobiazgi, a skutecznie obniżają wartość.
O wow - Radawa! Dawno tam nie byłem ale wspomnienia mam że hej, bywałem tam z moją exZdjęcie nie powala - światło miałeś takie sobie, kadr, bal, stamtąd można ukręcić fajne foty... Zresztą - w kapitalnym miejscu mieszkasz, Jarosław - zawsze jak tam bywałem dużo rozmawiałem z przygodnie spotkanymi ludźmi, dużo życzliwości i mądrości w nich, dużo też nieufności. Taka specyfika kilku podkarpackich miasteczek. To są miejsca gdzie można dużo pofotografować, dużo się dowiedzieć, nacieszyć oko krajobrazami, kapliczkami itd., a jak się ktoś interesuje historią Żydów to trudno o lepsze miejsca. OK, koniec prywaty.
Dziekuje bardzo wszystkimZainspirowany kupnem przez rodziciela obiektywu makro (nie chce mi sie sprawdzac modelu) do Nikona d700 próbowałem robic podobne makro moim ZD 40 - 150
rezultat poniżej.
PS ktotek dzieki za pochlebne opinie o moim regioniepostaram sie nie zmarnowac potencjału tkwiacego w motywach w mojej okolicy.
Ostatnio edytowane przez Chader ; 7.04.09 o 21:35
Olympus e-510 + ZD 14-42 i ZD 40-150
Coś słabe zainteresowanie wątkiem... No ale dorzucam jeszcze fotki z dzisiejszej sesji w Radawie.
11. zwiastuny wiosny
12. sumak
14. wierzba??
15. bazie
Kwiatki- łodyżki za mocno przycięte, z dołu próbuje wejść jeszcze jedek kwiat. Powinieneś staranniej kadrować. Ładne kolory.
Pozostałe zbyt jasne. Powinieneś dodać im trochę cieni i zaraz nabiorą życia. Kadrowałbym nieco ciaśniej. Nie jest źle![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kitki wierzby są niezłe. Pozostałe kadry i elementy nie mają tej lekkości kitek wierzbowych.
Generalnie przy takich elementach musisz zwrócić większą uwagę na zaprzęgnięcia do pracy światła. Nie tak mocnego i prostego jak przy krokusach - tam się płatki zlały w jedną płaszczyznę.
Dzieki za opinie. Najnowsza sesja Radawska
16. zwiastun wiosny II
17. modrzew
Coś nikt sie nie kwapi do oceny...
Z fot zamieszczonych na tej stronie wierzba2.jpg najlepsza