Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: E-510 i zdjęcia z bliska.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Diabolique masz sporo racji.Zreszta nie tylko ty.Zdjecia akcesoriow do darta potrzebuje w dosc ladnej jakosci.Otwieram sklep on-line,wiec podchodze
    do sprawy dosyc powaznie.Z drugiej strony nie mam wystarczajacej wiedzy,a na pewno nie bede kupowal do tego jakichs obiektywow czy statywow.Chce tylko zrobic porzadne zdjecia,tak jak diabolique napisal-cos sfotografowac.Gdzies w domu lezy cyfrowka nikon.Poszukam,moze sie przyda.Troszke mnie przerazaja wasze porady.Sorki nie mam odpowiedniej wiedzy.Oczywiscie serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez krycha23 Zobacz posta
    Troszke mnie przerazaja wasze porady.Sorki nie mam odpowiedniej wiedzy.Oczywiscie serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
    Pomyślałeś o dogadaniu się z jakimś fotografem? Nawet z naszego forum.
    Na początku pomoże, kto wie, może nawet ciebie podszkoli

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Darty to fajne zajęcie. Sam kiedyś grywałem.

No, ale do rzeczy. W tej sytuacji rozwiązaniem może być

1. Zatrudnienie fachowca (kto zgadnie, jaka osoba zawsze tak odpowiadała na pytania w stylu "jak to coś sfotografować", "jak robić zdjęcia na ślubie" itp. dostanie +rep ); mówiąc ściślej - jakiegoś znajomego, który zna się na robieniu zdjęć i za piwko strzeli parę packshotów. I będziesz miała swoje zdjęcia do sklepu.

2. Kupienie kartonu, dwóch lampek, adapter M42 i jakiegoś dobrego szkła 50/100mm. Obiektywy manualne pozwalają ostrzyć z dość bliska, powinnaś móc osiągnąć dobrą skalę powiększenia.

Polecałbym jednak to pierwsze rozwiązanie, dobre zdjęcia w sklepie to połowa sukcesu.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    to teraz od tych dwoch mietkow, od ktorych dostalem minusy do reputacji oczekuje po dwadziescia zdrowasiek w najblizsza niedziele.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Mieszka w
    Września
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krycha23 Zobacz posta
    Diabolique masz sporo racji.Zreszta nie tylko ty.Zdjecia akcesoriow do darta potrzebuje w dosc ladnej jakosci.Otwieram sklep on-line,wiec podchodze
    do sprawy dosyc powaznie.Z drugiej strony nie mam wystarczajacej wiedzy,a na pewno nie bede kupowal do tego jakichs obiektywow czy statywów.Chce tylko zrobic porzadne zdjecia,tak jak diabolique napisal-cos sfotografowac.Gdzies w domu lezy cyfrowka nikon.Poszukam,moze sie przyda.Troszke mnie przerazaja wasze porady.Sorki nie mam odpowiedniej wiedzy.Oczywiscie serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
    Zastosuj się do rady smerfa marudera lub odszukaj starego Nikona jakieś dwie lampki (takie na biurko), kawałek kartonu czy czegoś podobnego jako tło i fotki powinny być całkiem udane.
    Jeśli jednak możesz wydać kilka złotych to kup do tych lampek jakieś żarówki z temp światła zbliżoną do słonecznego np: http://www.allegro.pl/item531430279_..._warszawa.html
    lub jakieś tańsze.
    Jeśli sklep Ci się rozwinie zobaczysz że zaczniesz inwestować w sprzęt, wówczas zacznij od światła i statywu.
    Amatorzy martwią się sprzętem, profesjonaliści światłem, artyści robią zdjęcia. Myślę że coś w tym jest. ...
    Olympus E-420 + 25/2.8 + 14-42/3.5-5.6 + ...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam,po dluzszej przerwie.
    Od pewnego czasu pracuje nad galeria.Zakupilem 3 lampy "biorkowe",zarowki z temp. swiatla slonecznego.Nie moge jednak pozbyc sie cienia,ktory przeszkadza mi bardzo w obrobce w Photoshopie(dodaje gradient).Prosze ocencie.Nie licze na jakas idealna galerie.Niech bedzie w stponiu zadowalajacym.
    http://krycha23.fotosik.pl/albumy/591856.html
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A cos do rozpraszania swiatla masz? Bo sama lampa biurkowa to specjalnei nie nadaje sie do takich celow. Jakis namiot bezcieniowy albo chociaz dyfuzor z kalki technicznej na lampy?
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzysiekz Zobacz posta
    A cos do rozpraszania swiatla masz? Bo sama lampa biurkowa to specjalnei nie nadaje sie do takich celow. Jakis namiot bezcieniowy albo chociaz dyfuzor z kalki technicznej na lampy?
    Oj.Nie jestem ekspertem i nie bardzo wiem o czym mowisz.Moze udaloby sie zrobic taki dyfuzor.Kalke moge zawsze kupic.Z tymze jak to sie je?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dyfuzor ma rozproszyc swiatlo lampy, wiec cienie beda mniej rzucac sie w oczy. Kalka jest ok, ale przy zarowkach trzeba pamietac o temperaturze, bo sie calosc zapalic moze. Najlepszy jest maly namiot bezcieniowy, bo nie trzeba juz kombinowac wiecej tylko podac swiatlo wg uznania.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1