Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Zdjęcia koszykówki na hali

diabolique
    Gość
    Nie są złe. Kilka mi się podoba. Musisz tyko zrezygnować z takiej "zachowawczej" odległości, która jest nudna i czasem nijaka. Walka o piłkę w środku pola aż się prosi o ciasny kadr z tele, natomiast grę pod koszem fotografowałeś... nie z tej strony. Stań pod koszem, zbierz się na odwagę, ustaw szeroki kąt i... trudno, najwyżej trochę cię poturbują
    Albo stań metr dalej i foć z wyciągniętej ręki. W szerokiej ogniskowej i tak mnóstwo ci się zmieści więc nie powinieneś spudłować.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzięki, pod koniec tygodnia następny turniej to potrenuję
    ---=== BBFL ===---

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Jak dla mnie za dużo statycznych ujęć, ale sam bym nie pogardził takim początkiem
    Przy okazji - diabolique nie masz tam pod ręką jakiś stron z tematyką "zdjęcia sportowe"? Podejrzewam, że nie tylko ja byłbym wdzięczny

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Jak dla mnie za dużo statycznych ujęć, ale sam bym nie pogardził takim początkiem
    Przy okazji - diabolique nie masz tam pod ręką jakiś stron z tematyką "zdjęcia sportowe"? Podejrzewam, że nie tylko ja byłbym wdzięczny

Pozdrawiam
    Tu są takie "dość"

http://www.photo-markowski.net/sport.html

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Wiem, że narzekam, ale przydałyby się EXIFy. Niemniej dzięki wielkie
    "There's no such thing as free titties"

diabolique
    Gość
    Ne wiem czy są exify, ale warsztat godny uwagi, bo chyba w sporcie się specjalizują wroclawianie.info. Co prawda widać, że sprzęt z górnej półki, ale przynajmniej sposób kadrowania można podpatrzeć i generalnie reporterkę sportową.
    szczerze polecam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jak dla mnie za dużo statycznych ujęć, ale sam bym nie pogardził takim początkiem ...
    wiem, że trochę więcej statycznych ale miałem problemy z łapaniem ostrości na dynamicznych. łącznie zrobiłem ok 200 zdjęć ale tutaj wybrałem te takie w miarę warte pokazania... :/ początek początkiem, a ćwiczyć trzeba. dorzucę coś w następnym tygodniu i liczę na kolejną ich ocenę
    pozdro
    ---=== BBFL ===---

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez krzaku15 Zobacz posta
    wiem, że trochę więcej statycznych ale miałem problemy z łapaniem ostrości na dynamicznych.
    jakiego rodzaju problemy?

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    jakiego rodzaju problemy?
    na sugerowanych ustawieniach i duzym zblizeniu po prostu nie łapał ostrości, zdjęcia wychodziły częściowo rozmazane, co widać także na zdjęciach z podanego linka (np przy kozłowaniu), a nie moge dac mniejszych czasów bo wychodza za ciemne... :/
    ---=== BBFL ===---

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez krzaku15 Zobacz posta
    na sugerowanych ustawieniach i duzym zblizeniu po prostu nie łapał ostrości, zdjęcia wychodziły częściowo rozmazane, co widać także na zdjęciach z podanego linka (np przy kozłowaniu), a nie moge dac mniejszych czasów bo wychodza za ciemne... :/
    Czyli nie zdążył wyostrzyć. Próbuj przewidzieć kierunek rozwoju akcji i wyostrz na jakiś element przy którym za parę sekund znajdą się zawodnicy i czekaj. Jak wejdą w kadr zrób dwa/trzy strzały. Skuteczność powinna się poprawić.