Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Poluzowana stopka lampy i kilka innych, E510

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Poluzowana stopka lampy i kilka innych, E510

Po 19 miesiącach sypie mi się pucha:

- stopka lampy odkręca/poluzowuje się w środku przez co wpięta doń lampa lata mi na boki (działo się to stopniowo, ale teraz to aż za dużo)
    - nie działa mi lampa wbudowana, pojawia się ikonka że się ładuje ale się nie naładowuje
    - całkowicie odkleiła mi się guma na uchwycie

Na wbudowanej lampie mi nie zależy, gumę mogę sam przykleić (chociaż jakby "spuchła"), ale z tą stopką jest ciężĸo, boję się że odpadnie razem z lampą (M58AF-1).

Miał ktoś podobny przypadek, i czy serwis nie uzna tej stopki za uszkodzenie fizyczne wynikające z niewłaściwego posługiwania się sprzętem ?
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Nie wiem, jak z lampą wbudowaną, ale pozostałe dwie sprawy mogą mieć związek z eksploatacją.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tank_driver Zobacz posta
    Po 19 miesiącach sypie mi się pucha:

- stopka lampy odkręca/poluzowuje się w środku przez co wpięta doń lampa lata mi na boki (działo się to stopniowo, ale teraz to aż za dużo)
    - nie działa mi lampa wbudowana, pojawia się ikonka że się ładuje ale się nie naładowuje
    - całkowicie odkleiła mi się guma na uchwycie

Na wbudowanej lampie mi nie zależy, gumę mogę sam przykleić (chociaż jakby "spuchła"), ale z tą stopką jest ciężĸo, boję się że odpadnie razem z lampą (M58AF-1).

Miał ktoś podobny przypadek, i czy serwis nie uzna tej stopki za uszkodzenie fizyczne wynikające z niewłaściwego posługiwania się sprzętem ?
    Ja walczę na codzień z FL-50 i E-510 i problemów niet - może za słabo dokręcałeś lampę i podczas pstrykania rozchodziły się sanki i teraz **** zbita ?

Ile pstryknąłeś tych fotek bo ja mam na liczniku 20tyś i pucha jak nówka wygląda.
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 17.01.09 o 17:56
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mysikróliku:
    Guma odkleiła się, a pod nią zobaczyłem dwustronną taśmę klejącą. Pewnie klej na niej jest z gatunku super hiper, ale wszystkie te taśmiane kleje nie lubią ciepła - a ja mam wyjątkowo gorące rączki

Dziekan:
    Lampę dokręcam jak Ferdek Kiepski: "aby dokręcić, ale nie przekręcić", czyli mocno.
    Sanki nie są poluzowane > w sensie rozgięte, one całe, razem ze stykami nie stanowią już mechanicznej całości z korpusem, czyli każdym można poruszać w inną stronę.
    Ostatnio edytowane przez tank_driver ; 17.01.09 o 17:58
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    W sumie skoro jesteś pewien, że się odkleiła 'sama z siebie' to reklamuj, ale ja bym "uderzyła" jednak z lampą, a znając życie gumę i tak dokleją. To są właśnie takie delikatne sprawy - ja np. widziałam E-510 ze zdartymi napisami i wbrew pozorom małym przebiegiem. Ciężko jednoznacznie ocenić takie wady niestety.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    W sumie skoro jesteś pewien, że się odkleiła 'sama z siebie' to reklamuj, ale ja bym "uderzyła" jednak z lampą, a znając życie gumę i tak dokleją. To są właśnie takie delikatne sprawy - ja np. widziałam E-510 ze zdartymi napisami i wbrew pozorom małym przebiegiem. Ciężko jednoznacznie ocenić takie wady niestety.
    Dokładnie - z gumą to sprawa prosta, chociaż na przyszłość mogliby stosować zaczepy i solidniejszy klej.
    Z brakiem wbudowanej lampy mogę żyć.
    Stopka póki co jeszcze się trzyma, ale jak się całkowicie odkręci już po gwarancji to nie wiem czy dam radę samemu to naprawić - miejsce mocowania wskazuje na to, że będzie ciężko - bliskość optyki celownika mnie onieśmiela.

Więc wysyłam, i dam znać co przyjdzie

Dziękuję Wszystkim i pozdrawiam !

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    19 miesiecy - to ślij do serwisu :]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dokręc sobie stopkę 1min roboty
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dog_Master - dzięki, tak byłoby najrozsądniej, tylko że w moim przypadku prościej zrobić to samemu, jeśli jest taka możliwość.

A i ona się znalazła. Dzięki pomocy - w zasadzie podesłaniu tutoriala przez kolegę MicSzu udało się to naprawić. Przyglądając się z bliska stopce widać, że ma ona nałożoną blaszkę czarną matową blaszkę. Trzeba ją zsunąć (podważając lekko od strony lampy), i mamy dostęp do czterech śrubek. Wszystkie były zluzowane. Dokręciłem i po sprawie.

Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz jeszcze dokleję gumę i będzie jak nowy

Pozdrawiam !

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mi w E-500 poluzowała się stopka, sam nie grzebałem. Wysłałem do serwisu i zrobili co trzeba.