Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 178

Wątek: "Tanie" FF (5Dmk2 vs D700 vs A900)

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Liczę, że wybrałeś alfę
    Bingo, niestety nie mogę już dać + do rep

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    SUper

Jeszcze an forum nikt nie ma
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

diabolique
    Gość
    Fiu fiu, sporo znajomych, którzy mieli ten sprzęt w ręku go chwali, więc też jestem ciekaw obrazków.

qbic
    Gość
    Na razie pewnie obrazki będą kiepskie, zanim będę mógł coś sensownego pokazać to minimum tydzień minie. Właśnie się wybieram po 50tke, na sigmę trochę poczekam.

Oczywiście jak któryś z was jest z KRK (lub w nim będzie) i ma ochotę kiedyś się pobawić (aparatem) to zapraszam.

=== WSZYSTKIM bardzo dziękuję za wypowiedzi w tym wątku. ===
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 17.01.09 o 16:09

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Porównanie C5DII i A900, ciut spóźnione, jak widzę, ale co tam. http://www.luminous-landscape.com/re...0-5dmkii.shtml
    Qbic, proszę, złóż obszerne zeznania.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ale w nikonie nie mam takiego wyboru. Albo drogie, super szkło 2.8 albo średni jakościowo ciemny obiektyw.
    Zlituj się. Nie musisz mieć AF-S po 5000zł. Tamron i SIGMA robią coraz lepsze obiektywy. Sam zawsze sceptycznie podchodziłem do produktów niezależnych firm, ale przyznaję, że kierowanie się racjonalizmem może prowadzić na manowce. Jak widomo racjonalizm, to kierowanie się rozumem przy negowaniu lub marginalizowaniu znaczenia zmysłów (w tym przypadku szczególnie wzroku ) oraz doświadczenia (w tym wypadku obcowania ze sprzętem). Warunek przy zakupie jest jeden. Kupowanie w punktach, gdzie osobiście można sprawdzić sprzęt.

Jakiś czas temu wybieraliśmy dla kolegi obiektyw SIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 oraz Tamron 70-200mm f/2.8. Nie taki diabeł straszny, a obiektywy okazały się zacne.

Na razie pewnie obrazki będą kiepskie, zanim będę mógł coś sensownego pokazać to minimum tydzień minie. Właśnie się wybieram po 50tke, na sigmę trochę poczekam.
    Bardzo jestem ciekawy Twojej oceny A900. W każym razie cieszę się razem z Tobą o ile Ty się cieszysz Na jaki obiektyw SIGMA czekasz?
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 17.01.09 o 16:44

GoOrange
    Gość
    ... a to zaskoczenie... nie żebym miał inne zdanie, bo sam jeszcze nie mam ale myślałem że testy, testami i siuuup będzie nowa "piontka"....

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jego jakość dla d70 tez była żenująca. To był mój pierwszy szok pozakupowy. Szczęściem był to jeden z pierwszych kitów d70 i po rozkompletowaniu nie wyszedłem na tym źle.

Pozdrawiam
    Ten co miałem nie był taki straszliwy z D70, przynajmniej na bokach kadru nie robił takiego czegoś straszliwego, co widze jak zdejme okulary........

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    ... a to zaskoczenie... nie żebym miał inne zdanie, bo sam jeszcze nie mam ale myślałem że testy, testami i siuuup będzie nowa "piontka"....
    Ano zaskoczenie, myślałem, że dla Qbica istotne będą 14-bitowe RAW-y

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Ano zaskoczenie, myślałem, że dla Qbica istotne będą 14-bitowe RAW-y
    Uprzedziłeś mnie, właśnie miałem zapytac jak to z tymi, 12-bitowymi RAWami w Alfie.
    Nie przeszkadzają?