Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 178

Wątek: "Tanie" FF (5Dmk2 vs D700 vs A900)

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    S4INT, napisz jakiego konkretnie obiektywu, który Ciebie interesuje nie ma w Nikonie a jest w Canonie. Postaram się coś zaradzić w tej sprawie Bo z tego co czytam to Ty do krajobrazu szkła potrzebujesz prawda ?
    Prawda W sumie to najbardziej brakuje mi czegoś ze środka - czyli np 24-105... bawiłem się tym i byłem zachwycony - i wykonaniem/mechaniką i jakością obrazu. 70-200 F4 też zachęcająco wygląda, zwłaszcza za tą cene. Ale z tele to ja mam akurat dużo cięższy problem... :P

Tak w ogóle to zastanawiam się czy OT się zrobił deczko ( znowu przeze mnie? ) i czy Qbic nie ma mi/nam tego za złe...

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Tak z środka to wybór dosyć ubogi bo:

-zdecydowanie odradzam Nikkora 24-120 VR 3.5-5.6, na FX jego jakość jest po prostu żenująca.....

-Nikkor 24-85 2.8-4 to trochę mniejszy zakres (za to cena atrakcyjna i jakość też niczego sobie)

możesz natomiast łatwo znaleźć odpowiednik 17-40 4L, jest nim Nikkor 18-35 3.5-4.5 -daje bardzo dobrą jakość na FX, działa szybko, bardzo mi się to szkło podobało

http://www.nikon.pl/product/pl_PL/pr.../overview.html

70-200 do krajobrazu ? jak dla mnie trochę średnio ale na upartego to możesz poszukać Nikkora 70-210 f4, niestety jego osiagów na FX nie znam.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    a a eLki dla ludu są i tak nieprzyzwoicie drogie zwłaszcza w wersji z IS :/
    A f/2 w zuiko nie kosztuje przypadkiem 2x tyle co 2.8 w FF?

Czy jak jest dyskusja o innych systemach to musi sie co chwile znalezc ktos kto wyskakuje z 4/3 zeby znowu tworzyc wojny systemowe?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    -zdecydowanie odradzam Nikkora 24-120 VR 3.5-5.6, na FX jego jakość jest po prostu żenująca.....
    A jak sie to szklo zachowuje na DX?
    Ja bawiac sie 5D zauwazylem ze szkla dostaja poteznego kopa jesli chodzi o ostrosc, skutek malego upakowania pikseli.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 17.01.09 o 13:28 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    na DX bardzo ładnie -testowałem ten egzemplarz na D70 i D80 -obraz ostry, nawet w rogach............. a na FX jak z telefonu

http://212.51.209.43/~fatman/D3/Nikkor_24_120/ -o proszę.....

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    A f/2 w zuiko nie kosztuje przypadkiem 2x tyle co 2.8 w FF?

Czy jak jest dyskusja o innych systemach to musi sie co chwile znalezc ktos kto wyskakuje z 4/3 zeby znowu tworzyc wojny systemowe?
    .
    Źle odczytałeś... zwłaszcza, ze pisałem o wersjach "dla ubogich" a nie 2.8 - chodziło mi o to, ze wersja z IS jest nieproporcjonalnie droga w stosunku do wersji "normalnej" - nie zaprzeczysz temu,

(ps. i zd nie kosztuje tyle)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Źle odczytałeś... zwłaszcza, ze pisałem o wersjach "dla ubogich" a nie 2.8 - chodziło mi o to, ze wersja z IS jest nieproporcjonalnie droga w stosunku do wersji "normalnej" - nie zaprzeczysz temu,
    Sam IS nie podnosi mocno ceny.
    Sa tanie szkla z IS'em, a porownywanie np 70-200/4L do 70-200/4LIS to nie tylko kwesta IS. Te szkla roznia sie optycznie, IS to duzo nowszy obiektyw, lepszy optycznie, wyposazony przy okazji w IS.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Sam IS nie podnosi mocno ceny.
    Sa tanie szkla z IS'em, a porownywanie np 70-200/4L do 70-200/4LIS to nie tylko kwesta IS. Te szkla roznia sie optycznie, IS to duzo nowszy obiektyw, lepszy optycznie, wyposazony przy okazji w IS.
    tak, tak... co usasadnia cenę 1600zł większą... sorki ja odpadam jezeli powszechnie chwalony 70-200 nagle stał sie kiepski przez wydanie nowej wersji...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Tak w ogóle to zastanawiam się czy OT się zrobił deczko ( znowu przeze mnie? ) i czy Qbic nie ma mi/nam tego za złe...
    spoko, ciekawie się czyta, decyzje podjąłem już wczoraj, wiec OTy mogą się ciągnąć kilometrami

Postaram się napisać coś więcej wieczorem.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 17.01.09 o 15:47

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    spoko, ciekawie się czyta, decyzje podjąłem już wczoraj, wiec OTy mogą się ciągnąć kilometrami
    Liczę, że wybrałeś alfę

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Tak z środka to wybór dosyć ubogi bo:

Jego jakość dla d70 tez była żenująca. To był mój pierwszy szok pozakupowy. Szczęściem był to jeden z pierwszych kitów d70 i po rozkompletowaniu nie wyszedłem na tym źle.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto