Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: pamięci xD Olympus vs Fuji

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

pamięci xD Olympus vs Fuji

Witam serdecznie. Za parę dni, (jeśli wszystko się ułoży) zakupię swoją pierwszą cyfrę - postawiłem na C-765. Od 2 tygodni przeglądam różne opisy, porady itp. i mimo iż sprawa kart xD była na tym forum już poruszana to chciałbym zapytać użytkowników kart innych niż oryginalna Olympusa o ich doświadczenia, czy były z kartami na Fuji jakieś problemy? Jak szybko się pojawiły? Z uwagi, na że w zestawie jest tylko karta 16Mb, na razie swój wybór skierowałem ku Fuzji 512Mb (kryterium ceny). Proszę o uwagi.

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    mi razem z c765 przyslali karte 256 wlasnei fuji...
    Nie zauwazylem zadnej zlej reakcji tej karty.. i nie mam z na obecnie zadnych problemow

Mieszka w
    Sulechów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na allegro dostaniesz karty Olympus'a 512mb po ~500zl, nawet widzialem za 460zl, a fuji torche drozsze wiec nie wiem czym sie kierowales ku fuji
    Olympus C-765UZ + Olympus xD-Card 512MB

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ceny są faktycznie podobne, najtaniej ta 512 Fuji znalazłem za 470, a Olympusa za 540 jakby nie było jest na filtr UV. Pytam, bo nie wiem, czy się nie pośpieszyłem z zakupem tej Fuji (jak spotkamy dość niską cenę to człowiek zawsze chce wykorzystać okazję). Chcę się upewnić czy rozpakować to Fuji, czy jednak sprzedać i dołożyć do karty Olympusa. Początkowo też się zmartwiłem, ze nie będzie PANORAMY, ale rozmawiałem już ze znajomym, który przerobił już trzy Folki i wspomniał, że z tej funkcji będę korzystał b. rzadko, albo w ogóle, i że testował program (nie pamiętam w tej chwili nazwy), który robi lepsze złożenia zdjęć w całą panoramę niż firmowe oprogramowanie Olympusa

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Przepraszam, za niektóre literówki, mało spałem, a w poprawieniu ortografii całkowicie zaufałem WORDowi

Oczywiście powinno być OLKI a nie Folki

Mieszka w
    Sulechów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Karty Olympus'a maja wsparcie dla panoramy w przeciwienstwie do Fuji, co do samej karty no to obie sa dobre i ta twoja Fuji napewno bedzie ci dobrze sluzyla. Jezeli bedziesz chcial sobie kiedys zrobic zdjecie w panoramie to zawsze masz ta oryginalna 16Mb karte co jest w standardzie z aparatem Jezeli juz kupiles Fuji to nie warto sie meczyc tylko dla tej panoramy bo z pewnoscia bedziesz jej uzywal bardzo zadko, milego pstrykania
    Olympus C-765UZ + Olympus xD-Card 512MB

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam!!
    Jam mam fuji 128 mb od kwietnia i jestem zadowoliny! Zrobiłem na niej już duuużo cykli zapis-kasowanie i jak do tej pory sprawuje się OK! A co do samej panoramy to podzielam zdanie crasher'a!! Panorama spokojnie zmieści się na tej 16 olympusa!!
    Nie widać różnicy ??!! To po co przepłacać??!!
    C-750+tulejka+UV KING & EOS 3000

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panoramę robię na 16mb olympusa! Na karcie fuji w menu camera, f-cja panoramy nawet mi się nie podświetla !! Przeskakuje z "supermacro" na "2 in 1" Na forum jest trochę o formatowaniu fuji, że po tym będzie panorama dostępna, ale tak naprawdę to który z nas tak często fotografuje panoramę??? A jeżeli już ktoś robi tyle "panoram" to przecież jest wiele programów do łączenia pojedyńczych zdjęć w panoramę i doczytałem się na forum, że niekiedy te panoramy łączone już na PC są ładniej zrobione niż te co z f-cją panoramy w Olkach!! Osobiście zrobiłem od lutego ze 2 panoramy
    Pozdrawiam!!
    C-750+tulejka+UV KING & EOS 3000