Mam nadzieję, że to o ten opis Ci chodziło: www.ozi.webas.pl/kolo/
Pozdrawiam!
Mam nadzieję, że to o ten opis Ci chodziło: www.ozi.webas.pl/kolo/
Pozdrawiam!
Widząc jak wiele "złotych rączek" jest wśród klubowiczów podaję link jaki znalazłem:
http://news.deviantart.com/article/55003/
Jest to zbiór różnych patentów do wykonania własnoręcznie. Jeszcze wszystkiego nie przejrzałem ale sądzę, że jest tam sporo ciekawych pomysłów.
Pozdrawiam.
Plus do rep jak nic!!![]()
Jak będę miał chwilkę czasu wolnego to postaram się przetłumaczyć na nasze kilka ciekawych projektów.
Świetnie. A i nieznający języka angielskiego powinni sobie poradzić z większością projektów ze względu na obrazkowy charakter większości instrukcji.![]()
I jeszcze coś dla majsterkowiczów. Pewno bardziej dla tych mniej cierpliwych albo niezdecydowanych. Limitem jest tylko wielkość pizzy
DIY Square Ring Flash (with build instructions) sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm3.static.flickr.com/2333/2281061700_0186db98e8_m.jpg@@AMEPARAM@@2281061700@ @AMEPARAM@@0186db98e8
Dziś spontanicznie powstała Mysio - Kocia sesja.
W domowym zaciszu.
Z bardzo prostymi środkami.
Na zdjęciu pierwszym :
Od lewej :
1 - lampka z żarówką spot - reflektorowa 60W - trochę mała - z dyfuzorem z koperty.
2 - Warka Strong dla potęgowania dobrej luźnej atmosfery
3 - osoba najważniejsza modelka - Myszka![]()
4 - za modelką lampka biurkowa - halogenowa coś koło 20W - może lekko podświetlić włosy - lekko za mała moc
5- koc ratunkowy - robi za blendę.
6 - po prawej lampa biurkowa z żarówką energooszczędną mocy chyba 20W przelicznik - koło 60W.
Efekty na fotografii 2, 3 i 4 - to zdjęcie jest wykonania Ani - mojej modelka Myszki![]()
Można? Można.... Efekty... nie najważniejsze. Liczy się DOBRA ZABAWA!!!
Nieproporcjonalne zaangażowanie środków do otrzymanych efektów.
Coś mi mówi, że dałoby się zrobić takie same zdjęcia bez tego całego ostrzętu, a zaoszczędzony na instalację i deinstalację czas wykorzystać na jeszcze lepszą zabawę
(trzecia fota świetna!)
Mam do Was pytanie, w szczególności do Ciebie "wykrecik".
Z jakiej odległości stosujesz opisaną lampę pierścieniową - 100W żarówki to masakra dla oczu, temperaturę pomijam. Czy oprócz straty czasów, są jeszcze inne minusy zmniejszenia mocy żarówek ? Tak np. max 75W ?
PZdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300