Off Topic
Edit: Sami chcieliscie![]()
Off Topic
Edit: Sami chcieliscie![]()
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Vodnik - tnij...
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
Ano, tnij waść, wstydu oszczędź ;))
C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw =)
Wiedźmie foty na PLFOTO
Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy
Ponieważ nie chcę zostać wycięty, wrócę do głównego tematu czyli zdjęć.![]()
Wszystkie zdjęcia są dobre technicznie (mimo, że bez użycia PS).
Oczywście zgadzam się z przedmówcami, że najlepsza jest Biała Dama. Można ewentualnie dyskutować ile w tym zasługi fotografa, a ile modela![]()
Również Janko Muzykant jest wg mnie całkiem dobrym zdjęciem. Przesunięcie kadru do góry pozwoliło zapewne usunąć znajdujące się niżej obiekty. Poza tym ten ceglany mur daje ładne jednorodne tło. Najbardziej przeszkadzają mi widoczne na drugim planie osoby, no ale trudno przegonić wszystkich turystów z Krakowa.
Ze zdjęć architektury najbardziej odpowiada mi się "Nie urosłem...". Chyba głównie ze względu na kolory. Szkoda, że palce są ucięte. Trochę denerwujący jest w tych zdjęciach (architektury) podobny kąt widzenia (z ukosa do góry).
No i ostatnie zdjęcie, widok z wieży Mariackiej. Było chyba robione z dużym zoomem (może nawet max). Wawel oczywiście bardzo ładny, tylko rozprasza zabudowa w lewym dolnym rogu. Może trzeba było bardziej wykadrować (jak nie PS, to np. zoomem cyfrowym).
PS. Ponieważ miałem kiedyś kłopoty z kodowaniem polskich liter, proszę o informację czy widzicie je w tym tekście prawidłowo.
Owszem, zupełnie prawidłowo :)Zamieszczone przez wrocek
C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw =)
Wiedźmie foty na PLFOTO
Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy
Troszkę nie bardzo możliwe było ustawienie się dokładnie na wprost "głównych bohaterów" - niestety nie urosłem aż tak bardzo, a próby robienia zdjęć z podskoku skończyły się bólem śródstopia...Zamieszczone przez wrocek
![]()
A tak poważnie: ukos na zdj. 5,6,7,8 był zamierzony...
Zoom na ostatnim zdjęciu był na 18 mm, do maxa 63 mm jeszcze troszkę brakowało...
ps. dzięki za uwagi...
Taki kąt widzenia sam w sobie nie jest niczym złym. Sma chętnie to stosuje. Chodziło mi raczej o to, że wszystkie te zdjęcia wykonane są w podobny sposób. Ale jeśli taki był zamysł Autora, to oczywiście jego prawo.![]()
"Podejrzenie" dużego zooma wzięło się właśnie z zagęszczenia zabudowy w lewej dolnej części zdjęcia. Widocznie tam naprawdę jest tyle tych dachów.![]()
Jejku, Wawel się pali i wali![]()
![]()
Dobrze, że jest kot wawelski co ratuje sytuację. A na poważnie to kolejna porcja udanych fotek (przynajmniej w połowie). Wawel rano, kot, rynna, każda fotka ciekawa jak dla mnie.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Miód na moje obolałe uszy...Mów jeszcze...
![]()