Strona 44 z 54 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Wiśta wio łatwo powiedzieć. Spółka polska i centrala w Niemczech to dwa podmioty. I jak to sobie wyobrażasz od strony podatkowej?
    To właśnie rozmiar akcji nie pozwala na zrealizowanie jej przez polski oddział firmy.
    Wynajmuje się do tego zewnętrzne firmy. I robi tak przynajmniej Canon oprócz Olympusa.

Pozdrawiam
    to może przez polskie konto organizatora - przelewy są elektroniczne - siedząc w Hamburgu można spokojnie wykonywać przelewy z banku na terenie RP.
    a podatkowo - zwrot kasy zmniejsza obciążenia.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 4.02.10 o 14:28

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Amigo dziękuje za odpowiedź, czyli sprawa jest prosta, to dział lub firma która realizuje przelewy powinien dopilnować tego żeby przelewy do klientów którzy mają rachunki w tym samym banku były realizowane tą samą metodą i z tego samego rachunku. W tej sytuacji wszyscy co podali numer konta w tym konkretnym banku otrzymają kwotę pomniejszoną o taką samą prowizję. Nie miejcie mi za złe iż poczułem się oszukany, gdyż kolega mający taki sam rachunek i zwrot za taki sam obiektyw pomniejszono mu o 30zł a mnie o 87zł. - już nie wspomnę o tym iz inni z tym samym rachunkiem otrzymali pełny zwrot. Dziękuję co miałem powiedzieć powiedziałem, do sprawy nie chcę już wracać. Miłej pani Basi z Marketingu Olympus Polska dziękuje za interwencje w sprawie przeciągającego się terminu realizacji przelewu.
    Nie widzę powodu, dla którego musisz tłumaczyć swoje wzburzenie. Kupiłeś sprzęt na określonych zasadach, jeśli dostajesz mniejszy keszbek niż zapisano w regulaminie to ktoś Cię oszukuje, proste jak świński ogon. Teraz tylko dojść kto i dlaczego. Nawiasem mówiąc dziwię się, że tego typu akcje nie są koordynowane przez oddziały krajowe firmy.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Wiśta wio łatwo powiedzieć. Spółka polska i centrala w Niemczech to dwa podmioty. I jak to sobie wyobrażasz od strony podatkowej?
    To właśnie rozmiar akcji nie pozwala na zrealizowanie jej przez polski oddział firmy.
    Wynajmuje się do tego zewnętrzne firmy. I robi tak przynajmniej Canon oprócz Olympusa.

Pozdrawiam
    Czyli co, formalnie Olympus Polska to tylko komórka akwizycyjna, nie zaś oficjalny przedstawiciel Olympusa w Polsce?
    Ostatnio edytowane przez dinx6 ; 4.02.10 o 14:27 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta

Czyli co, formalnie Olympus Polska to tylko komórka akwizycyjna, nie zaś oficjalny przedstawiciel Olympusa w Polsce?
    ale promocje organizuje Olympus Europa... Nie Olympus Polska...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    ale promocje organizuje Olympus Europa... Nie Olympus Polska...
    Aparatów nie produkuje Olympus Europa tylko Olympus.

| OlyJedi Awatar rumi
    Mieszka w
    gorlice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    26 stycznia wysłałem koda na darmową lampę dziś już ją mam ! .. 9 dni brawo dla Olympusa ..
    E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
    ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czas wysyłki, jak widzę, mocno się skraca...
    Ja tłumaczę to sobie tak, że przed przedłużeniem promocji sporo ludzi kupiło E-30 w okresie świątecznym, wtedy też powysyłali zgłoszenia na odbiór sprzętu. Po boomie świątecznym, dodatkowo po przeunięciu terminu końca promocji już nie ma takiego szału. Zgłoszeń przychodzi mniej (poczta polska też ma mniej listów, przesyłek, więc listy - podejrzewam - szybciej trafiają do adresata) więc olek szybciej je rozsyła...
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Orientuje się ktoś czy będą jakieś problemy z tipem do e-30, jeżeli potwierdzeniem zakupu będzie faktura na firmę której nie jestem właścicielem...?

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumi Zobacz posta
    26 stycznia wysłałem koda na darmową lampę dziś już ją mam ! .. 9 dni brawo dla Olympusa ..
    27 grudnia wsłałem i do dzisiaj nie ma... więc z tą szybkością różnie bywa.Chociaż po interwencji napisali że wyślą lada dzień - dalej czkam.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MichaLxD Zobacz posta
    27 grudnia wsłałem i do dzisiaj nie ma... więc z tą szybkością różnie bywa.Chociaż po interwencji napisali że wyślą lada dzień - dalej czkam.
    spokojnie, ja czekałem na lampkę pełne 22 dni.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mogę potwierdzić mBank nie pobrał ani grosza ale przelew z casbacku dostałem w 2009 .