Strona 42 z 54 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hawki Zobacz posta
    Witam,
    Długo czekaliście na przelew? Jaka jest średnia oczekiwania na przelew? Kontaktował się ktoś z wami w międzyczasie? Ja wysłałem papiery poleconym 08.01.2010 i narazie cisza...
    ja wysłałem 20 listopada 2009 przelew dotarł dziś ale ten fakt tylko mnie zdenerwował, może to wpływ halnego który przeszedł mi dziś nad głową.... tak kontaktowałem się z marketingiem Olympusa podobno mieli jakieś problemy, czekałem cierpliwie i się doczekałem kwoty prawie połowę mniejszej niż obiecywali....

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Promocja Olympusa

Witam. Czytając Wasze problemy dochodzę do wniosku że jestem urodzony w czepku. W pażdzierniku kupiłem obiektyw 9-18 i kwota, równiutkie 200 PLN po 15 dniach była u mnie na koncie. 13 stycznia 2010 w FJ w Galerii Krakowskiej kupiłem E30, 14 stycznia wysłałem papiery do niemiec i 27 stycznia kurier przyniósł gripa do domu. Wcześniej kupiłem 70-300 i też w ciągu 15 dni kasę miałem na koncie w promocyjnej wysokości. Dochodzę do wniosku że ktoś tu oszukuje i raczej jestem pewny że nie robi tego Olympus tylko nasze złodziejskie banki. Może przekazać trzeba sprawy rzecznikowi praw konsumentów.
    Pozdrawiam
    Dodam jeszcze że papiery wysyłałem zwykłym priorytetem.
    Ostatnio edytowane przez DIONIZY ; 3.02.10 o 23:17

Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DIONIZY Zobacz posta
    Witam. Czytając Wasze problemy dochodzę do wniosku że jestem urodzony w czepku. W pażdzierniku kupiłem obiektyw 9-18 i kwota, równiutkie 200 PLN po 15 dniach była u mnie na koncie. 13 stycznia 2010 w FJ w Galerii Krakowskiej kupiłem E30, 14 stycznia wysłałem papiery do niemiec i 27 stycznia kurier przyniósł gripa do domu. Wcześniej kupiłem 70-300 i też w ciągu 15 dni kasę miałem na koncie w promocyjnej wysokości. Dochodzę do wniosku że ktoś tu oszukuje i raczej jestem pewny że nie robi tego Olympus tylko nasze złodziejskie banki. Może przekazać trzeba sprawy rzecznikowi praw konsumentów.
    Pozdrawiam
    Dodam jeszcze że papiery wysyłałem zwykłym priorytetem.
    a w jakim banku masz rachunek, albo czy możesz podesłać szczegóły przelewu... interesuje mnie z jakiego numeru konta albo z jakiego banku jest robiony przelew...

wydaję mi się iz organizator promocji dokonuje przelewów z kilku kont różnych banków, jeden z nich najprawdopodobniej pobiera kosmiczne opłaty za przelewy międzynarodowe lub korzysta z pośredników którzy takowe prowizje pobierają... całe niedopatrzenie ze strony organizatora polega na tym iż korzysta z usług tego właśnie banku i z tego powodu klienci cierpią...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 4.02.10 o 00:00

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Oto właśnie dotarł przelew po 2 miesiącach i 14 dniach od momentu wysłania wniosku za zuiko 9-18 w kwocie 112,33 PLN czyli mniej więcej połowa tego co obiecywano w reklamie. W tej sytuacji czuję się bardzo zawiedziony [...]
    Czy podałeś prawidłowy nr IBAN czyli "PLXXX" gdzie XXX to 26cyfr a z przodu "PL"?
    Czy podałes prawidłowy Swift Code dla mBanku czyli "BREXPLPWMBK"?
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    Czy podałeś prawidłowy nr IBAN czyli "PLXXX" gdzie XXX to 26cyfr a z przodu "PL"?
    Czy podałes prawidłowy Swift Code dla mBanku czyli "BREXPLPWMBK"?
    oczywiście i to nawet dwa razy - raz w formularzu a drugi raz po kontakcie z marketingiem drogą mailową w celu... w sumie to nie wiem w jakim celu, ale jak prosili co by przesłać jeszcze raz to przesłałem...

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Oto właśnie dotarł przelew po 2 miesiącach i 14 dniach od momentu wysłania wniosku za zuiko 9-18 w kwocie 112,33 PLN czyli mniej więcej połowa tego co obiecywano w reklamie. W tej sytuacji czuję się bardzo zawiedziony organizacją całej tej akcji promocyjnej wręcz oszukany. Oczywiście w regulaminie był zapis o możliwych kosztach przelewu... ale w ofercie powinno być jasno zapisane cash back 200 zł minus 50% koszty przelewu. Napiszę jeszcze raz iż czuję się oszukany ponieważ wiem iż bank [mbank] który prowadzi mój rachunek nie pobiera żadnych opłat za przelewy przychodzące, całą prowizje pobrał bank organizatora promocji, wiem iż u części osób które otrzymało zwrot również na rachunek mbanku nie pobrano żadnej prowizji i kwota dotarła w całości. Więc to organizator promocji decydował o fakcie kto tak naprawdę otrzyma całość a kto tylko część. Jako wierny użytkownik i zwolennik e-systemu zamierzałem w najbliższym czasie skorzystać z promocji na zakup e-30 premiowanej "bezpłatną" bezprzewodową lampą błyskową. W chwili obecnej ciężko mi sobie wyobrazić co tak naprawdę do mnie dotrze. W moim odczuciu akcja promocyjna zwrot gotówki w tym przypadku źle wpłynęła na wizerunek marki. Za pośrednictwem tego forum bądź co bądź branżowego proszę osobę odpowiedzialną w firmie Olympus Polska za promocję "zwrot gotówki" o odpowiedź na proste pytanie: dlaczego ja otrzymałem połowę obiecanej kwoty a inni całość? Poniżej podaję szczegóły przelewu:
    OLYMPUS IMAGING EUROPA GMBH WENDENSTRASSE 14-18 20097 HAMBURG501880000900000*01370001021OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION MINUS KOSZTY DBPL 87.67 PLN

Paweł Dutka
    no ja tam mogę być codziennie tak oszukiwany, niech mi tylko na konto spływa z każdym takim oszustwem choćby 100pln to niech mnie oszukują nawet do emerytury
    A nie pomyślałeś Drogi Pawle że skoro część osób dostało całą kwotę a część pomniejszoną o różne wartości to wina leży po stronie banku odbiorcy? No chyba że podejrzewasz firmę Olympus o to ze kase wysyła z różnych kont, jak kogoś lubią to z konta tańszego a jak nie to z tego droższego Ciekaw jestem czym sobie tak u wujka Olka przesrałeś
    Swoją drogą wielkie gratulacje za bezgraniczne zaufanie do naszych polskich koffanych banków, ostatnio mi się kolega "pochwalił" że jeden z naszych liderów bankowości skroił go na 17zeta tylko jednego dnia, za 3 płatności kartą i jedną wypłatę z bankomatu To było na terenie RP żeby nie było że zagramanicą to drożej kosztuje Tak więc więcej zdrowego rozsądku życzę zwłaszcza ww współpracy z bankami
    pozdrawiam
    PS.nie doczytałem, jednak podejrzewasz
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    wysłałem drobną kwotę do Ugandy, koszt 20 zł. SEPA w EU to chyba ok 5zł. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zabawa z kursem walut.

Willow, w bankach niemieckich też jest niezły bałagan, widocznie DUBA nielubi COBA

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    a w jakim banku masz rachunek, albo czy możesz podesłać szczegóły przelewu... interesuje mnie z jakiego numeru konta albo z jakiego banku jest robiony przelew...

wydaję mi się iz organizator promocji dokonuje przelewów z kilku kont różnych banków, jeden z nich najprawdopodobniej pobiera kosmiczne opłaty za przelewy międzynarodowe lub korzysta z pośredników którzy takowe prowizje pobierają... całe niedopatrzenie ze strony organizatora polega na tym iż korzysta z usług tego właśnie banku i z tego powodu klienci cierpią...
    Witaj, mój bank to PKO
    zresztą załączam skan przelewu.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przelew.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	32,7 KB
ID:	28823  

Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

do willow32

Najprościej zwalić winę na bank odbiorcy, bo jedynym słusznym bankiem jest ten w którym Ty posiadasz rachunek. Powtarzałem już kilkakrotnie, iż upewniłem się że mój bank nie pobrał żadnych opłat za przyjęcie tego przelewu, taka kwota po prostu dotarła do nich i na moje konto. Wszelkie opłaty zostały pobrane wcześniej... gdzie? - nie wiem. Mogę się tylko domyślać... Jeżeli organizator promocji obiecuje 200 zł, a ja otrzymuje praktycznie połowę tej kwoty to coś jest nie tak. Jeżeli w ofercie byłoby iż po zakupie obiektywu czeka mnie miła niespodzianka w postaci nieokreślonego bonusa który wpłynie na moje konto, to po otrzymaniu 112 zł byłbym przeszczęliwy... Mam żal do organizatora promocji tylko w jednej kwestii dlaczego innym osobom które otrzymały zwrot gotówki a tak samo jak ja posiadają e-konto w mbanku nie pobrano prowizji a części osób pobrano prowizję wynoszącą prawie połowę obiecanej kwoty, a np. część klientów została obciążona kwotą tylko 3o zł. I tutaj jest cały problem niedopatrzenia przy realizacji przelewów.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Najprościej zwalić winę na bank odbiorcy, bo jedynym słusznym bankiem jest ten w którym Ty posiadasz rachunek. Powtarzałem już kilkakrotnie, iż upewniłem się że mój bank nie pobrał żadnych opłat za przyjęcie tego przelewu, taka kwota po prostu dotarła do nich i na moje konto. Wszelkie opłaty zostały pobrane wcześniej... gdzie? - nie wiem. Mogę się tylko domyślać... Jeżeli organizator promocji obiecuje 200 zł, a ja otrzymuje praktycznie połowę tej kwoty to coś jest nie tak. Jeżeli w ofercie byłoby iż po zakupie obiektywu czeka mnie miła niespodzianka w postaci nieokreślonego bonusa który wpłynie na moje konto, to po otrzymaniu 112 zł byłbym przeszczęliwy... Mam żal do organizatora promocji tylko w jednej kwestii dlaczego innym osobom które otrzymały zwrot gotówki a tak samo jak ja posiadają e-konto w mbanku nie pobrano prowizji a części osób pobrano prowizję wynoszącą prawie połowę obiecanej kwoty, a np. część klientów została obciążona kwotą tylko 3o zł. I tutaj jest cały problem niedopatrzenia przy realizacji przelewów.
    Poczytaj sobie jak organizowane są międzynarodowe przelewy.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.