Strona 4 z 54 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Widocznie tych użytkowników jest tak mało ze nikt nad tym nie myśli.
    heh, no chętnie bym zobaczył statystyki udziału E-Systemu , kompaktów i pozostałych aparatów Olympusa w PL.
    Wydaje mi się, ze pozycja Olympusa w kompaktach jest dużo wyższa niż w dslr.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    To nie agencja towarzyska, by zadowolić wszystkich
    nie pisałem o wszystkich tylko o uzytkownikach olympusa .
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Zapewne zależy i marketing Olka podejmuje szereg działań żeby ich pozyskać. Ta określona promocja jest skierowana na dotychczasowych użytkowników E-systemu bo E-30 jako zaawansowany aparat skierowany jest głównie do tych osób, szczególnie w pierwszym okresie sprzedaży jak sadzę. Dla mnie to rozsądna promocja, zawsze w przypadku uzależniania jakiejś oferty od innych czynników znajdzie się ktoś niezadowolony, ktoś kto się nie załapie. Zawsze można się doszukać powodu do narzekań...

Chciałbyś kupić E-30 i skorzystać z tej promocji ale nie możesz bo nie zarejestrowałeś na siebie do tej pory żadnego sprzętu E-systemowego?
    nie chodzi o narzekanie, ale sądzę, że wejście na rynek z nową puszką spozycjonowaną nieco z boku w stosunku do E-3, w cenie wyższej od tego modelu i lansowanie promocji tylko dla użytkowników e-systemu, to w obecnej sytuacji rynkowej (przynajmniej u nas w kraju) to strzał w stopę. Patrząc na progres wzrostu sprzedaży lustrzanek w ostatnich 2 latach i prognoz na najbliższą przyszłość, moim zdaniem, wielu dotychczasowych użytkowników kompaktów przesiądzie się na swoją 1 lustrzankę. Czy przy tej promocji jaka jest, jest ona faktycznie zachęcająca dla tych ostatnich ? nie wspominam już nawet o użytkownikach kompaktów innych marek.
    Co do mojego korzystania z promocji, to uwzględniając walory obu w/w aparatów oraz ich ceny wybrałbym E-3. Być może taka jest obecna polityka sprzedażowa olka, ale w PL nie przynosi ona jak dotychczas super rezultatów.
    sorry, coś mi cytaty zaspamowało
    Ostatnio edytowane przez Bo. ; 6.01.09 o 22:37 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

GoOrange
    Gość
    Kwestia promocji na E-30 a zwłaszcza E-3 jest dobrym początkiem dla nowych, takich jak ja. Problemem są przesiadki tych, którym E-3 nie wystarcza a E-5 (tak, tak napisałem to ) nie daje nadziei.

W kwestii sprzedaży DSLR, Soniak Olkowi się czkawką odbił, niestety...

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    no jeśli dobrze rozumiem, to nowych w e-systemie promocja raczej nie przygniecie.
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

| OlyJedi Awatar hegran
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    No właśnie nie za bardzo, trzeba trochę poczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Na fotozakupy.pl cena E-30 (body) spadła o 200 zł, aczkolwiek jeszcze troszkę drogo :/

pozdr.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Moim zdaniem promocja lojalnościowa dla posiadaczy kompaktów Olympusa to bardzo dobry pomysł. Udział w rynku kompaktów Olek ma na prawdę duży. Nie szukając daleko - znaczna większość moich znajomych ma kompakty Olympusa. Chyba wszyscy są z nich bardzo zadowoleni. Spotkałem się nawet z opiniami wśród nich, że "Olympus to chyba najlepsza firma produkująca aparaty".
    Problem w tym, że ceny kompaktów są często porównywalne z cenami akcesoriów do lustrzanek. Ciężko będzie więc wybrać odpowiedni gratis. Może akumulator? Filtr UV/PL? Torba? Karta pamięci?

| OlyJedi Awatar filippohh
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    gdzie sie rejestruje sprzet? i samego siebie?
    O L Y M P U S E-510 + 14-42mm + 40-150mm + ZD 50mm F/2 Makro + FL 50R + Sandisk CF 4gb + statyw HAMA + filtr polaryzacyjny HAMA + Helios 58mm F/2 + pierścienie pośrednie + kilka kolorywych szkiełek do fotografii czarno-białej. POZDRAWIAM

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Przestańcie tczyć flame'y i robić OT... bo polecą mandaty. Nie che mi się slęczeć i przenosić postów.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez filippohh Zobacz posta
    gdzie sie rejestruje sprzet? i samego siebie?
    Tutaj
    http://www2.olympus.pl/consumer/208_register.cfm

@Grizz- dla mnie kolejna strona wątku bo promocji na E-30 z której nikt jeszcze nie miał okazji skorzystać, zaczęła skręcać w tak wesołą stronę, że napisałem to co napisałem.
    Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 9.01.09 o 21:24
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar filippohh
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dziękuje
    O L Y M P U S E-510 + 14-42mm + 40-150mm + ZD 50mm F/2 Makro + FL 50R + Sandisk CF 4gb + statyw HAMA + filtr polaryzacyjny HAMA + Helios 58mm F/2 + pierścienie pośrednie + kilka kolorywych szkiełek do fotografii czarno-białej. POZDRAWIAM