Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 276

Wątek: e-520 Problem z Fokusem !? Front Focus ?

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    A jak dawno mail wysłany?
    Jak co to ponowienie.
    Wysłałem we wtorek.
    Ale wyśle dziś ponownie. Niech się do tego jakoś ustosunkują czy jak...
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    No to czekaj do poniedziałku/wtorku i telefon.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    po co ja znalazłem ten wątek....... cieszyłem się swoim aparatem a teraz zauważyłem wadę tą co tutaj opisujecie.
    dwa testowe zdjęcia zrobione na szybko, ostrzone na drugi plan. proszę zobaczyć na napis WIŚNIA. na pierwszym zdjęciu ostrzone było na cenę, na drugim zdjęciu na wiśnia. ostrość przestawiona tak jak byłoby ostrzone na odwrót. warto odsyłać aparat do serwisu? po przeglądaniu zdjęć z poprzednich wakacji i teraz co niedawno robiłem na koncercie szczerze to.......nie widzę tego FF. widać go tylko w takich testowych pozycjach? jest on kłopotliwy w codziennym fotografowaniu?

serwis przyjmie mi aparat + dwa obiektywy gdy nie mam podbietej gwarancji a tylko paragon (faktura)?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7194065.JPG
Wyświetleń:	191
Rozmiar:	287,8 KB
ID:	36705   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7194066.JPG
Wyświetleń:	183
Rozmiar:	279,5 KB
ID:	36706  

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Każdemu do tej pory przyjął. Ja 3 razy korzystałem z serwisu i nigdy nie było problemu z niepodbitymi kartami.

Pozdrawiam, R.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ok więc tym już się nie muszę martwić. drugie pytanie czy warto bawić się w oddwanie go do serwisu? żeby nie moja dzisiejsza nuda i szukanie wad w urządzeniach (wpisuje w google model sprzętu który posiadam [telefon, aparat,tv, dvd, ..... , żona] z dopiskiem PROBLEM), które mam to nigdy bym się nie dowiedział o tej usterce FF.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zdjęcia były wykonane na kombinacji krótki koniec ogniskowej+minimalna przysłona+mała odległość od obiektu. Mogło to doprowadzić do uwidocznienia się problemu. W praktyce FF może być niezauważalny. Polecam zrobienie testu w plenerze

Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Witam,
    u mnie też jest FF, już raz był naprawiany, bez efektu. Napisali ze problem z ekspozycją, "przyczyna CCD - naprawiony".

Aktualnie czekam na powrót aparatu z kolejnego serwisowania, z tymże już wiem, że znowu do body stwierdzono to samo co poprzednio,czyli CCD - tym razem napisano "wyregulowany".

W przypadku obiektywu 14-42 wymieniono płytę główną, tylko że problem był też z obiektywem 40-150, a w jego przypadku podano tylko "wyregulowany, sprawdzony, wyczyszczony" Ten drugi akurat niemal wcale nie używałem.

Aparat mam mieć w poniedziałek, ale już się martwię, bo sądzę, że serwis po prostu nie zna rozwiązania i tak udaje tylko, że naprawia.

Nie bardzo rozumiem, co ma CCD do autofocusa, może ktoś się orientuje?

Aparat źle ostrzył w całym zakresie ogniskowych, z tymże im dłuższa ogniskowa, tym FF był mniejszy. W trybie LV aparat zwykle mierzył poprawnie, nawet bardzo poprawnie, szczególnie w porównaniu do standardowego AF.

Pozdrawiam,
    Sebastian.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam. Czytam wasze forum juz kilka dni. Przymierzałem się do zakupu E520 az natrafiłem na ten wątek :/. Widzę ze jest duzo problemów z tym FF co mnie skutecznie odstrasza. Czy z serią E450 tez sa podobne problemy??Mniemam ze jedyny ratunek to zakup E620 z kalibracją no chyba ze ta 450tka jest wolna od tej wady. Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kerami82 Zobacz posta
    Witam. Czytam wasze forum juz kilka dni. Przymierzałem się do zakupu E520 az natrafiłem na ten wątek :/. Widzę ze jest duzo problemów z tym FF co mnie skutecznie odstrasza. Czy z serią E450 tez sa podobne problemy??Mniemam ze jedyny ratunek to zakup E620 z kalibracją no chyba ze ta 450tka jest wolna od tej wady. Pozdrawiam
    Puszka jest fajna, sam ją mam, choć już nie najnowsza - choćby z tego powodu zastanów się nad nowszym modelem. Jeśli kupujesz w lokalnym sklepie to nie ma problemu. Idziesz z TEST CHARTem i w sklepie robisz sobie teścik - wszystko jasne.

Pozdrawiam, R.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Będe celował w coś używanego....cena niższa o wiele ale ta niepewność o AF. Bez gwarancji z FF będe miał problem