Może pojedyńczo będzie lepiej jednak.
Może pojedyńczo będzie lepiej jednak.
4 wymiata msz
Ostatnia bardzo w klimacie, świetne kolory i ta winieta też pasuje do klimatu.
Mógłbyś coś bliżej o tym klimacie? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli
Co do samego zdjęcia, to uważam że jest najgorsze z tej wrzutki. Najgorsze technicznie. Pofalowany budynek w tle, paskudne kolory (rdzawe plamy na trawie, budynek z prawej- część różowa a część czarno- biała, niebo wielokolorowe).
Tyle wad, MZ dyskwalifikuje to zdjęcie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
To napiszę coś o tym klimacie, dla mnie to miejsce przepełnione cierpieniem. Pewnie każdy odbiera je indywidualnie ale ja właśnie tak chciałbym oglądać te miejsca. Nie w 100% dopracowane ale pokazujące też emocje fotografa.
Wyobrażam sobie że nie jest łatwo robić tam zdjęcia i niuanse techniczne, nie maja tutaj MZ żadnego znaczenia.
Miejsce tak ale ja tego na zdjęciu nie widzę.
Pewnie, oprócz Polaków, jeszcze tylko Żydzi wiedzą co to za miejsce.
Nie czepiam się emocji na miejscu, w trakcie robienia zdjęcia. Chodzi mi o niedostatki obróbki, którą robi się na spokojnie, w domu, po opuszczeniu "tego miejsca", kiedy emocje już opadły.
Masz rację, to sprawa indywidualna. Ja wolę oglądać te miejsca na zdjęciach z przemyślaną i starannie wykonaną obróbką.
Dla tego zabrałem głos![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
1,2 i 4 Najdłużej przykuły moją uwagę także ze względu na ich potencjał emocjonalny. Tego typu zdjęcia inaczej odbiera się mając świadomość co przedstawiają. Znając miejsce i historię pokazane szczotki czy buty nabierają innej, silniejszej wymowy. A to miejsce jest szczególne pod każdym względem.
Zdjecia z auschwitz swietne. Dobre kadry polaczone z umiejetna obrobka daly super efekt*
Cieszę się, że zdjęcia wreszcie ożywiły nieco wątek - wszyscy mają po trosze rację, ale i nikt jej nie ma - dwoistość sprawy, tischnerowska "***** prawda". Jeszcze kilka fot:
Ta panorama fenomenalnie by wyglądała gdybyś dołożył jeszcze z 2 rzędy na górę. Chociaż tak też mi się podoba.