ile w tym pierwszym portrecie z ostatniej serii obróbki? Chodzi mi o kolory.
Jedynka z portretow jak dla mnie .
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
2em to nie krytyka i nie trzeba na klatę przyjmować po prostu nawzajem sobie pomagajmy aby robić lepsze zdjęcia, bo jako autorzy nieraz nie zwracamy uwagi na pewne niedociągniecia. Do rzeczy, uważam, że za blisko stałeś modelki stąd lekkie przerysowanie lewego policzka i nosa, to za sobą pociągneło, że lewe oko wyłamuje się z regularności twarzy. Na zdjeciu kolorowym też po nim rozmyte nazwijmy to życiowe doswiadczenie wygląda jak rozmazany makijaż. W ustach dolna warga jakby zaznaczona w połowie i tak nasycona kolorem. Użyta perespektywa i głębia zrównała krawędź lewego policzka z szyją i dekoldem dając sporo jednostajnej jasności. Takie są moje spostrzeżenia którymi jak chciałeś podzieliłem się w nadzieji, że tę fajną dziewczynę z niesforną czupryną przepraszam fryzurą zprezentujesz bardziej klasycznie.
pozdrawiam Wiejo
O to mi własnie szło, bardzo rzeczowo, konkretnie, o dobrych, czystych intencjach- za to rep +
Nawiasem mówiąc ta dziewczyna to moja żona a więc i pewnie jej portrety tu niejednokrotnie się pojawią.
Pierwsze to nazwałbym poglądowe. Na drugim szkoda, że grymas podczas rzutu został przesłoniety przez splot siatki. Puszczanie baniek najbardziej się podoba bo scena zawiera jeden temat i bez publiki. Fajne też jest skok i taniec ale tu okoliczności towarzyszące których nie sposób uniknąć w tego typu imprezach odciągają od tematu.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo dzięki za wpis. Pierwsze faktycznie takie otwierający reportaż, by zachować hronologię.
Ostatnio edytowane przez 2em ; 19.06.10 o 14:31
Marta-2 wesola minką, uśmiechem i kolorem. Jak dla mnie bardzo sympatyczny portrecik.
pozdrawiam Wiejo
Mnie się szczerze powiedziawszy nie podoba obróbka dlatego...powstał cały tryptyk![]()
Ciekawy tryptyk....podoba sie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO