Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Dziewicze zdjęcia..

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Widze tylko 8 ...

Walone lampą na wprost przez co zdjęcie jest strasznie płaskie i bez wyrazu ... według mnie pomysł dobry tylko musisz troszke zainteresować sie światłem ...

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    fajnie, ze eksperymentujesz, ale chyba za wysoko postawilas sobie poprzeczke. uwazam, ze trudno jest zrobic dobrze zdjecie ze specjalna stylizacja modelki. w dodatku przy sztucznym oswietleniu. kompozycje w porownaniu z pierwsza seria - moim zdaniem lepsze. nic w tle nie rozprasza i mozna sie skupic na.. ..niedoskonalosciach glownego motywu na minus - zlewanie sie ciemnych elementow z tlem, niekorzystne cienie, sztucznosc w pozach dziewczyny (byc moze za sprawa spojrzenia w obiektyw), no i to swiatlo

na dworze mamy zime i mozna uprawiac jedynie fotografie kurtkową - czyli zdjecia modelek poowijanych w tony tekstyliow ale kiedy jest dostatecznie widno (np od rana do godz 14-15) posadz swoja modeline twarza do okna i zrobcie foconko takich prostych portretowych rzeczy. jesli osiagniesz zadowalajace cie efekty z prostymi zdjeciami - sama dostrzezesz bledy w swoich powazniejszych projektach.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Nooo ... już widze i 9 i 10 i 11
    podpisuje sie pod słowami dka ...

BTW pomysły masz bardzo dobre

Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuje bardzo a szczegolnie Dka daje bardzo dobre rady ..
    Dzisiaj byłam w lesie..Co sądzicie o tych zdjęciach? Jakas mała poprawa jest czy jeszcze gorzej heh...

12

13

14

Ostatnio edytowane przez RockZi ; 4.01.09 o 23:38

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Poprawa w jeden dzień? To może potrwać lata, fotografia to hobby dla cierpliwych...

| OlyJedi Awatar Harpo
    Mieszka w
    Ruda Śl.
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Z "pierwszego rzutu" przedostatnie (na tle cegieł) bardzo fajne, jakby jeszcze modelka miała czerwony szalik....no i cegły przyciąć z lewej.
    Fotki "straszydeł" nie bardzo.
    "Amator martwi się o sprzęt,
    Profesjonalista martwi się o kasę,
    a Mistrz martwi się o światło."

Harpowe fotki

Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuje.. Tak wiem ze fotografia jest dla cierpliwych i zanim bede robic dobre zdjecia to troche czasu minie.. Ale staram się każdą uwage brać pod uwage i poprawiać moje błędy.
    Ostatnio edytowane przez RockZi ; 4.01.09 o 23:44

diabolique
    Gość
    Poprawnie naświetlasz, ciekawie kadrujesz, masz pomysły.
    Reszta to kwestia czasu, im więcej wypstrykasz, tym szybciej będziesz się rozwijać.
    (no i podstawy obróbki na kompie pomogą ci wyrobić indywidualny styl)

Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Diabolique Dziękuje za tak miłe słowa..

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    enooo galancie. fachura! najbardziej podoba mi sie 13 (choc pozowana, wcale nie wyglada sztucznie i dretwo) i 14 (ktora jest bardzo daleko od sztucznosci). 14 moze nie jest zbyt szczegolnie ostra jak bym chcial ale to kwestia wprawy. patrzac na 12 nachodzi mnie mysl o fakcie, ze aparaty fotograficzne maja problemy z zarejestrowaniem wszystkich tonow - jasnych i ciemnych. na zdjeciu, w ktorym przewazaja ciemne (wlosy, kurtka) w aparacie nie zmiescily sie odcienie sniegu stad wyszedl taki przepalony - jednak nie mozna wymagac zbyt wiele od rejestracji odcieni sniegu

jesli sie mysli o popelnianych bledach zdjecia staja sie coraz lepsze - co widac na twoich przykladach. trenuj, trenuj i staraj sie jaknajbardziej korzystnie przedstawiac swoja modelke. bujaj sie wokolo modelki z aparatem przy oku i wyszukuj najlepszego miejsca do strzalu.

zauwaz (13) jak przyjemnie oglada sie portrety na ktorych swiatlo wpada w oczy, cos sie w nich odbija a nie zostaja tylko ciemnymi plamami.

zdjecie po zmniejszeniu z orginalu mozesz lekko podostrzyc jakims programem graficznym. tylko zeby nieprzesadzic.

ciesze sie, ze czytalas moje wywody i zwrocilas na nie uwage.
    ps. widze, ze modelka doczyscila buzie po poprzednich malunkach