thx za info... chyba sobie kupie zasilacz :]
thx za info... chyba sobie kupie zasilacz :]
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Do robienia zdjęć poklatkowych jest niezbędny...![]()
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
no sesji .... zdjeciowych tesh :->
BTW. czy jak pracujemy na takim zasilaczu to akumulatorki musza byc wyjete z aparatu?
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Nie, no baterie zostają!
Baterie spelniaja funkcje buforowe.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Vodnik, przerażasz mnieA nie ma tam przypadkiem prostego mechanizmu znanego z kaseciaków - wkładasz wtyczkę i automatycznie odłączasz bateryjki?
![]()
Chyba nie, chociaz nie wiem. Kiedys wyjalem akumulator z golarki i podlaczylem kabel do ladowania i zasilania i tyle po mojej golarce.
Sprawdzcie w instrukcji, moze cos pisza na ten temat.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
A co, pamięć jej się skasowała?![]()
Próbowałem w C740 podłączyć zasilanie przy wyciągniętych bateriach i działało, powiem więcej: zaryzykowałem wyciąganie baterii przy włączonym aparacie i podłączonym zasilaczu... i żyję!
ps. oczywiście nie radzę tego robić podczas zapisu/odczytu zdjęć na/z pamięci...![]()
nic nie podpowiecie w sprawie akumulatorow? czy te same aku mozna uzywac zamiennie w np latarkach albo odtw mp3 bez szkody dla ich pojemnosci kiedy znow trafia do aparatu?Zamieszczone przez tom soyer
Oczywiscie ze mozna, tyle tylko, ze np jak z kompletu 4 bedziesz czesto uzywal np 2, to w wyniku nierownomiernego uzytkowania po kilkuzdiesieciu lub kilkuset cyklach mozesz zauwazyc spadek wydajnosci wszystkich czterech.