Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Ladowarka i Aku do C-750

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Usunięte z powodu usunięcia poprzedniego postu z powodu niewłaściwej interpretacji (cytat z raportu p. A. Błochowiak...)
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ale o co chodzi Czy to aby na pewno ten wątek

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

| OlyJedi Awatar ZoltAn
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Dzień mam dobry! Po prostu...

Cytat Zamieszczone przez kerry
    ZoltAn: nie bardzo rozumiem Twój post: kontynuujesz jakiś inny wątek, odpowiadasz na pytanie, czepiasz się czegoś, uczysz się wstawiać emotikony i kolory do postu czy masz po prostu zły dzień?!

...pozwoliłem sobie na niewinny żarcik - nawiązujący do (dla mnie zabawnego - lecz dla innych widać NIE!!!) podpisu pod postem Kerry'ego ("...+ trzęsące rece + mętny wzrok").

Ale, skoro na tym Forum są aż tak ŚMIERTELNIE POWAŻNI P.T. Korespondenci - więc widac nie miejsce tu na jakikolwiek uśmiech, żart czy cokolwiek innego!

Czyli: nie wypada mi nic innego jak położyć się i zatrzasnąć za sobą wieko (tej) trumny!

Co niniejszym czynię - przepraszając najmocniej Wszystkich Urażonych i Zdezorientowanych.

A inkryminowany post zaraz wycofam, żeby nie powiększać tych szeregów!
    Nie zamierzam wstępować do PARTII, w której będą tytułować mnie CZŁONKIEM!!!

Olympusy: C2100UZ, D490, D580 - a od dzisiaj C770UZ (czarny!

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Dzień mam dobry! Po prostu...

Cytat Zamieszczone przez ZoltAn
    ...pozwoliłem sobie na niewinny żarcik - nawiązujący do (dla mnie zabawnego - lecz dla innych widać NIE!!!) podpisu pod postem Kerry'ego ("...+ trzęsące rece + mętny wzrok").

Ale, skoro na tym Forum są aż tak ŚMIERTELNIE POWAŻNI P.T. Korespondenci - więc widac nie miejsce tu na jakikolwiek uśmiech, żart czy cokolwiek innego!
    Może mam spaczony humor, ale raczej nie wyglądało mi to na żarcik, tylko na zmasowany atak (może stosuj mniej emotikonek, to przesłanie będzie jaśniejsze)
    BTW, proponuję na tym zakończyć wymianę zdań na temat poczucia humoru, bo temat postu był całkiem inny.

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kerry
    "tom soyer": jesteś pewien? W ładowarce występują inne napięcia i raczej nie uzyskuje się prądu 2A...
    Raczej słyszałem o takich co oszczędzają i próbują zmienić zasilacz za 10 zł od "ruskiego" na ładowarkę i potem przez tydzień doczyszczają pokój z resztek akumutorków...
    dlaczego w ladowarce maja wystepowac inne napiecia?
    jesli w ladowarce mialby byc nizszy prad niz potrzebuje tego aparat to ladowala by dluzej niz rozladowuje aparat.

wydaje mi sie jednak ze mimo wszytsko przerabianie ladowarek na zasilacze moze byc szkodliwe dla aparatow (szczegolnie tych b.szybkich, b. wolnych nie ma sensu wlasnie ze wzgledu na wydajnosc) a stabilizowany zasilacz 2A moza zrobic samemu dosyc tanim kosztem bez start w ludziach i aparatach

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    @ZoltAn Nie ma się o co obrażać i obruszać na cały świat. Są tu ludzie z poczuciem humoru, ale wyjechałeś z tym postem ni z gruszki ni z pietruszki. A "...+ trzęsące rece + mętny wzrok" albo nie dowidziałem i nadal nie widzę, albo jest już zdjęte

Sorry za OT

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kondi
    Witam

Korzystam z ładowarki Energizer, ktora dosc dlugo ładuje baterie. Cena ok.80zł ponadto uzywam aku Panasonic 2100mAh oraz Energizer 2300 mAh. Korzystam równiez z aku Panasonica 1600 mAh i nie polecam. Przy Olympusie c-4000 niemiłosiernie szybko padaja, tzn. raptem 100 fotek z włączonym LCD i koniec zabawy

Podłączam sie pod Vodnika z EMOSem. Dobrze zachwalona ładowarka w rozsądnej cenie. Polecana na roznych forach foto.
    A jak oceniasz te Energizery w por do Panasonicow?
    W tej chwili mozna kupic Energizer Advanced za 40PLN ale na ile to polecany przez was zakup?

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tom soyer
    dlaczego w ladowarce maja wystepowac inne napiecia?
    jesli w ladowarce mialby byc nizszy prad niz potrzebuje tego aparat to ladowala by dluzej niz rozladowuje aparat.

wydaje mi sie jednak ze mimo wszytsko przerabianie ladowarek na zasilacze moze byc szkodliwe dla aparatow (szczegolnie tych b.szybkich, b. wolnych nie ma sensu wlasnie ze wzgledu na wydajnosc) a stabilizowany zasilacz 2A moza zrobic samemu dosyc tanim kosztem bez start w ludziach i aparatach
    tom soyer: z jednym się tylko zgodzę: łatwiej zrobić samemu zasilacz 2A
    A co do prądu ładowania: Wiesz jak wyglądałby akumulator ładowany prądem 2A? Prądy w ładowarkach to ok 300-500mA czyli 1/6, 1/4 tego co daje zasilacz do Olympusa...

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    kerry
    masz racje

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Znalazłem na Allegro - jeszcze dwa dni: http://allegro.pl/show_item.php?item=29930858
    kupiłem taki sam za 80 zł, też na allegro - oryginał, idealny, naprawdę warto!
    I jeszcze: http://allegro.pl/show_item.php?item=29966469