2 lampy błyskowe + parasolki
2 lampy błyskowe + parasolki
Olympus E-510, ZD 14-42, Jupiter 37 A MC 3,5 / 135, Helios 44-2 2/58. www.lukaszptaszynski.pl Pozdrawiam!!!
4 i 10 z serii wykonanej w Klubie możesz wyrzucić. Pierwsze, bo Ci oczko poleciało; drugie, bo obróbka brzydka, po prostu nieładnie zdjęcie wygląda.
Natomiast podobają mi się kolejne 3 strzały z tą dziewczyną. Zdecydowanie lepiej kadrowane niż poprzednie, fajnie też światło gra i kolory. Musisz jednak zwracać
uwagę na takie szczegóły, jak wgniatanie policzków dłonią, którą dziewczyna się podpiera (Iza.jpg).
Właśnie zwróciłem uwagę na jedną rzecz, zdjęcie Iza(10).jpg jest skopane. Wygląda jak poprzednia 'dziesiątka', tylko dodatkowo z ręką dziwne rzeczy się dzieją.
Z ostatniej serii tak naprawdę tylko ostatnie mi się podoba. Tutaj jednak trochę więcej dołu by się przydało.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Sesja nr. 2 tym razem Pani Agnieszka![]()
Ostatnio edytowane przez B2irdy ; 18.02.09 o 00:24
Olympus E-510, ZD 14-42, Jupiter 37 A MC 3,5 / 135, Helios 44-2 2/58. www.lukaszptaszynski.pl Pozdrawiam!!!
Cdn. drugiej sesji w Jarze![]()
Bardzo fajne foty - klimat,światło,modelka ale drażni jedno - nie ma żadnej relacji - modelka - bilard.Bilard gra swoją grę a modelka sobie.
Tak ja to odbieram.
I ostanie 4 z ostatniego plenerku. Niestety musiałem w BW bo kolory były słabe.
Światło też chyba było słabe. Nijako to wyszło.
Sesja w plenerze za ciemna.
Pozdrawiam, Jola
Niczego nowego nie napiszę, jeśli chodzi o światło na ostatnich zdjęciach, ale od siebie dodam, że Sandra (2) najbardziej przypadła mi do gustu (ładnie się uśmiecha). Tylko czy bidulka nie zmarzła za bardzo?![]()