Proszę o konstruktywną krytykę: co dobrze, co źle, co poprawić by było lepiej.![]()
Proszę o konstruktywną krytykę: co dobrze, co źle, co poprawić by było lepiej.![]()
Dwa pierwsze zdjęcia - rozbrajająceŁadnie też postać wpasowana w kadr - może tylko w tym drugiem lewa krawędź zbyt blisko postaci (i ucięte ramię i kawałek tego czegoś w kadrze). Cieszy brak cieni (choć lampka to pewnie wbudowana błyskała).
Dwa kolejne zdjęcia - ciśnie się pytanie na usta - 'Czy leci z nami ostrość'? jeśli chodzi o kadry, to kadr kota - nijaki, a chłopca - odwrotnie
Przypuszczam, że zdjęcia nie zostały wyostrzone po pomniejszeniu.
Tak dwa pierwsze fajne ze wskazaniem na pierwsze. Dwa ostatnie z kolei kiepskie...
Pierwsze miłe.
2. niedbały kadr
W 3 i 4 brakuje ostrości.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przyłóż się następnym razem
Znalazłem Cię![]()
Takie sobie 2 "makro" na szybciora
Tylko konstruktywnie proszę![]()
pierwsza fotka najlepsza... kot może nie najlepiej ale ten temat zawsze mi się podoba... makro z robalem fajne, tylko przez czarne tło robala nie widać zbyt dobrze... ogólnie mam pozytywne wrażenia...... czekam na więcej
rada, którą tu wszyscy początkujący dostają, aby numerować zdjęcia, łatwiej się do nich odnieść...
i drobna uwaga ode mnie... zdjęcia są trochę za ciężkie, przy wolniejszym łączu długo się otwierają... mi poradzono aby trzymać się 200, max 300 KB...
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Z pierwszej serii podoba mi się pierwsze zdjęcie. O reszcie juz napisali koledzy.
Z ostatnich dwóch - zadne mi nie podchodzi. Robak częsciowo ginie w cieniu, a kwiatek jak kwiatek. Troszkę poobcinany na listkach i kadrowanie niezbyt mi pasuje.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.