Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przedszkole

Awatar rosomak
    Mieszka w
    3miasto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Przedszkole

Nowy zakup (Oly 520), nowy świat, nowa przygoda

1. Nad Motławą, próby możliwości aparatu, ustawień, wyświetlacza ... Standard (jak sądzę).

2. Zabawa w domu, zwierzę jest wdzięcznym i cierpliwym modelem

3. Plon z niedzieli, jeden z rzadkich dni (w grudniu) z ładnym światłem. "Modelka" nie moja, kradziona

Why is it that people who can't take advice always insist on giving it ?

| OlyJedi Awatar 666cin
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Proponuje najpierw tu wrzucać fotki (jako załączniki) a te lepsze do galerii a nie na odwrót, skoro dopiero zaczynasz...
    Fotki ok, do albumu dobre
    Czytaj ćwicz i pytaj o opinię
    Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?

http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Skoro prawie nikt nie komentował to ja spróbuję .
    1. Nie wiem co chciałeś pokazać. Na pewno nie to światło. Prawe strona w cieniu chyba niepotrzebna. Jeśli już jakieś światło jest na przeciwległym brzegu to może trzeba było się na nim skupić. Trochę czasu zajęło mi wypatrzenie statku - zlewa się z brzegiem.
    2. Fajny pies ale jak dla mnie za ciasno cięty. Rozumiem, że przy pokazaniu kufy pewnie wyszedł by kocyk ale uszu szkoda. Spróbuj może następnym razem na bardziej neutralnym podłożu . W sumie najbardziej z trzech to zdjęcie mi leży.
    3. To jest na pewno najgorsze zdjęcie bo już w ogóle nie wiem co chciałeś pokazać. IMHO dobre zdjęcie powinno coś mieć na czymś można by wzrok zaczepić. Tutaj plątanina lin w z paskudnymi cieniami. Jeszcze jak by liny tworzyły jakiś wzór geometryczny, to może .

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Trójka jest najlepsza, bo jest na niej najlepsze światło, a to światło jest w fotografii najważniejsze. Widać, że wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Trójka jest najlepsza, bo jest na niej najlepsze światło, a to światło jest w fotografii najważniejsze. Widać, że wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele.
    No to nie pozostaje mi nic innego jak poprawić się, że trójka jest moim zdaniem najgorsza

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    No to nie pozostaje mi nic innego jak poprawić się, że trójka jest moim zdaniem najgorsza
    O, to ja też napiszę, że trójka jest moim zdaniem najlepsza

Awatar rosomak
    Mieszka w
    3miasto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    1. co chciałem pokazać ... to b. dobre pytanie. Niczego nie chciałem pokazać, poznawałem aparat, zrobiłem (wtedy) sporo zdjęć nad Motławą, z różnymi ustawieniami, również b-w, sepia itd. Zdjęcie ma tytuł (zresztą jako jedyne) Motława 1/3 -> bo jest jednym z trzech, które uznałem za na tyle ciekawe, że można je pokazać. Podoba mi się ze względu na kontrast niebieskiego z czerwonym. Poza tym - taki jest Gdańsk, niestety ... Ładnie odnowiona dawna elektrownia na Ołowiance (obecnie Filharmonia Bałtycka), Szczeciński Sołdek przy Muzeum Morskim, paskudne płyty chodnikowe po prawej i koszmarne wieżowce w tle. Nie umywa się do tego z międzywojennych pocztówek ...
    W załączeniu inne zdjęcie z wtedy.

2. Uszy są tak cięte, jak miały być. Całość jest taka, jak powinna. Dlaczego? Z prostego powodu, bo ja tak lubię. Interesuje mnie inne spojrzenie niż własne, naprawdę, ale równocześnie proszę się nie obrażać, jeżeli z wielu sugestii nie skorzystam. Poniżej drugi przykład mojej mordy.

3. Wspaniale Właśnie - teraz dopiero jest ciekawie, kiedy opinie są tak skrajne. Serio.
    Mi się to zdjęcie spodobało ze względu na tę panią. Dar Pomorza wprawdzie nie pływa "zarobkowo" już od kilkudziesięciu lat, ale ta pani, czy raczej cień kobiety nieźle pokazuje wiele kwestii związanych z pływaniem. Ale - podobno prawda jest w oku patrzącego. W końcu nie musimy wszyscy widzieć tego samego, zresztą to by było chyba strasznie nudne.
    Skorzystałem z okazji - to był pan z panią, wyszli na spacer, jak podejrzewam dlatego, bo była ładna pogoda, no i walnąć parę fotek żeby były. Zwykle stawała na baczność, ale miałem akurat farta w tym momencie.
    Mam jeszcze taką plątaninę:

Geometrii chyba najbliższe by było to:

Sea Tower nieźle wygląda, jako tło do zdjęć. Oczywiście IMVHO:

To żółte w rogu to mój błąd, ale nie lubię kadrowania i poprawek elektronicznych. Zdjęcie zamieszczam, żeby pokazać potencjał, myślę, że koleżanki i koledzy potrafią wydobyć naprawdę wiele.

Ładnie się kontrastują, oba te ludzkie wytwory, moim zdaniem.

PS: 666cin, no właśnie taki mam zamiar, wrzucać do galerii tylko to, co uznam za warte wrzucenia, z jakichś tam powodów. Zresztą możliwość wgrania jednego zdjęcia dziennie skutecznie w tym pomaga

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rosomak Zobacz posta
    Dar Pomorza wprawdzie nie pływa "zarobkowo" już od kilkudziesięciu lat, ale ta pani, czy raczej cień kobiety nieźle pokazuje wiele kwestii związanych z pływaniem.
    Raaaane, ja tej pani w ogóle nie zauważyłem. Nawet po Twoim poście musiałem się sporo jej naszukać...

Awatar rosomak
    Mieszka w
    3miasto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Raaaane, ja tej pani w ogóle nie zauważyłem. Nawet po Twoim poście musiałem się sporo jej naszukać...
    Ja wiem (że ona jest właściwie niewidoczna). Dlatego mi się to zdjęcie tak bardzo podoba.
    Z drugiej strony - chyba nie nie jest za dobrze, jeżeli do zdjęcia trzeba dodawać wyjaśnienie ? To raczej kiepsko świadczy o fotografującym ?

Bardzo mi się podoba stwierdzenie "światło jest w fotografii najważniejsze". Dokładnie tak samo uważam. Chciałbym jeszcze umieć to zwykle stosować w praktyce

| OlyJedi Awatar 666cin
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    widzę, że obrałeś podobny temat

by me
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	statek.jpg
Wyświetleń:	156
Rozmiar:	252,9 KB
ID:	10914  
    Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?

http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895