Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: Taki Jeden - Kilka zdęć

| OlyJedi Awatar Bzyku
    Mieszka w
    Stary Sącz/małopolska
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    Przychylam się do wyboru k@czego- też są dla mnie najlepsze. Zdjęcie gitarzysty ma klimat, nie wygląda na "pstryk" tylko przemyślane zdjęcie, świetnie skomponowane. A zielony parasol - przyciąga wzrok, miło się patrzy, nic nie drażni oka, dobrze skadrowane, przyjemne w odbiorze. Oczywiście moim skromniutkim zdaniem.
    Pozdrawiam.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dziękuję za opinię, niedługo dodam kolejne zdjęcia.

A zdjęcie gitarzysty to jedno z najbardziej stresujących jakie zrobiłem, nie dość że ISO 1600, i musiałem później dłuuugo odszumiać, to musiałem zrobić 20 podobnych kadrów manualnym jupiterem, z czasem 1/20, z ręki, kiedy facet ciągle podskakiwał...

Zdjęcie skompresowane XnViev na 90%, a małe jest bo duża część powierzchni jest po prostu czarna, lub biała...

No to kilka nowych:

1. 2. 3. 4.
    Ostatnio edytowane przez Taki jeden ; 28.12.08 o 21:03

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Hmm, nikt nie ocenił poprzednich zdjęć... Wracam na forum po przerwie spowodowanej rozbudową centrali w wyniku czego nie miałem internetu.

Tym razem kilka HDR-ów, wiem że przesadzone, ale z założenia nie miało to być nic ambitniejszego niż pocztówka, czy tapetka na pulpit więc nie trzeba się doszukiwać czwartego dna, (no może poza jednym wyjątkiem).

5. 6. 7. 8.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Nie znam się na takich HDRach, ale pewnie ktoś coś odpisze, ponieważ są tutaj miłośnicy tego typu zabaw. Ja zwracam uwagę na jedno - częściej klubowicze komentują, kiedy zdjęcie jest normalnie wstawione w wątku - tj np. 800x600 na imageshacku, a potem zalinkowane bezpośrednio.
    Wrodzone lenistwo sprawia, że mało komu chce się klikać w wielkie pliki.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    z poprzednich nr 2 wpada w oko. ze wzgledu na prostote i niebanalnosc. czy to jest jakis pasek ? albo inny wyrob skoropodobny? mnie sie podoba.
    a z nowych to nr 6 ma klimat- moze troszke za mydlo, ale to kwestia gustu. mnie nie przeszkadza, tylko sie wydaje co do samej techniki HDr w twoim wykonaniu- nie znam sie, ale wiem, ze nie razi specjalnie, co sie czesto zdarza w watkach nowych userow. generalnie jest niezle, nie ma zbytnich powodow do narzekania. ciekaw jestem twojego doswiadczenia w fotografii-tzn jak dlugo sie bawisz aparatem i jak dlugo programem graficznym?
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dzięki za rade, będę wrzucał, od razu większe zdjęcia. Co do mojego doświadczenia, to wciągnęło mnie trochę ponad 2 lata temu. Kupiłem pierwszego 2 Mpx kompakta do szkoły, w ostatnim roku liceum, chcieliśmy narobić mnóstwo zdjęć i zmontować jakiś filmik o klasie. Po maturze kupiłem trochę lepszego 4 Mpx Canona A430 z którego pochodzi połowa moich zdjęć, w tym zdjęcie nr 2, 3, 4 i wszystkie w tym poście, dopiero jakieś 8 miesięcy temu kupiłem lustrzankę E-400 (kiedy zajechałem canona) i dopiero wtedy na ostro wziąłem si do nauki (w internecie). Jestem samoukiem, a do niedawna nie wiedziałem co to trójpodział, mimo to wcześniej jakoś robiłem zdjęcia poprawnie, na wyczucie. Z gimpa a potem Photoshopa, zacząłem korzystać jakiś rok temu, jeszcze kiedy miałem kompakt, a na początku łudziłem się że nie będę używał żadnych programów Hdry robię od miesiąca w Photomatixie, a raczej robiłem je przez kilka dni, miesiąc temu, bo spłonęła mi bateria do aparatu (razem z kompem i komórką...) i musiałem oddać całość do "naprawy", żeby dostać zwrot pieniędzy z ubezpieczenia, teraz żałuję, wolałbym sam sobie kupić tą baterię, niż czekać jeszcze do piątku, żeby odzyskać aparat... Tak że mam już ponad miesięczną przerwę, od ostatniego zdjęcia i jestem lekko poirytowany (zwłaszcza że za oknem pierwsza od lat zima...)

Dobra koniec historii, teraz zdjęcia:

9.
    10.
    11.
    12.
    Na zdjęciu numer 2 jest gryf od sztangietki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    9 mi sie bardzo podoba, ma ten klimacik
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Będą z ciebie ludzie !
    9, 11, 12 przyjemne.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    12nastka prezentuje się wybornie. Wcześniejsze kropelki na liściu - tam ostrość nie usadowiła się tak kategorycznie, jak na 12stce.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Bardzo fajna ta ostatnia seria - ze wskazaniem na 12 - świetnie...
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania