Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Hard core.. <napalony>

| OlyJedi Awatar Sweet
    Mieszka w
    Ostrowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Hard core.. <napalony>

Więęc.. jak obiecałam .. tak też proszę.. seria auto.. portreto..aktów...

olympus sp 510 uz.. stąd ten szum

powiem.. zadowolona z siebie jestem. i o to chodzi.

1.

2. tutaj dopowiem. to zdjecie jest.. hmm.. szczególne.. wiem.. powiecie. matko.. nogi takie okropne.. to szum.. i brak światła.. i te kolory.. hmm.. miało nie być kiczu.. mialo sie wyrozniac , przykuc uwage i sklonic do "refleksji" dlaczego taka obrobka?.. i tak chyba to zdjecia działa..

3.

4.. usunieta ;]

5.

przy ocenie proszę wziąśc pod uwagę iż.. nie mam sprzętu profi.. i ze.. to autoportreto akty

Gorąco pozdrawiam Panów

Postanowiliśmy chwilowo usunąć zdjęcia, zamiast chować cały wątek.
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 28.12.08 o 16:44

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Odważnie, emocjonalnie, jak widać po podpisach do zdjęć. Na uwagę, zasługuje 1. Dwójkę skadrowałbym bez nóg do samych piersi i dłoni, według mnie zyskuje. Trójka sympatyczna, jednak przejścia tonalne zbyt głębokie - biel i czerń, czerń się gubi. Czwórka niezbyt estetyczna, tzn. nie odbieram jej najlepiej. Piątka byłaby kusząca, gdyby ją ciachnąć pod żebrami Ale jest nieźle, podziwiam za odwagę i poszukiwania, a to jest bardzo istotne.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    ...ja rozumiem-sztuka,akty,artystyczne wizje,obrazy...ale.
    moze bys jakies ptaszki,kwiatki,krajobrazy pofotografowala,a w chwilach wolnych poczytala.Niesmaczne i brzydkie te pstryki.Zauwaz,ze sa na forum miedzy nami jeszcze inni i duzo mlodsi niz 18-to latki.Jak chcesz pokazywac akt to pokaz to w sposob co najmniej zjadliwy-nie psuj tego rodzaju fotografii.To jest trudny i piekny kierunek,jednak Ty sie w nim nie znajdujesz.
    Pewnie to niemile czytac,ale czasem wczesniej to lepiej i dla Ciebie i dla aktu w fotografii.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ostatnie jest ok. Ciachnąłbym do kwadratu, patrząc od góry.

Możesz napisać coś o szczegółach tecnicznych? Chodzi mi jedynie o oświetlenie.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    ...ja rozumiem-sztuka,akty,artystyczne wizje,obrazy...ale.
    moze bys jakies ptaszki,kwiatki,krajobrazy pofotografowala,a w chwilach wolnych poczytala.Niesmaczne i brzydkie te pstryki.Zauwaz,ze sa na forum miedzy nami jeszcze inni i duzo mlodsi niz 18-to latki.Jak chcesz pokazywac akt to pokaz to w sposob co najmniej zjadliwy-nie psuj tego rodzaju fotografii.To jest trudny i piekny kierunek,jednak Ty sie w nim nie znajdujesz.
    Pewnie to niemile czytac,ale czasem wczesniej to lepiej i dla Ciebie i dla aktu w fotografii.
    Niestety w tym przypadku musze sie zgodzić ...
    Jakos mi nie podchodzą te fotki

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ja też w pewnym sensie za luccą. Ostatnie mi się podoba. Ale zaintrygował mnie tytuł wątku. Czemu tak?

Aczkolwiek proszę o szczegóły techniczne

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez J.Graph Zobacz posta
    Niestety w tym przypadku musze sie zgodzić ...
    Jakos mi nie podchodzą te fotki
    To sobie sam zrób sesję i zobaczymy jeśliś odważny. Ja podziwiam za odwagę i swoje zdanie wypowiedziałem. Gdybyś jeszcze zechciał, choć króciutką analizę fotek, byłoby ok.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar Sweet
    Mieszka w
    Ostrowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    zawsze mam "inne" tytuły wątku. ;]jakos tak sie napisało
    a oswietlenie? ring..
    gdzies kilka tematow nizej jest wątek "powrot" i tam jest ten ring pokazany

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja tylko co do techniki.

Sp510 dałby radę (jak i o wiele gorsze aparaty), ale potrzebne jest to co najważniejsze w fotografii: światło.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Atakujesz za wysoka poprzeczkę.... trzeba stopniowo...

Na początek pójść za radą lucci i popstrykać kwiatki/robaczki/widoczki - coś przy czym spokojnie możemy się zastanowic nad kadrem - potem zając się poprawnym tego przetworzeniem na potrzeby prezentacji - bo technicznie, niestety, Twoje zdjęcia leżą i nie jest to wina aparatu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.