Witam. Za dwa tygodnie będę musiała fotografować 18-nastkę kuzyna..
trudno się robi zdjęcia osob tanzących a do tego te kolorowe swiatla.. moze ktos po podpowiedziec jak najlepej ustawic parametry w aparaciku zeby w miare wyszlo... dziękuję z góry.
Witam. Za dwa tygodnie będę musiała fotografować 18-nastkę kuzyna..
trudno się robi zdjęcia osob tanzących a do tego te kolorowe swiatla.. moze ktos po podpowiedziec jak najlepej ustawic parametry w aparaciku zeby w miare wyszlo... dziękuję z góry.
bez lampy?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
jak bez lampy..?? przecez wtedy nie bedzie widac twarzy?
chodzi mi o cos takiego..
to z jednej 18, ktora juz fotografowałam..
To jak fotografowałes to juz wiesz co i jak.
Popatrz sobie do exifów.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
to akurat było robione na AUTO.
Ostatnio edytowane przez J.Graph ; 27.12.08 o 23:38
Ludzie podpowiedzcie człowiekowi jak grzecznie pyta. Ja bym palnik dał w sufit, jeśli impreza domowa i focił jak TTL podpowiada.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Za moich czasów osiemnastki inaczej wyglądały raczej się siedziało i sie dużo skoku piło
generalnie polecał bym ci kupienie lampy fl36 i ustawić palnik w górę
jak nie masz lampy zostaje ci tylko pozapalać wszystkie lampy w pokoju i ustawić iso 400 lub wyższe
możesz jeszcze pokombinować nad dyfuzorem z mlecznego pudełka po kliszy , na lampe wbudowaną i ustawić czas błysku na 1/64 choć mało to ci da i za dużo bawienia sie
ustawiasz tryb A i dajesz najmniejsza przysłonę
Jestem taką marionetką nieasertywną
"Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."