suchar napisal, co mialem na mysli. ty tez masz racje.
te rzeczy (podstawowe) sa w instrukcji obslugi KAZDEGO aparatu.
pzdr
suchar napisal, co mialem na mysli. ty tez masz racje.
te rzeczy (podstawowe) sa w instrukcji obslugi KAZDEGO aparatu.
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
W poprzednim zdjęciu miałem na myśli głowę dziecka a nie rączkę bo jest nie ostra. Może pokaże kolejne ujęcie które było robione ze statywu i widać dużą ziarnistość.
https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-26143
Czy ktoś mi może powiedzieć, w takich wypadkach lepiej zmniejszyć ISO czy też rodzaj ostrości np. punktowy, ESP
Ze statywu i ISO 3200 ??
Nie rozumiem koncepcji ...
Punktowy i ESP to pomiar światła - nie AF. Ustaw sobie na ESP i po sprawie - załatwi to większość problemów. Jak masz statyw, to zmniejsz ISO do 100~200 a AF ustaw na ciągły... Tylko że to ostatnie w przypadku statywu to pomyłka - jedno wyklucza drugie.
PS: i nie pchaj wszystkich swoich "testowych" zdjęć do galerii - załóż sobie swój wątek w "ocenie zdjęć" - tam każdy coś Tobie doradzi.
Zdravím.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Jestem nowym klubowiczem a w dodatku początkującym amatorem foto. Muszę przyznać że niektóre zdjęcia są super tyle że miałem wątpliwości czy mam sprawny aparat, okazuje się że to tylko brak mojej wiedzy z dziedziny fotografii.