Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Eos3000

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    ...Z doświadczenia jednak wiem, że bardzo dobrym rozwiązaniem (jeśli chodzi o naukę), jest posiadania lustrzanki i tylko jednego obiektywu, ~50mm na małym obrazku. Nic tak nie zmusza do myślenia i kombinowania, jak taki zestaw.
    Właśnie do tego jest mi potrzebna lustrzanka analogowa.
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sikor Zobacz posta
    Właśnie do tego jest mi potrzebna lustrzanka analogowa.
    No to sprawa jest chyba prosta Ja zaczynałem od OM-20 z Zuiko 50/1.8. Kupiłem go z zupełnie mi niepotrzebnym Winderem, za ~350zł. Odliczając ten Winder zmieściłbyś się w 300zł. Kupiłem OM-20 dlatego, że w przeciwieństwie do OM-10 ma tryb Manualny wbudowany, bez zakładania adaptera. Z resztą popatrz na allegro, tam często chodzą ciekawe OM-y.
    Pzdr
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Wszedłem na allegro i już, proszę OM-30 http://allegro.pl/item507276427_om_30_plus.html a na innej aukcji Zuiko 50/1.8. OM-30 ma Rafał i OIDP ten model ma potwierdzenie ostrości.
    Pzdr
    Ostatnio edytowane przez suchar ; 24.12.08 o 12:30 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sikor Zobacz posta
    Potrzebuję kupić lustrzankę analogową. Czy warto kupić Canona EOS3000 + obiektyw 28-90 całość za 300 zł?
    Za ta kase kupisz spokojnie Eosa 30 a jak sie nie trafi to 50E.
    Masz w nich sterowanie AF okiem, nie wiem dlaczego canon zrezygnowal z tego w dslrach

| OlyJedi Awatar brooneq
    Mieszka w
    Gdansk, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    temat stary jak swiat, ale jakby ktos kiedys szukal to napisze co mysle:
    Szukasz tradycyjnej puszki z dobra optyka? szukaj canonow: a1, ae1, ae1program, t60, t70, t90.
    Optyki sporo na rynku wtornym i to w dobrym stanie, nei tak rozwalkowanej jak m42. Jedyny problem to pzrejsciowka na cyfre - okolo 200zl z soczewka, lub 100 bez [wtedy brak ostrzenia na nieskonczonosc...]. Ale ceny sa stabilne, wiec w razie przesiadki na cyfre sprzedasz za ile kupiles
    Acha - nie kupuj bez sprawdzenia czy seria A gwizdze. Duzo o tym na canon-board.
    EOSY bym omijal [optyka dramatycznie droga].
    Co do Olkow OM - tez polecam, zwlaszcza jednocyfrowe [OM1!!!!], ale optyki znacznie mneij niz do canona, no i cena wyzsza.
    Tyle ode mnie, pozdrawiam, obym komus pomogl

Marcin510
    Gość
    poapatrz na nikona f80/n80, lustrzanka z 5 punktowym AF, 2.5 klatki na sekunde
    swiatlo wspomagajace AF

dodatkowo mozna trafic na wersje ktora naswietla miedzy klatkami expozycje

obiektywy normalne z nikona, takze nie ma problemu z ich wykrozystaniem w olku, lub w nikonie cyfrze

fajny bardzo lekki, mniejszy od olka 510 aparacik

http://www.kenrockwell.com/nikon/n80.htm

kupisz za okolo 300zl
    ja dalem 400zl w stanie igla w wersji ktora naswietla expozycje
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 29.03.09 o 19:33

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów