Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 100

Wątek: Nowa promocja na e-3 - POTWIERDZONA

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Może kogoś obrażę, więc z góry przepraszam, ale ten sklep (MM)jest właśnie dla idiotów. Jedna wielka ściema.... D300-68oo za body, Olek E-30 z 14-42mm 4800zł. Popatrzcie teraz w innych sklepach, czy na allegro! Ceny podobne jak po odjęciu vatu w sklepie dla idiotów! To się nazywa marketing!

Inny przykład: nie wierzcie w raty 0%... W euro rtv są takie raty, ale sprzęt kilka stów droższy... oprocentowanie rat dają w cenę! Proste? Tak! Klient wszystko "łyknie".
    Tak ale, ED 8mm f/3,5 Fisheye w MM w Bielsku-Białej po odliczeniu kosztował 2000 zł

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Może kogoś obrażę, więc z góry przepraszam, ale ten sklep (MM)jest właśnie dla idiotów. Jedna wielka ściema.... D300-68oo za body, Olek E-30 z 14-42mm 4800zł. Popatrzcie teraz w innych sklepach, czy na allegro! Ceny podobne jak po odjęciu vatu w sklepie dla idiotów! To się nazywa marketing!

Inny przykład: nie wierzcie w raty 0%... W euro rtv są takie raty, ale sprzęt kilka stów droższy... oprocentowanie rat dają w cenę! Proste? Tak! Klient wszystko "łyknie".
    Jako ze sam podałem cene z MM to mam pytanie: czy uważasz ze cena, którą podałem czyli 5737 zł za zestaw E-3 + 12-60 to rzeczywiscie taka kiepska cena ? Wiadome jest ze jeżeli idziemy w ciemno do MM to mozna sie sporo naciąć ale jeżeli wcześniej porównamy ceny i jak było np. dzisiaj skorzystamy z obnizki to nie uważam że jest źle - tylko idioci nie potrafią kalkulować.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Ale tu nie ma co wierzyć, nie ma co łykac. Trzeba warunki przeczytać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sam13 Zobacz posta
    Jako ze sam podałem cene z MM to mam pytanie: czy uważasz ze cena, którą podałem czyli 5737 zł za zestaw E-3 + 12-60 to rzeczywiscie taka kiepska cena ? Wiadome jest ze jeżeli idziemy w ciemno do MM to mozna sie sporo naciąć ale jeżeli wcześniej porównamy ceny i jak było np. dzisiaj skorzystamy z obnizki to nie uważam że jest źle - tylko idioci nie potrafią kalkulować.
    Moją intencją było pokazanie, że cena niższa o vat w większości przypadków jest zwykłą ściemą i nic po za tym. Podane przykłady mają to obrazować, co nie wyklucza- jak ktoś pisał- że można trafić naprawdę okazje

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Moją intencją było pokazanie, że cena niższa o vat w większości przypadków jest zwykłą ściemą i nic po za tym.

szczerze... odkryłeś Amerykę :P Gratulacje

Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    szczerze... odkryłeś Amerykę :P Gratulacje

Dziękuję Patrząc na te tłumy szturmujące dzisiaj MM myślę, że wielu tej Ameryki jeszcze nie odkryło.
    Amen

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Dziękuję Patrząc na te tłumy szturmujące dzisiaj MM myślę, że wielu tej Ameryki jeszcze nie odkryło.
    Amen
    [OT]
    Fakt, potwierdzam widziałem dzisiaj tłumy z obłędem w oczach. Jedna kobitka stała i pilnowała przed innymi szturmującymi lodówki za 2500 zł, kiedy ta sama lodówka w innym sklepie stała za 1 450. Acha, kupiłem u nich 10 płyt DVD Verbatima w pudełku za 8 zł. [/OT]
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar MeWash
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No nie wiem...

W e-cyforwe E-620 jest po 2999 zł bez możliwości kupienia w ratach 0%
    http://www.e-cyfrowe.pl/produkt.php?...&PCID=43177_24

W Euro RTV AGD E-620 jest po 2998 zł w trzydziestu ratach po 99,93
    http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...620-body.bhtml

2999,00 zł jest to średnia cena z ceneo.pl

Najtaniej jest w zorn.pl po 2776,00 zł
    http://zorn.pl/produkt/CYFROWA-LUSTR...Y,OLYMPUS,7290
    ale jeśli chcesz kupić na raty to wychodzi 30 rat po 130,12

W 0% nie wierzę ale "łykam" raty 30 x 0%.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    elfior a czy gdzieś obok tych reklam "Bez VAT'u !" jest dopisek "Najtańsi w Polsce!" ? Bo nie zauważyłem... Starasz się odkryć Amerykę a nie znasz nawet praw rynku. Przecież gdyby MM czy jakikolwiek inny sklep był najtańszy to tylko on by istniał, bo pozostałe by splajtowały.

Nie wiem czy obłęd ludzi na promocję był przesadzony ale z racji posiadania 2 MM i 2 Saturnów w mieście (jak i całej masy innych sieci) miałem okazję wziąć udział.

Jeśli dla Ciebie cenami dla idiotów są:
    E-520 + 14-42 + 40-150 za około 1700zł (w necie 2100zł)
    E-620 + 14-42 + 40-150 za około 3200zł (w necie 3500zł)
    E-620 + 14-42 za około 2900zł (w necie 3100zł)
    12-60SWD za około 2800zł (w necie 3200zł)
    Nikon D3X za około 23000zł (w necie 25000zł)
    Nikon D90 + 18-55 VR za około 3000zł (w necie 3700zł)
    Sony A900 za około 7800zł (w necie 8000zł)

To gratuluję umiejętności logicznego rozumowania i wyłapywania oszustw ^^ Więcej cen nie pamiętam a ceny w nawiasach wziąłem z pewnych sklepów - jak fotozakupy czy e-cyfrowe - ze skąpca.

Nie czuję się bynajmniej idiotą ani oszukany gdy woła się ode mnie 3400zł za 50-200SWD wiedząc, że w fotozakupach jest za 4900zł Nie było mi też głupio gdy miesiąc temu płaciłem 1200zł za EC-14 (w necie 1600zł).

Oczywiście na co dzień nie musi być tak różowo i zdaję sobie z tego sprawę. Ale wisi mi to. Przywiązuję się do sklepów i jak takowa istnieje to mam kartę stałego klienta. Ubrania kupuję w Peek&Cloppenburg, sprzęt komputerowy kupuję w Proline a całą resztę w MM (ciągle tym samym). Może dlatego zawsze wychodzę zadowolony, że jestem normalnym człowiekiem a nie dusigroszem co walczy o każdą złotówkę. Nie narzekam, że coś jest ostatnim egzemplarzem. Nie pytam o rabaty. Jak jest jakaś drobna rysa czy cokolwiek, co nie wpływa na walory użytkowe, to nie wyzywam pracowników (ot ekspozycyjną lodówkę kupiłem niedawno w MM z wgnieceniami od paleciaka chyba, ledwo je widać a dali mi sami cenę niższą niż w necie + darmowy transport). Zawsze w każdym sklepie/knajpie (tu np. nie reklamuję dania jeśli otrzymałem składnik, którego prosiłem by nie było...)podchodzę do ludzi z szacunkiem i tolerancją, bo sam w różnych miejscach pracowałem i wiem jak to jest gdy jakiś "cwaniak i znawca" próbuje się podbudować twoim kosztem.

Ot taka dygresja mała, bo sam mam na liczniku trochę lat w handlu oraz "usługach" i jak czytam pretensje i obelgi tego typu to mnie skręca ^^

A prawdziwa Ameryka polega na tym, że raz jeden sklep będzie miał tańsze to a innym razem tamto. Na tym polega wolny rynek i konkurencja. Porównywanie cen Internetowych do sklepów stacjonarnych jest też co najmniej głupotą, bo jednak zupełnie inne koszty ponoszą owe firmy i na innych zasadach działają, więc siłą rzeczy ceny będą inne...

| OlyJedi Awatar eljot
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ...
    Czyżby? Trzeba po prostu szukać: http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/438104, http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/438162. Denerwujące jest takie uogólnianie. Sam kupiłem kilka rzeczy w tym sklepie ze względu na raty 30 x 0 %.