jestem za szkłem...
jestem za szkłem...
parcie na szklo jest najwazniejsze![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
NIe zgadniesz...
SZKŁO!
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Masz 8 dni na zakup E3 w rozsądnej cenie i ponad miesiąc na cash back za obiektyw.
Stawiam na E3 za gotówkę teraz oraz 50-200 na raty 0% w styczniu.
Ja uważam , że szkło jest ważniejsze .
E-3 stanieje jeszcze bardziej i wtedy można pomyśleć o zmianie .
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
Zobaczysz, że dzięki 50-200 e-510 przeżyje drugą młodość!imo niemal zawsze jest lepiej mieć gorsze body + lepsze szkło!
Olympus Evolt E-510 + parę gratów
nic nowego...szkiełko i basta!!!
E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!
Kup obiektyw, cena E-3 jeszcze spadnie więc ze zmianą korpusu się nie śpiesz...
OLYMPUS Your Vision, Our Future
NIe znam dobrze 510 ale zalezy jakie masz cisnienie na robienie zdjęć. Żeby nie było tak że kupisz E-3 poczym przeleży Ci zime w pułce. TO nie wino na wartości nie zyska![]()
Polecam przjście do sklepu ze swoim szkłem i poćwicz robienie fotek z dwoma szkłami i E-3. W domu porównaj zdjęcia przypomnij sobie jak działał AF w odbydwu przypadkach i wybierz.
Wiadomo ze 50-200 jest szkłem po które kiedyś tak czy tak śięgniesz.
Dziwne że nikt nie podpowiedział być może najważniejszego argumentu:
Jeśli zależy Ci na szybkości AF, szybkostrzelności oraz zachowaniu na wysokich ISO - wchodzi coś co będzie lekarstwem na te bolączki, mianowicie E30. Obiektywu o pożądanych przez Ciebie ogniskowych i świetle Olympus nie zapowiada w najbliższym czasie. Co w związku z tym ? Według mnie, szkło nie mające parcia następcy nie będzie taniało tak szybko jak E3, przyciskane przez zaawansowany średniopółkowy E30. Kup szkło, podłącz do E510 - zyskasz więcej niż po podłączeniu 70-300 do E3. A być może, w międzyczasie zmienisz obiekt marzeń i zastanowisz się nad E30 ? Decyzja oczywiście należy do Ciebie
EDIT: Przewagą E3 nad E30 jest uszczelnienie, 50-200 również je posiada, więc z E3 miałbyś zestaw "pancerny".
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !