W oczach widać odbicie tego, czym świeciłeś.
lucas_g : ja jestem dziewczyną i to ja jestem na zdjęciach, które ja robiłam![]()
Taką tematykę wolę podaną na ostro.
Zdaje mi się, że za miękko to wszystko jest (odwieczne wyostrzanie po zmniejszeniu?). Ale może taki zamysł artystyczny. Fajna modelka, dbaj o nią i dobrze odżywiaj![]()
Witaj. W moim odczuciu (powtarzam, w moim) oświetlenie twarzy jest złe. Może jest to wynik postprocesingu a może ustawienia światła w chwili zdjęcia. Zerknij na rozłożenie cieni na twarzy i brzydkie zaciemnienie w okolicy ust, brody, pod nosem. Ogólnie - przejścia tonalne na twarzy są zbyt ostre. Piszę o pierwszej fotce. A może umieścić coś co rozproszyłoby trochę światło - jakąś kalkę techniczną - ot taki dyfuzor. Tylko ostrożnie i nie bezpośrednio na żarówkach bo będzie pożar! Ewentualnie pobawić się w PS. Fajnie że chcesz ekperymentować.
Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4
po zmniejszeniu wyostrzylam tylko oczka
narazie modelka jest na diecie![]()
![]()
Trochę za słabo, poza tym, mam wrażenie (a może mój monitor ma), że włosy są za ciemne.
To nie sugestia do zrobienia się na blond, tylko trochę pokombinowania z jasnością/kontrastem.
O popatrz, ja np. takie coś zrobiłem:
Różnice może nie są powalające, ale po zestawieniu zdjęć do oryginałów, na tych powyższych można rzęsy policzyć, a na oryginałach nie![]()