Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: The State of Israel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k-d Zobacz posta
    oraz Arabię Saudyjską
    O Arabii Saudyjskiej mozesz najwyżej sobie pomarzyć.... wizy nie dostaniesz na pewno, chyba, że jestes muzułmaninem, lub masz tam rodzinę.

Mógłbym prosić o jakąś podstawę prawną na możliwość posiadania 2 paszportów? W jednym mam już wizę syryjską i jordańską, przybędzie jeszcze kilka z krajów arabskich, pewnie irańska, pakistańska, więc przydałby mi się drugi na wjazd do krajów proamerykańskich.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 4.01.09 o 21:23
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    O Arabii Saudyjskiej mozesz najwyżej sobie pomarzyć.... wizy nie dostaniesz na pewno, chyba, że jestes muzułmaninem, lub masz tam rodzinę.

Mógłbym prosić o jakąś podstawę prawną na możliwość posiadania 2 paszportów? W jednym mam już wizę syryjską i jordańską, przybędzie jeszcze kilka z krajów arabskich, pewnie irańska, pakistańska, więc przydałby mi się drugi na wjazd do krajów proamerykańskich.

Proponuję "zgubić" paszport i wyrobić nowy Na przyszłość polecam wbijać pieczątkę na kartkę, którą się potem wyrzuca. We wszystkich przewodnikach Lonely Planet i na stronach internetowych piszą, że to nie możliwe, ale jakoś nikt nigdy nie robił mi z tym problemów

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diveata Zobacz posta
    Proponuję "zgubić" paszport i wyrobić nowy Na przyszłość polecam wbijać pieczątkę na kartkę, którą się potem wyrzuca. We wszystkich przewodnikach Lonely Planet i na stronach internetowych piszą, że to nie możliwe, ale jakoś nikt nigdy nie robił mi z tym problemów
    To nie jest zbyt tania metoda, za zgubienie paszportu placi się ilokrotność normalnej stawki, poza tym wiz nikt Ci na kartkę nie da. Paszport można wymienić legalnie przed upływem ważności podając za powód np. zmianę wyglądu, swój tak zmieniłem 3 lata przed koncem jego ważności, jednak to nie jest też komfortowe rozwiązanie.

Jeżeli chodzi o Izrael ponoć tak można ale nie zawsze, byłem 20 km od Jerozolimy i niestety nie mogłem tam wjechać, jak widziałem już światła miasta nocą to trochę łezka się w oku zakręciła.

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    To nie jest zbyt tania metoda, za zgubienie paszportu placi się ilokrotność normalnej stawki, poza tym wiz nikt Ci na kartkę nie da. Paszport można wymienić legalnie przed upływem ważności podając za powód np. zmianę wyglądu, swój tak zmieniłem 3 lata przed koncem jego ważności, jednak to nie jest też komfortowe rozwiązanie.

Jeżeli chodzi o Izrael ponoć tak można ale nie zawsze, byłem 20 km od Jerozolimy i niestety nie mogłem tam wjechać, jak widziałem już światła miasta nocą to trochę łezka się w oku zakręciła.
    Jeśli chodzi o ceny za wymianę paszportu to faktycznie nie wiem jak sprawa wygląda, natomiast wizy bezproblemowo wbijają na kartki. To znaczy jeśli załatwiasz je na granicy a nie w ambasadzie.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    To znaczy jeśli załatwiasz je na granicy a nie w ambasadzie.
    No i tu jest własnie pies pogrzebany, te co wymieniłem: czyli irańska i pakistańska tylko w ambasadzie jest do zdobycia, syryjska którą już mam w paszporcie również w ambasadzie. Głównie mi chodzi o możliwość wjazdu do USA i Izraela kiedys w przyszłości, choć nie sa to kraje do których mnie ciągnie i mogę mieć masę nieprzyjemnych pytań gdy pokażę im paszport z wizami arabskimi. Z drugiej jednak strony, w tym roku planuję się wybrać na Daleki Wschód więc jak zobaczą, że jestem podróżnikiem a nie żadnym terrorystą to inaczej na mnie spojrzą.

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie wiem jak w USA, ale w zeszłym roku byłam z chłopakiem w Izraelu i on niestety miał w paszporcie pieczątkę z Syrii i Libanu (gorzej chyba być nie mogło :P), maglowali go chyba przez 2 godziny na granicy, łącznie z pytaniami o numer telefonu do jego dziadka Ale w końcu puścili. Wydaje mi się, że o wiele łatwiej dostać się do Izraela z wizą Syryjską niż na odwrót.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Nie wiem jak w USA, ale w zeszłym roku byłam z chłopakiem w Izraelu i on niestety miał w paszporcie pieczątkę z Syrii i Libanu (gorzej chyba być nie mogło :P), maglowali go chyba przez 2 godziny na granicy, łącznie z pytaniami o numer telefonu do jego dziadka Ale w końcu puścili. Wydaje mi się, że o wiele łatwiej dostać się do Izraela z wizą Syryjską niż na odwrót.

Na odwrót jest to niemożliwe. Pieczątka izraelska, lub nawet jordańska albo egipska z przejścia z Izraelem automatycznie anuluje wizę syryjską.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Kopuła na Skale [ قبة الصخرة, Masjid Qubbat As-Sakhrah ]

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	149
Rozmiar:	727,1 KB
ID:	11112   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	650,2 KB
ID:	11113   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	513,7 KB
ID:	11114   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	9.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	424,5 KB
ID:	11115  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	9a.jpg
Wyświetleń:	160
Rozmiar:	855,3 KB
ID:	11116  

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    9. - brak ludziów = super!

Ale wyprostowałbym

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    mam typu 9 tylko że ja razem z kobitą , tą wyprostowałem.

a tu wyleciało z głowy.
    kilka klatek tego ujęcia jest

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów