... ja wiem, ze to ma głębsze podstawy, wieloset-letnie podstawy... ale kurcze, dlaczego oni po prostu nie przestana się okładać i nie zaczną trzepać kasy na turystach? Lokalizacja wymarzona - miejsce pielgrzymek chrześcijan/muzułmanów/żydów - kapitalne morze Martwe... a te wariaty się okładają... Byłem dwa lata temu na Boże Narodzenie w Betlejem - pustki - przy "poślednim" święcie maryjnym więcej ludzi jest w Częstochowie/Licheniu![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ta panorama ma klimat ale pomijając przepał po prawej to jest raczej nie ostra. Jaka była przysłona?
IMHO konflikt izraelsko palestyński dotyczy wody. Izrael nie ma wyjścia tylko musi eksploatować wodę z terenów palestyńskich pozbawiając lub ograniczając dostęp do niej przez Palestyńczyków.
Może akapit Cenniejsza niż złoto coś więcej wyjaśni.
Nie ma co Twoje fotki są, jak żadne inne ostatnio, prawdziwe aż do bólu. Dzisiaj widziałem w TV jak młody Palestyńczyk rzuca butelkę z benzyną w tę wieżę kontrolną przy murze- narożną z Twojej fotki.
Czy podasz też jakieś fotki miejskie?
O konflikcie nie chcę się wypowiadać, bo gdyby to było takie proste, dawno zostałoby rozwiązane.
ps. od dawien dawna Izraelowi wodę pitną dostarcza, najwierniejszy sojusznik w regionie- Turcja.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
A w Sejmie Rząd przygotował ustawę, że kasa z prywatyzacji reszty majątku narodowego idzie na kilkudziesięciomiliardowe odszkodowania dla Żydów za mienie pozostawione po wojnie.
Bo przecież najlepiej jest prywatyzować w kryzysie gdy księgowa wartość spółek spadła o 80% wtedy jest tanio
Przejmujecie się Palestyną, a Wasze dzieci będą za kilkanaście lat w tej samej sytuacji tylko będzie to terror ekonomiczny - będą pracować za miskę ryżu w wolnej Europie.
BTW ciekawe zdjęcia.