Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: APARAT dla kobiety czyli opcji wiele...

Awatar gajos
    Mieszka w
    Warszawa/Wroclaw
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

APARAT dla kobiety czyli opcji wiele...

Czesc,
    Patrzylem na Sony DSC T2, T77, T700, Nikona S60 no i ostatecznie Olympusa mju 1060.

Telefon ma byc zgrabny (wiec taki Panasonic DMC-LX3K ktory mi sie podoba odpadl). Bedzie noszony w torebce wiec lepiej zeby nie mial zadnych wystajacych elementow. Dlatego Sony T2 tutaj idealnie by pasowalo.
    Z drugiej strony odpada jakis tam ekran dotykowy.

Co natomiast istotne Wazne zeby aparat szybko zdjecia cykal - czyli krotki czas miedzy wduszeniem spustu migawki a zrobieniem zdjecia. Autofocus zeby zwawy byl. Pare lat temu mialem watpliwa przyjemnosc obcowania na wakacjach z jakims starym aktualnie Nikonem Coolpixem i irytowal nas wtedy okropnie. Zoom optyczny minimum 3x.

Ze zdjecia i filmiki ladne maja wychodzic to nawet nie pisze

Nie znalazlem w sieci jakiegos testu 1060.
    Moze ktos ma cos do powiedzenia o tym aparacie z praktycznych doswiadczen? Jakie zady/walety? Albo po prostu poleci jakis konkretny aparat po prostu wart kupienia.
    Z gory dzieki.
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 15.12.08 o 18:10
    Pzdr.
    gajos
    *E-500 + 2 kity + 2x Pretec Cheetah 1GB*

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Nie pomyliłeś aparatu z telefonem? Temat wątku wprowadza w błąd.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gajos Zobacz posta
    Czesc,
    Patrzylem na Sony DSC T2, T77, T700, Nikona S60 no i ostatecznie Olympusa mju 1060.
    Moim zdaniem nie warto ich kupować. Mają istotną wadę; nie da się z nich nigdzie dodzwonić

rocco
    Gość
    Ja bym jeszcze popatrzył, co ciekawego u Nokii

Chociaż jak popatrzeć, to telefony z matrycą 8Mpix już są...

qbic
    Gość
    http://www.dpreview.com/reviews/Q408premiumgroup/

jeżeli ten kompakt ma być głównym aparatem to szukałbym jakiegoś modelu fuji.

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gajos Zobacz posta
    Czesc,

Telefon ma byc zgrabny (wiec taki Panasonic DMC-LX3K ktory mi sie podoba odpadl). Bedzie noszony w torebce wiec lepiej zeby nie mial zadnych wystajacych elementow. Dlatego Sony T2 tutaj idealnie by pasowalo.
    Z drugiej strony odpada jakis tam ekran dotykowy.

Co natomiast istotne Wazne zeby aparat szybko zdjecia cykal - czyli krotki czas miedzy wduszeniem spustu migawki a zrobieniem zdjecia. Autofocus zeby zwawy byl. Pare lat temu mialem watpliwa przyjemnosc obcowania na wakacjach z jakims starym aktualnie Nikonem Coolpixem i irytowal nas wtedy okropnie. Zoom optyczny minimum 3x.

Ze zdjecia i filmiki ladne maja wychodzic to nawet nie pisze

Nie znalazlem w sieci jakiegos testu 1060.
    Moze ktos ma cos do powiedzenia o tym aparacie z praktycznych doswiadczen? Jakie zady/walety? Albo po prostu poleci jakis konkretny aparat po prostu wart kupienia.
    Z gory dzieki.
    Niewątpliwą zaletą Mju 1060 to jego zakres - zoom x7, i to najbardziej wyróżnia ten model od pozostałych. Jest zgrabny, nie ma wystających elementów, autofocus działa sprawnie. Tutaj jest test tego aparatu http://www.swiatobrazu.pl/mju_elegan...ju_1060.html,1
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

| OlyJedi Awatar EddieLBN
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Może ranking chip-a okaże się dla Ciebie pomocny w wyborze aparatu:
    Aparaty cyfrowe kompaktowe

Awatar gajos
    Mieszka w
    Warszawa/Wroclaw
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziekuje wszystkim za podpowiedzi jak i przyczepki. Oczywiscie od samego poczatku myslalem o aparacie foto, jednak w miedzyczasie rozmawialem w telefonie wiec... Wiadomo chyba jak to jest. Sie wzielo i napisalo.

Hmmm, ranking chipa nie jest dla mnie miarodajny nawet w dziale komputerowym wiec aparaty tym bardziej pomine. Ale dzieki za podpowiedz.

Za to test na swiatobrazu.pl - przydal sie. Niestety ale te paskudne szumy juz przy ISO400 to jednak nie to czego szukam...
    Idealow nie ma, jednak moze znacie jakis aparat spelniajacy wymagania postawione na wstepie ale jednak robiacy w miare dobre zdjecia? Zona bedzie go tarmosic ze soba w torebce, zdjecie w pracy, zdjecie w knajpie wieczorem czy na sobotniej wycieczce.

Acha - zaskakujace ale Samsung bardzo dobrze sie prezentuje w roznorakich testach! Jednak nie znalazlem zadnych ofert na allegro wiec o obejrzeniu na zywo nawet nie mysle.
    Co to sie dzieje... Samsung i dobry aparat... Jeszcze troche auta u nas zaczna sprzedawac
    Pzdr.
    gajos
    *E-500 + 2 kity + 2x Pretec Cheetah 1GB*

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Tak się składa że akurat handluję aparatami i Samsung jest najczęściej zwracaną do reklamacji przez klientów marką, ze względu na awaryjność. Nie polecam!
    OLYMPUS Your Vision, Our Future

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Nie wiem jak inni, ale ja osobiście mam słabość do design'u Lumixa. Jakiś tam topowy model na pewno nie odstaje od konkurencji, a jak wygląda...

Jakość zdjęć? Kobiety na szczęście na to nie zwracają uwagi, ważne, żeby koleżanki powiedziały 'ale masz kosmiczny aparat'