Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: Grip HLD-4 do E-3, pytania przed zakupem

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    miałem grip do E-1 - mam i do E-3 - praktycznie zawsze podłączony jest do aparatu - szczególnie polecam dołączyć boczny pasek nadgarstkowy - jest trochę drogi - oryginał Olka to wydatek około 100pln, ale są też tańsze zamienniki - wówczas jest zdecydowanie wygodniej i bezpieczniej.
    "Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jestem za gripem, zdecydowanie wygodniej i wyważnie lepsze.
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Dziękuję bardzo! Informacje, które znalazłem tu i na następnej stronie tego wątku są dość niepokojące. W każdym razie dla mnie grip + akumulatorki to pożądane połączenie i jakby to miało nie działać zakup gripa postawię pod znakiem zapytania. Za testy z Eneloopami będę bardzo wdzięczny, podobnie jak za instrukcję na e-mail, adres ślę na PW...
    Rep+
    Specjalnie dla Ciebie jutro robię test na Eneloopach - akurat jadę robić foty do ZOO...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Ważne dla mnie jest, że grip może być zasilany z jednego lub dwóch BLM-1, dotychczas myślałem, że koniecznie muszę mieć dwa... Tak sobie teoretyzuję i myślę, że grip z dwoma BLM-1 powinien być 2x wydajniejszy niż z jednym... Czy ktoś zauważył jakieś odstępstwa od takiej zasady?
    Nie mam pojęcia, bo zawsze wsadzam dwa akku.
    Ostatnio edytowane przez Plumek ; 16.02.09 o 15:56 Powód: Automatyczne scalenie postów

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi Awatar Latawiec
    Mieszka w
    Kilbarchan / Szkocja
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja rowniez polecam grip. Ergonomia pracy jak dla mnie lepsza. Pionowe kadrowanie, swietne wywazenie sprzetu i wiecej fotek bez ladowania aku jakoze uzywam dwoch. Dla jasnosci i w odpowiedzi na poprzednie pytania, grip HLD-4 pracuje na jednej blm rownie dobrze jak na dwoch. POLECAM!
    Pozdro

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Stanowczo polecam.
    Pozdrawiam
    Robert

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    Specjalnie dla Ciebie jutro robię test na Eneloopach - akurat jadę robić foty do ZOO...
    No i zrobiłam... 40 zdjęć. Eneloopy świeżo naładowane, założone tuz przed wejsciem do ZOO, na mroziku jakieś -5 stopni.

Zrobiłam na nich 40 zdjęć i zdechły.

Zaraz po wsadzeniu w gripa faktycznie na wyświetlaczu górnym stan naładowania baterii od razu mruga.

Tak więc grip faktycznie moze być przystosowany wyłącznie do baterii alkalicznych - jak jest napisane w instrukcji.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    No i zrobiłam
    Dziękuję bardzo! Tobie i wszystkim, którzy się wypowiadali. W temacie gripa mam jasność...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

E 30 i HDL-4

Mam HDL-4 i E 30 i byłem bliziutko zawału. Ładowałem 6 x AA NI-MH i po kilkunastu zdjeciach wyświetlało mi "baterie rozładowane", zmieniałem zestawy, ładowarki i nic, kilkanaście zdjęć i ten sam komunikat. Kupiłem sanio eneloop i wytrzymały mi dokładnie 24 klatki. W zaprzyjaźnionym sklepie wypróbowałem nowego gripa - to samo. Zaczęliśmy w sklepie dyskutować i szukać jakiejś wzmianki ta ten temat. Totalny brak informacji.Na 106 stronie instrukcji /do E30/ jest temat "battery type" niby po naszemu ale nic nie można zrozumieć, okazało się, że strzał był trafny, w menu są trzy możliwości ustawienia - w ciemno ustawiliśmy na "2" /miałem fabrycznie ustawione "1"/ te same eneloopy wcześniej wykazujące całkowite rozładowanie, ożyły, wyszedłem, zrobiłem ok. 260 zdjęć bez najmniejszego śladu zużycia, dalej świecą na zielono. Ciekawe co działa na "3" .Menu E30 jest w aparacie po Polsku a w instrukcji używając nazw angielskich, spora gimnastyka żeby to przypasować. Napisałem o tym wszystkim do doradcy technicznego, ciekawe co odpisze. pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heniobe Zobacz posta
    okazało się, że strzał był trafny, w menu są trzy możliwości ustawienia - w ciemno ustawiliśmy na "2" /miałem fabrycznie ustawione "1"/ te same eneloopy wcześniej wykazujące całkowite rozładowanie, ożyły, wyszedłem, zrobiłem ok. 260 zdjęć bez najmniejszego śladu zużycia, dalej świecą na zielono.
    No! To ciekawe info! Tylko co w tym menu mam ustawić na "2"? Ustawienia fabryczne?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

klucz

u mnie po wejściu do menu - klucz 1 - battery type . pokazują się trzy bateryjki z numerami Opis jest całkowicie nie zrozumiały. Ponieważ miałem "1" i było źle ustawiłem na "2" i jest dobrze. Ustawienia "3"nie próbowałem Przypominam, że to dotyczy E30 może w E3 też jest taka opcja. powodzenia.