heheno to git
no ja będe na pewno wczesniej - jak napisałem, nie cierpie sie spóźniać
a i chwilka na zabawe E-3 będzie
takie pre-zapoznanie
![]()
heheno to git
no ja będe na pewno wczesniej - jak napisałem, nie cierpie sie spóźniać
a i chwilka na zabawe E-3 będzie
takie pre-zapoznanie
![]()
Dziękuję wszystkim za przybycie, miło spędzony i mam nadzieję, że konstruktywnie czas. Ciekaw też jestem efektów spotkania i ewentualnych opinii.
Być może nie byłem do końca - jednak moim zdaniem było naprawdę okdobrze omówione różne rodzaje oświetlenia, dobra modelka do zdjęć, sporo ciekawych rzeczy powiedzianych
czyli, ogólnie - naprawde pozytywnie
![]()
Ja ze swojej strony również serdecznie dziękuję za możliwość uczestniczenia w tych warsztatach. Ponieważ nigdy nie pracowałam z oświetleniem studyjnym, tym bardziej się cieszę, że mogłam zapoznać się z podstawami tej pracy. A naprawdę wiedza była podana w bardzo przystępny sposób. Podziękowania równiez dla modelki.
Efekty moich pierwszych studyjnych prób postaram się wstawić jutro.
Bardzo ciekawe warsztaty, świetna okazja do zobaczenia w praktyce tego, o czym czyta się w książce. Praca ze światłem, modelką - inspirujące doświadczenie. Podziękowania dla Sergiusza i Doroty za poświęcony czas. Załączam kilka efektów prób, oceniam je dość krytycznie, dopiero po obejrzeniu na komputerze widać co się sknociło.
No to kilka moich zdjęć. Zdjęcia tylko zmniejszone i wyostrzone, no i wykadrowane.
Sergiuszone,
dzięki za możliwość wzięcia udziału w warsztatach, cieszę się, że miałem możliwość zarówno dowiedzenia się mnóstwa rzeczy technicznych związanych z oświetleniem, jak i podstaw pracy z obiektem. Dziękuję również modelce Dorocie. Wytrwałe dziewczę
Możliwość zrobienia zdjęć - dla mnie po raz pierwszy w studio - była niezapomnianym przeżyciem
Mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim, którzy chcieliby zapoznać się ze studiem, i całym stuffem oświetleniowym, jak i zrobić w nim pierwsze swoje pierwsze ujęcia.
pozdrawiam,
Może na początek ogólne spostrzeżenia typowe dla pierwszego spotkania:
Na pierwszych warsztatach a w zasadzie po nich okazuje się, że nie wszystko jest dokładnie tak jak miało być, pomimo, że wyglądało. Dopiero po tej analizie będziecie wiedzieć, że skoro ustawiliśmy oświetlenie proporcjonalnie to nie warto aby twarz modelki była odwrócona w stronę światła wypełniającego bo mamy sporą szansę aby była w cieniu. Jeśli też nie zachowamy dyscypliny ( świadomie jej nie wprowadzam na pierwszym spotkaniu ) to w efekcie kiedy jeden drugiemu będzie przeszkadzał rezultat będzie co najmniej opłakany. Jeśli już zobaczycie pewne popełniane błędy na monitorze to znacznie łatwiej ( ale też nie od razu ) będziecie je widzieć podczas samego fotografowania.
witam, dołaczam się do podziękowań dla organizatora spotkania za przekazaną wiedzę i umozliwienie fotografowania (mojego pierwszego) w studio jak również dziękuję Dorocie za wytrwałosc oraz uczestnikom za dobrą atmosferę. Wkrótce (chyba dopiero w weekend) załączę rezultaty mojego focenia.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
słowo się rzekło więc czas na moje fotki:
1) _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
2)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
3)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jest ich oczywiście więcej, robione przy różnym oświetleniu. Warsztaty dały nam możliwość praktycznej analizy, jak światło, w warunkach studia, wpływa na wynik fot. Ponadto dla mnie był to pierwszy kontakt z modelką. Jeszcze raz dziękuję organizatorowi i zachęcam innych, początkujących z tego rodzaju fotografią, do uczestniczenia w tego typu warsztatach.
Ostatnio edytowane przez Bo. ; 24.05.09 o 20:42 Powód: Automatyczne scalenie postów
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley