Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 111

Wątek: Okładka do czasopisma Lustrzanka

diabolique
    Gość
    Ja tam okładkowych nie mam, ale jak coś to niech tam. Będę dumny!
    Fotografia to nie mój zawód tylko miłość. A miłości chcę tylko za darmo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jedno to masz absolutnie okładkowe i to jak znalazł do naszego tytułu.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Jedno to masz absolutnie okładkowe i to jak znalazł do naszego tytułu.
    To bierz a i przy okazji bicie piany się skończy
    (tylko pewnie taka rozdzielczość nie wystarczy a z oryginałami u mnie różnie)

EDIT: intryguje mnie niezwykle, czemu każdy pomija istotny fragment oferty, cyt:
    "Wszystkie zdjęcia zamieszczone w tym wątku będą wydrukowane w czasopiśmie Lustrzanka"
    Naprawdę nikomu nie zależy?
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 15.12.08 o 20:05

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Powiem szczerze, że jakby się znalazło tam moje zdjęcie to od razu bym to wydawnictwo kupił, a od 5-6 lat nie kupiłem żadnej gazety

| OlyJedi Awatar AK.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    A co mi tam...

Opis:
    Jedno z moich pierwszych zdjęć robionych na takich czasach. Statyw, ustawiłem się gdzie trzeba i wyszło co wyszło . Fart, że akurat pociąg jechał
    Aparat OLYMPUS E-520 z kitowym obiektywem 14-45mm.

I to na tyle z opisu. Można podziwiać
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.JPG
Wyświetleń:	473
Rozmiar:	833,4 KB
ID:	10553  

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Oj - chyba niezbyt dokładnie czytacie założenia konkursu - kadr powinien być pionowy a zdjęcie powinno mieć krótki opis...

Może coś z mojego NY - prawie nie mam kadrów pionowych ale w galerii mam takie coś:

Times Square 1

OPIS:
    Zdjęcie zrobiłem na nowojorskim Time Square - chyba jednym z najczęściej fotografowanych miejsc na świecie. Nie jest doskonałe ale lubię go - stanowi dla mnie cenną pamiątkę - jest na niej jeden z symboli Nowego Jorku - pędząca żółta taksówka oraz plakat jednego z przedstawień, które widziałem w owym czasie na Broadwayu.
    Użyłem Olympusa E-500 wraz z kitowym obiektywem 14-45 (3,5-5,6) przy ogniskowej 16mm, 100 ISO i czasie 1/15 sek. Fotografowałem z ręki. Zdjęcie zrobiłem o tzw. szarej godzinie, kiedy naturalne światło zastane miesza się ze sztucznym, stąd klimat tej fotografii.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dołączę się i ja.
    Kula Szpiegula

Jest to zdjęcie wykonane w dość abstrakcyjny sposób manualnym Vivitarem 135 f2.8 na bagnet K. Jest to ozdoba świąteczna na pełnym rozmyciu. Nie było tu ingerencji komputera - poza zmniejszeniem i kadrowaniem.
    Jeżeli coś tam Ci się jeszcze widzi z mojej galerii: KLIK - to bierz (są dwa wyjątki: portrety - muszę zapytać o zgodę. Drugi to takim, że nie wszystkie fotki mam w pełnym rozmiarze - po awarii dysku)
    Pozdrawiam.
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie da się ukryć, że miejsce na zdjęcie dalej jest wolne. Czekamy, czekamy. Chyba ,że to już raczej wszyscy chętni?

Pozdrawiam!

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Może i ja spróbuję. Fotka może przydać się do tematu np. fotografowanie nocą, fotografia czarno- biała, fotografowanie w trudnych warunkach otoczenia (noc, mgła itp.) czy choćby jako przykład fotek robionych zwykłą cyfrówką jaką jest niewątpliwie Ricoh GX100

Opis:

Zdjęcie przedstawia Katedrę we Wrocławiu. Wykonane zostało w listopadowy wieczów minionego roku, w okresie szczególnie silnych zamgleń, porannych oraz wieczornych. Obecność mgły szczególnie wieczorem i w tak zabytkowym miejscu jak Ostrów Tumski, potęgowało tylko klimat tajemniczości i dodawało magii temu miejscu. Szczególnego uroku dodało oświetlenie budynków sakralnych. Jednak z tym wiązała się pewna trudność aby uniknąć charakterystycznych w takich sytuacjach tzw. "przepałów", światła kumulującego się na załamaniach, elementach wystających elewacji, konturu budowli. Bardzo pomocną jest w takich sytuacjach korzystanie z opcji "Manual" używanego aparatu. Aby uniknąć przypadkowego poruszenia aparatem, nieodzownym jest w takich sytuacjach wykorzystywanie statywu wraz z wężykiem spustowym lub pilotem.

Parametry zdjęcia:
    - Ricoh GX100
    - Manual
    - ISO: 80
    - Aperture: F3,6
    - Exp. time: 1/3 s
    - WB: Auto
    - Flash: NO

ps. na podany wyżej adres mailowy przesłałem fotkę o rozmiarach 1024x 907.

Pozdrawiam
    Kaz
    Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 15.01.09 o 19:34
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    lans to lans u mnie to bida z fotkami, jedyne co mi przychodzi do głowy to: