Ja tam okładkowych nie mam, ale jak coś to niech tam. Będę dumny!
Fotografia to nie mój zawód tylko miłość. A miłości chcę tylko za darmo![]()
Ja tam okładkowych nie mam, ale jak coś to niech tam. Będę dumny!
Fotografia to nie mój zawód tylko miłość. A miłości chcę tylko za darmo![]()
Jedno to masz absolutnie okładkowe i to jak znalazł do naszego tytułu.
To bierz a i przy okazji bicie piany się skończy
(tylko pewnie taka rozdzielczość nie wystarczy a z oryginałami u mnie różnie)
EDIT: intryguje mnie niezwykle, czemu każdy pomija istotny fragment oferty, cyt:
"Wszystkie zdjęcia zamieszczone w tym wątku będą wydrukowane w czasopiśmie Lustrzanka"
Naprawdę nikomu nie zależy?
Ostatnio edytowane przez diabolique ; 15.12.08 o 20:05
Powiem szczerze, że jakby się znalazło tam moje zdjęcie to od razu bym to wydawnictwo kupił, a od 5-6 lat nie kupiłem żadnej gazety![]()
A co mi tam...
Opis:
Jedno z moich pierwszych zdjęć robionych na takich czasach. Statyw, ustawiłem się gdzie trzeba i wyszło co wyszło. Fart, że akurat pociąg jechał
Aparat OLYMPUS E-520 z kitowym obiektywem 14-45mm.
I to na tyle z opisu. Można podziwiać![]()
Oj - chyba niezbyt dokładnie czytacie założenia konkursu - kadr powinien być pionowy a zdjęcie powinno mieć krótki opis...
Może coś z mojego NY - prawie nie mam kadrów pionowych ale w galerii mam takie coś:
Times Square 1
OPIS:
Zdjęcie zrobiłem na nowojorskim Time Square - chyba jednym z najczęściej fotografowanych miejsc na świecie. Nie jest doskonałe ale lubię go - stanowi dla mnie cenną pamiątkę - jest na niej jeden z symboli Nowego Jorku - pędząca żółta taksówka oraz plakat jednego z przedstawień, które widziałem w owym czasie na Broadwayu.
Użyłem Olympusa E-500 wraz z kitowym obiektywem 14-45 (3,5-5,6) przy ogniskowej 16mm, 100 ISO i czasie 1/15 sek. Fotografowałem z ręki. Zdjęcie zrobiłem o tzw. szarej godzinie, kiedy naturalne światło zastane miesza się ze sztucznym, stąd klimat tej fotografii.
Dołączę się i ja.
Kula Szpiegula
Jest to zdjęcie wykonane w dość abstrakcyjny sposób manualnym Vivitarem 135 f2.8 na bagnet K. Jest to ozdoba świąteczna na pełnym rozmyciu. Nie było tu ingerencji komputera - poza zmniejszeniem i kadrowaniem.
Jeżeli coś tam Ci się jeszcze widzi z mojej galerii: KLIK - to bierz (są dwa wyjątki: portrety - muszę zapytać o zgodę. Drugi to takim, że nie wszystkie fotki mam w pełnym rozmiarze - po awarii dysku)
Pozdrawiam.
Nie da się ukryć, że miejsce na zdjęcie dalej jest wolne. Czekamy, czekamy. Chyba ,że to już raczej wszyscy chętni?
Pozdrawiam!
Może i ja spróbuję. Fotka może przydać się do tematu np. fotografowanie nocą, fotografia czarno- biała, fotografowanie w trudnych warunkach otoczenia (noc, mgła itp.) czy choćby jako przykład fotek robionych zwykłą cyfrówką jaką jest niewątpliwie Ricoh GX100
Opis:
Zdjęcie przedstawia Katedrę we Wrocławiu. Wykonane zostało w listopadowy wieczów minionego roku, w okresie szczególnie silnych zamgleń, porannych oraz wieczornych. Obecność mgły szczególnie wieczorem i w tak zabytkowym miejscu jak Ostrów Tumski, potęgowało tylko klimat tajemniczości i dodawało magii temu miejscu. Szczególnego uroku dodało oświetlenie budynków sakralnych. Jednak z tym wiązała się pewna trudność aby uniknąć charakterystycznych w takich sytuacjach tzw. "przepałów", światła kumulującego się na załamaniach, elementach wystających elewacji, konturu budowli. Bardzo pomocną jest w takich sytuacjach korzystanie z opcji "Manual" używanego aparatu. Aby uniknąć przypadkowego poruszenia aparatem, nieodzownym jest w takich sytuacjach wykorzystywanie statywu wraz z wężykiem spustowym lub pilotem.
Parametry zdjęcia:
- Ricoh GX100
- Manual
- ISO: 80
- Aperture: F3,6
- Exp. time: 1/3 s
- WB: Auto
- Flash: NO
ps. na podany wyżej adres mailowy przesłałem fotkę o rozmiarach 1024x 907.
Pozdrawiam
Kaz
Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 15.01.09 o 19:34
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.