Witam
Co sądzicie o tych aparatach, dodam, że nie chcę ich kupić, tylko jeden sprzedać. Bardzo dziękuję za porady![]()
Witam
Co sądzicie o tych aparatach, dodam, że nie chcę ich kupić, tylko jeden sprzedać. Bardzo dziękuję za porady![]()
moja najbardziej szczera rada - sprzedaj oba.
E-400 albo D40x - 10MPX i sporo lepsze
no to mnie nie oszczędzacie zwłaszcza finansowoa jakieś konkrety??
Skoro masz oba, to chyba wiesz, który Ci się bardziej podoba. Sprzedaj tego gorszego.
Ogladam Twoje "wypociny" i powiem szczerze, nie wiem jak Ty to robisz, ale jesteś dobry. Pierwszy raz ktoś pokazał mi moje miasto w taki sposób
szacuneczek
Kilka miesięcy temu kupiłem 410 plus kity 14-42, 40-150. przez przypadek stałem się posiadaczem d40 z 18-55, który jest zupełnie nowy, w pudełku. Nie robiłem nim ani jednego zdjęcia ,ponieważ zwyczajnie chciałem się go pozbyć. teraz zastanawiam się nad trafnością decyzji. Przyznam, że korpus leży w ręku rewelacyjnie, pewnie dlatego, że mój to
właśnie 410!. Jestem zwykłym fotoamatorem - lubię portret, krajobraz
Z góry dziękuję za porady
Na twoim miejscu sprzedałbym Olympusa oraz kit z D40 potem kupił dobry obiektyw do Nikona. Do portretu crop 1.5x będzie lepszy. 4/3 rekomendowałbym pod warunkiem częstego używania tele.
Kolejnym wyznacznikiem powinien być subiektywy odbiór zdjęć z jednej i drugiej puszki. Idz na spacer, zrób zdjęcia O oraz N i porównaj - wybierz to co bardziej Ci się podoba.