Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Połączenie E3 i D700 jaki szeroki kąt do któregos z tych aparatów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    nie chciałem wsadzić kija w mrowisko - po prostu jestem ciekawy bo 7-14 mnie położyło na łopatki.
    A sam stoje na rozdrożu, nie wiedząc w którą stronę pójść. Myślałem że 5D MK II ale....sample z sieci mnie lekko rozczarowują, szumem nadal nieco odstaje od możliwości Nikona. A ta kwestia mnie najbardziej interesowała. Do tego D 700 szybszy o klasę, AF też ma przewagę, jeśli prawdą jest że do nowej 5tki załadowali to co do starej.
    Tylko te filmiki....zabijają jakością a wróżę że na rynku kotleciarskim właśnie w tą stronę pójdą trendy. CZyli pokaz slajdów wpleciony w krótkie filmiki z przygotowań/ceremonii/zabawy/pleneru. Coś lepszego niż oferuje ulead czy pro show gold na dziś.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    nie chciałem wsadzić kija w mrowisko - po prostu jestem ciekawy bo 7-14 mnie położyło na łopatki.
    W każdym systemie znajdziesz coś o podobnej jakości za odpowiednie pieniądze.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    qbic: zastanawia mnie czemu jeszcze nie zmieniłeś, byłbyś szczęśliwszy i my także (owszem wiedząc, że Ty jesteś szczęśliwy)
    Jedna rzecz mnie tknęła, napisałeś "my", kogo masz dokładnie na myśli?
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 10.12.08 o 12:55 Powód: Automatyczne scalenie postów

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    Myślałem że 5D MK II ale....sample z sieci mnie lekko rozczarowują, szumem nadal nieco odstaje od możliwości Nikona. A ta kwestia mnie najbardziej interesowała. Do tego D 700 szybszy o klasę, AF też ma przewagę, jeśli prawdą jest że do nowej 5tki załadowali to co do starej.
    Ja uwaznie obserwuje temat mkII, sample w sieci sa rozne, sa kiepskie ale sa i takie ktore mnie jakoscia obrazka zaskakuja bardzo. Jesli dla kogos ilosc detalu jest istotna to nie ma lepszej w tej cenie alternatywy, chyba ze A900.
    Na slabe zdjecia nie patrze, slabe zdjecia mozna zrobic kazdym aparatem.

Porownanie szumu jest trudne, na pewno przewaga D3/D700 nie jest dramatyczna, pytanie co mozna uzyskac z 5D po resamplowaniu do 10/12mpix. Faktem jest ze 5D jak i D700 uciekly w tym temacie konkurencji znacznie.

Af gorszy od D700 to fakt, to jest minus, jednak ten z 5D jest uzywalny, mi pasuje.

Na plus 5D jest tez trzepaczka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    wielokrotnie ganiono olka za szumy i mała matrycę itp itd... to wszystko prawda ale
    oficjalne sample z fotopolis zwykłe porównanie w drugą stronę przy niskich czułościach takie w 5 min nikon D700 i E-3
    nie chcę oceniać ani komentować popoatrzcie sami przypominam ze różnica w cenie tych aparatów to ponad 100 %

Ps. Zobaczcie dolne wzorki

pozd geo
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez nazwy 1.jpg
Wyświetleń:	168
Rozmiar:	798,2 KB
ID:	10393  
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    ja polecam porównać sobie 5DmII na dowolnym ISO z D700 na tej stronie:
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

5DmII wypada marnie jeśli chodzi o ilość szczegółów, mydło proszę państwa, oj mydło. Mam wrażenie, że szklarnia niedomaga
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 11.12.08 o 19:09

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    5DmII wypada marnie jeśli chodzi o ilość szczegółów, mydło proszę państwa, oj mydło. Mam wrażenie, że szklarnia niedomaga
    Ale nie potrzeba wydawac kupy $$ na ostre szklo, przyklad zdjecia zrobionego tamronem:
    http://rs353tl.rapidshare.com/files/...pl.jpgWrzucane na forum canona przez uzytkownika, zabilo mnie iloscia szczegolu.
    Ostrzone bylo na pasek po lewej.

Geo, takie porownania na niskich ISO nie mowia doslownie nic.
    Wolalbym RAW'y z kontrastowej sceny, zobaczyc cienie, samemu ostrzyc.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 11.12.08 o 23:02

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    nie linkuj po raz setny tylko daj plik normalnie. Jestem z GSM w necie i nie dam rady tego pociągnąć z rapida.

Ja podałem zdjęcia testowe, w których nie ma forów. Wszyscy mają to samo zadanie, a szkła dobierane są najlepsze z możliwych i zazwyczaj stałki. DLa mnie 5DmII wypadł marnie. Ta ilość mpix nic nie dała, poza większym obrazkiem, bo ilość szczegółów nie wzrosła. Po powiększeniu w PS fotek z d700 do rozmiarów 5DmII dostaję praktycznie to samo mydło co w rzeczonym 5D. Sam wywołuję sobie też E3 i jestem zadowolony, a porównuje się to co aparaty potrafią same, a nie co potrafi user w sofcie.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 11.12.08 o 23:45

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czy to jest wątek o C 5D I II III IV .........??????
    OBYWATELGC

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Właśnie pokazała się Tokina 11-16/f2.8 za cenę interesującą autora wątku.

GoOrange
    Gość
    Na otrzeźwienie polecam wszystkim ten link:

http://www.flickr.com/groups/tutaj_wpisz_model_aparatu/pool/show/

Zdjęcia są przeróżne ale większość wyróżnia jedno DOBRE SZKŁO = DOBRE ZDJĘCIE. Ameryki oczywiście nie odkryłem ale niektórym zdaje się trzeba przypomnieć że puszka za 2,5 tys. + szkło za 6,5 tys. zrobi dużo lepsze fotki od puszki za 6,5 tys. ze szkłem za 2,5 tys.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 12.12.08 o 01:32