Strona 11 z 18 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 180

Wątek: Panasonic G1 - opinie użytkowników

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    piotrek204: Więc w/g tego co piszecie manualne ostrzenie powinno być perfekcyjne. Czy to naprawdę jest takie doskonałe, czy może jest tu jakiś haczyk (mankament)? Chodzi mi na przykład o ostrzenie na rzęsy w portrecie...
    Na pewno ma duzo wieksze mozliwosci niz optyczny wizjer z tradycyjna matowka. Powiekszenie naprawde bardzo pomaga, mi przeszkadzalo to ze nie moglem(moze nie potrafilem) uzyskac mniejszego powiekszenia, np 2x lub 4x, boje sie ze przy powiekszeniach ktore sa dostepne na dluzszych szklach drgania utrudnia ostrzenie z reki.
    Tutaj moze sie wykazac stablizicja w szkle. Nie zauwazylem jej dzialania na kitowym szkle.
    Mile jest tez to ze tryb ten uruchamia sie sam w momencie krecenia pierscieniem.
    Z pewnoscia jest to przewaga tego rozwiazania nad optycznym wizjerem.

Oczywiscie tradycjonalisci i tak wola tradycyjny wizjer wyposazony matowke z klinem do tej roli
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 26.12.08 o 00:35

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    piotrek204: Ja często bywam tradycjonalistą, ale nadchodzą czasy doskonałych celowników elektronicznych i sentyment do lustrzanki mogę sobie w d... wsadzić--pozdrawiam i dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 26.12.08 o 01:45

Siła reputacji
    17
    Moja galeria

rocco
    Gość
    Kolejny teścik: W praktyce. TEST:Panasonic Lumix DMC - G1

PS
    Chwilowo link nie działa:
    UWAGA

Z powodu awarii serwera pełen tekst artykułu zostanie opublikowany w późniejszym terminie.
    Za utrudnienia przepraszamy i prosimy o cierpliwość.
    Pluskwa milenijna?

PPS
    To mój pierwszy post w 2009 roku

Awatar robertt
    Mieszka w
    Warszawa / Polska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Czytałem o G1. Stwierdziłem, że wydanie ok. 2000zł na ów aparat to trochę kiepski pomysł. Podobno G1 dorównuje lustrzankom. Jednak cena tego aparatu jest dość wysoka...

G1 polecał bym osobom, które nie mają ochoty i siły nosić ciężkich lustrzanek. Stawiają na kompaktowe rozmiary.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robertt Zobacz posta
    G1 polecał bym osobom, które nie mają ochoty i siły nosić ciężkich lustrzanek. Stawiają na kompaktowe rozmiary.
    Przecież o to właśnie chodzi
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Parę dni temu macałem G1 w saturnie w Gdańsku. Wrażenia pozytywne co do wielkości i tego jak lezy w ręce. EVF mnie nie powalił da się odczuć opóżninia i trochę śnieży w gorszym świetle ale ostrzenie na manualu przez wizjer jest bardzo fajne i łatwe. Obraz powieksza się po dotknięciu pierścienia i jest to niesamowite ułatwienie dla tych co lubią jeździć na recznym. Oczywiście kadrowanie na tym trochę cierpi no ale jak to czesto bywa coś za coś. Materiały z jakich zrobiony jest korpus są przyjemne w dotyku (plastik pokryty jakąś cieniutką gumowaną substancją) ale mam zastrzezenia co do ich jakości. To co wzbudziło mój niepokój to właśnie wycierająca się gumowana powłoka, która na wszystkich rogach modelu pokazowego była pozdzierana. Wyświetlacz już na pierwszy rzut oka jest lepszy niż w jakimkolwiek dostępnym Olku. Chodzi mi o rozdzielczość i jakość obrazu. Ogólnie to bardzo przyjemny aparacik i MZ wart swojej ceny.

Awatar robertt
    Mieszka w
    Warszawa / Polska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    suchar: Wiem, że o to chodzi. W mojej wypowiedzi chciałem jednocześnie przekazać informację, że ja specjalnie dla takiego powodu nie wydawałbym 2tys. zł na Panasonic'a G1. Gdyby cena była niższa to jeszcze można by się zastanowić.

Co nie oznacza, że nie jestem za micro 4/3...

rocco
    Gość
    Pierwsza część testu już jest: W praktyce. TEST: Panasonic Lumix DMC - G1

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Pierwsza część testu już jest: W praktyce. TEST: Panasonic Lumix DMC - G1
    Jeszcze nie czytałem ale otworzyłem kilka zdjęć. Czegoś nie rozumiem - dlaczego te pliki wyszły z Photoshopa (tak przynajmniej maja w exifie)? Wartość takich zdjęć jako testowych jest znikoma - po pierwsze PSa nie będą dawać gratis z G1, po drugie pewnie większość użytkowników będize zainteresowana JPGami prosto z aparatu i dla nich takie pliki byłyby cenne jako testowe a Ci bardziej zaawansowani z pewnością woleliby RAWy żeby samemu stwierdzić ile z tych plików można wyciągnąc...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook