teraz karty sa tanie jak barszcz, ja mam 16stke preteca kupilem chyba za 150zl
i dziala bez problemow
a transfer na poziomie 12-16mega/sek do kompa czyli bardzo podobnie jak extreme3 sandiska
teraz karty sa tanie jak barszcz, ja mam 16stke preteca kupilem chyba za 150zl
i dziala bez problemow
a transfer na poziomie 12-16mega/sek do kompa czyli bardzo podobnie jak extreme3 sandiska
Obecnie SANDISK EXTREME III maja prędkość 30MB/s (patrzeć na oznaczenia na pudełkach) i ich ceny spadają z tygodnia na tydzień. W e410 miałem 16 wsadzona i poszła. Sam używam 4GB EXIII i są bardzo szybkie.
Osobiście uważam że na kartach nie wolno oszczędzać.
Miałem kiedyś jakąś tania kartę, i po którymś z wyjazdu nie dało się odczytać jednej czwartej zdjęć. Po formatowaniu po jakimś czasie powtórka z rozrywki i kosz!
Jeden z Gliwickich sklepów wystawiana allegro (poszukaj) maja dobre ceny i na pewno oryginały.
.
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Ja ostatnio kupilem 2 karty Lexara i 2 karty Extreme IV, ceny są porównywalne, ale polecam bardziej Lexara x300.
VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl
E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...
Ja posiadam tani czytnik HAMY cośtam w jednym USB 2.0 i transfer z EXTRIM III (30MB/s) idzie mi pod linuxem 28-30 MB/s. Karta zakupiona u pewnego sprzedawcy (więc na pewno oryginał)
Szybkość szybkością, cena ceną - a na pierwszym miejscu stawiam na niezawodność. Jeszcze karty LEXAR Profesional są całkiem dobre - znajomi używają i chwalą sobie.
![]()
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
ja od bezmała roku używam lexar profesional 4GB i narzekać nie mogę. nie miałem ani jednego errora co na kingstonach zdażało sie dosyć często.
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Co ważne Leaxar'ów nikt nie podrabia, więc "lipy" nie kupi się![]()
VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl
E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...