Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: E-520 + cf

Marcin510
    Gość
    teraz karty sa tanie jak barszcz, ja mam 16stke preteca kupilem chyba za 150zl

i dziala bez problemow

a transfer na poziomie 12-16mega/sek do kompa czyli bardzo podobnie jak extreme3 sandiska

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    teraz karty sa tanie jak barszcz, ja mam 16stke preteca kupilem chyba za 150zl

i dziala bez problemow

a transfer na poziomie 12-16mega/sek do kompa czyli bardzo podobnie jak extreme3 sandiska
    Obecnie SANDISK EXTREME III maja prędkość 30MB/s (patrzeć na oznaczenia na pudełkach) i ich ceny spadają z tygodnia na tydzień. W e410 miałem 16 wsadzona i poszła. Sam używam 4GB EXIII i są bardzo szybkie.
    Osobiście uważam że na kartach nie wolno oszczędzać.
    Miałem kiedyś jakąś tania kartę, i po którymś z wyjazdu nie dało się odczytać jednej czwartej zdjęć. Po formatowaniu po jakimś czasie powtórka z rozrywki i kosz!

Jeden z Gliwickich sklepów wystawiana allegro (poszukaj) maja dobre ceny i na pewno oryginały.

.
    Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grudziądz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja ostatnio kupilem 2 karty Lexara i 2 karty Extreme IV, ceny są porównywalne, ale polecam bardziej Lexara x300.
    VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
    VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl

E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez pol189 Zobacz posta
    Obecnie SANDISK EXTREME III maja prędkość 30MB/s (patrzeć na oznaczenia na pudełkach) i ich ceny spadają z tygodnia na tydzień.
    .
    no ja nie pisalem o oznaczeniach tylko o realnych transferach, mam czytnik oryginal sandiska

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    no ja nie pisalem o oznaczeniach tylko o realnych transferach, mam czytnik oryginal sandiska
    Ja posiadam tani czytnik HAMY cośtam w jednym USB 2.0 i transfer z EXTRIM III (30MB/s) idzie mi pod linuxem 28-30 MB/s. Karta zakupiona u pewnego sprzedawcy (więc na pewno oryginał)

Szybkość szybkością, cena ceną - a na pierwszym miejscu stawiam na niezawodność. Jeszcze karty LEXAR Profesional są całkiem dobre - znajomi używają i chwalą sobie.

Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ja od bezmała roku używam lexar profesional 4GB i narzekać nie mogę. nie miałem ani jednego errora co na kingstonach zdażało sie dosyć często.
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grudziądz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Co ważne Leaxar'ów nikt nie podrabia, więc "lipy" nie kupi się
    VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
    VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl

E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów