Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: W sumie na taki pomysł wpadłam

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    A właśnie - ze współrzędnymi są problemy. Marzyło mi się, ale znalezienie współrzędnych dla niektórych punktów (nie miejscowości) graniczy z cudem.
    A próbowałaś na TarGeo http://www.targeo.pl/ ?
    Klikasz PPM i wybierasz pokaż współrzędne miejsca i wychodzi Ci coś w stylu jak na fotce. Współrzędne jakie tylko chcesz
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	targeo.JPG
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	49,0 KB
ID:	10245  
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Żadne tagi, dżiperesy i inne cuda nie zastąpią ślęczenia nad papierową mapą, wyszukiwania w przewodniach, łażenia po okolicy.
    Toż to właśnie będzie taki przewodnik, tylko że online
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

| OlyJedi Awatar misiek1928
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja bym proponował także wrzucać jako załącznik do takiego wątku tą samą treść w pliku PDF W końcu jak się chce gdzieś pojechać to warto by mieć taki wątek pod ręką na papierze
    Olympus E-510 | 14-42mm 1:3.5-5.6| 40-150mm 1:4-5.6 | M42 Helios 44-4 1:2.0-16 58mm | SanDisk CF Extreme IV 4GB

Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez misiek1928 Zobacz posta
    Ja bym proponował także wrzucać jako załącznik do takiego wątku tą samą treść w pliku PDF W końcu jak się chce gdzieś pojechać to warto by mieć taki wątek pod ręką na papierze
    Popieram, słuszna uwaga

| OlyJedi Awatar robasss
    Mieszka w
    deszczowa Szkocja
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

:)

salvadhor moze i masz racje ale czesto z braku czasu i przy dobrej pogodzie chce sie jechac w miejsce jakie juz ktos zareklamowal opisem i fotka ( takie na BANK pewne ) - sam czesto robie takie wypady i nie zaluje a zwlaszcza w szkocji, gdzie czesto trzeba kilometrow narobic zeby sfocic ciekawe miejsce - jestem na TAK 3 x - pozdrawiam
    pozdrawiam robasss

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mniejsza z tym kto jest za a kto przeciw. Do konkretów: jak ma to wyglądać od strony organizacyjnej? Gdzie te opisy miejsc mają być? Jeden dział na forum do tego czy jak?

| OlyJedi Awatar misiek1928
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Moim jakże skromnym w tej kwestii zdanie, powinien to być właśnie oddzielny dział - jak Giełda, bez możliwości komentowania. Gdyby ktoś miał jakieś obiekcje do danego miejsca to zawsze jest priv więc można współpracować.
    Olympus E-510 | 14-42mm 1:3.5-5.6| 40-150mm 1:4-5.6 | M42 Helios 44-4 1:2.0-16 58mm | SanDisk CF Extreme IV 4GB

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Wiecie co, nie bardzo wiem o czym mówicie... pokazałam swoją stronę, na której chcę zamieszczać opisy- w takiej formie, nieważne czy bardzo przydatnej czy nie, bo to tylko część mojej www. Byłam ciekawa Waszych opinii, czy to takie całkowite dno, czy może ujdzie. Salvadhor bardzo dobrze ujął to w swoim poście Tymczasem piszecie o załącznikach do postów, więc....???
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 4.12.08 o 12:19
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Nie no, Twój pomysł jest OK - teraz musisz go jedynie wypozycjonować tak, aby się ludzie nim zainteresowali. No i aktualizować na bierząco. Ewentualnie zrobić osobny portal, zebrać paru(nastu) maniaków, którzy oprócz np. obijania się na wakacjach, zdadzą choćby krótką rewelację w stylu "w Budapeszcie na Vaci utca uważamy na tę i tamtą knajpę, bo cennika nie ma i sami sobie dopisują napiwki" czy "warto zajrzeć do tradycyjnej żydowskiej restauracji przy Dob utca, schowanej w podwórzu starej kamienicy - bo jedzenie tanie i duuużo".

Pozdro
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    [QUOTE=Mysikrólik;254261]Nie wiem sama czy do tego działu, ale jak nie do tego, to niech któryś mod przeniesie.

Dawno, dawno temu był taki super pomysł Suchara o przewodnikach po miastach: tutaj można poczytać. Niestety wyszło tak sobie, chociaż pomysł rewelacyjny.

Ja wpadłam na nieco inny, z dużą dozą obaw czy w ogóle ma to sens. Dużo wyjeżdżam, z wyjazdów mam masę notatek - mniej lub bardziej ciekawych. Nie umiem pisać systematycznych przewodników, mogę tylko opisywać miejsca, w których byłam. Zaczęłam od pierwszego - Kuźnicy, małej miejscowości na półwyspie helskim. Opis można przeczytać tutaj. Może komuś pomoże wybrać miejsce na wakacje.

Zajrzałem Mysikrólico, ładny opis acz subiektywny. Każdy z Nas kiedyś latał w gatkach po plaży - jeden tu, drugi tam .
    Z patronką rybaków jest pewna nieścisłośc - "czcili św. Barbarę przede wszystkim ci, którzy na śmierć nagłą i niespodziewaną są najwięcej narażeni: górnicy, hutnicy, marynarze, rybacy, żołnierze, kamieniarze, więźniowie itp. Polecali się jej wszyscy, którzy chcieli sobie uprosić u Pana Boga śmierć szczęśliwą." To tak a propos - dziś jest Barbórka

Byłbym widział ten projekt jako mapę ciekawostek na wyjazdy plenerowe - wszak to forum fotograficzne. Z autopsji wiem, ze wszystko inne się zmienia jak słusznie zauważyłaś ... krajobrazy najdluzej się opierają zmianom.

Do innych celów jest sporo przewodników - chocby Pascala.