Witajcie.
Czy jest coś w M42 co można kupić w rozsądnej (do 200pln) cenie i jest choć trochę szerokie? Jakich modeli mam szukać?
Szerokokątny - czyli dla mnie w okolicach 18-24 (9 - 14 w M42)
Czy pozostaja tylko jakieś marne konwertery?
Witajcie.
Czy jest coś w M42 co można kupić w rozsądnej (do 200pln) cenie i jest choć trochę szerokie? Jakich modeli mam szukać?
Szerokokątny - czyli dla mnie w okolicach 18-24 (9 - 14 w M42)
Czy pozostaja tylko jakieś marne konwertery?
A zerknij na allegro.
Widzisz coś.
Nie. To raczej nie zobaczysz.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zwłaszcza w tej cenie.
Ostatnio edytowane przez grizz ; 2.12.08 o 23:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Z tego zakresu ogniskowych to tylko Peleng, ale to na pewno nie za te pieniądze.
BTW: chyba żaden szeroki kąt nie sprawdza się pod cyfrówkami, cały urok szerokiego kąta idzie się kochać, to raz, dwa, sporo siada jakość.
A i peleng rewelacyjny nie jest... napewno alternatywa dla zuikowego fiszaja.
Rzeczywiście może nie trafiłem z ceną ale mój problem polega na tym, że nie wiem czego szukać. Jaką nazwę/model wpisywać w okienko "szukaj".
Peleng - Maruda - dzięki. Tylko, że jedynkę przed dwieście muszę postawić
Coś jeszcze?
Nie za tą cenę. Za wyższą też wątpię.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Flektogon. Wpisuj Flektogon 20mm.
Niemniej, nie polecam na cyfrze.
On chciał do 14mm![]()
Nie ma prawdziwego szerokiego kąta dla 4/3 z użyciem m42. Zapomnij. Nawet peleng czy zenitar jest żenuła. Po prostu nie ma.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto