Zwróć tez uwagę ze większość fotek leci w lewo. Musisz prostować albo zwracać na to uwagę robiąc zdjęcia. Nie wygląda to na efekt zamierzony a trochę psuje odbiór.
Zwróć tez uwagę ze większość fotek leci w lewo. Musisz prostować albo zwracać na to uwagę robiąc zdjęcia. Nie wygląda to na efekt zamierzony a trochę psuje odbiór.
Było: Panasonic GX1, Olympus E510
Jest: Panasonic GX7
Fajne kadry. Czasami przydałoby się troszkę podkręcić jasność i kontrast, żeby nie było za szaro.
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Zdjęcie 20 Gdyby nie te paznokcie …………..
Zdjęcie 24 Konieczny donos do dozoru budowlanego. Przecie ten kościół zaraz się wywróci hi hi
Pozostałe zdjęcia bardzo sympatyczne i bardzo fajnie się je ogląda J
24. kurcze nie ta fotka ... miała być już wyprostowana![]()
Canon 50D
www.kochphoto.selia.pl
Przyłóż się bardziej!Na wielu zdjęciach masz drobne felery, które można było usunąć przez inne kadrowanie. Na kilku są błędy wynikające chyba, ze złego kadrowania w momencie robienia zdjęć (obcięte uszy wiewiórki, grzebień pawia, podstawa pomnika).
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Fajowe te fotki a szczególnie 20. mi się podoba.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Dziękuję bardzo za odwiedziny i za komentarze. Odnośnie obciętego ucha od wiewiórki, to ona tak zapylała po ziemi, że nie zdążyłem złapać jej całej, mam nadzieję że następnym razem się uda.
Pozdrawiam![]()
Canon 50D
www.kochphoto.selia.pl
Zdjęcia przyjemne z tym, ze w niektórych przycięte kadry nie robią dobrego wrażenia. Najbardziej podobało mi sie zdjecie 20.
pozdrawiam Wiejo
20 bardzo fajna - jak ten ptaszek sie nie boi ? Oswojony cycuś ?
21 taki spokój bije od tego zdjęcia. To chyba przez to spokojne lustro wody. Tylko trochę chyba przeostrzone.
25 też fajne uchwycony moment. Troszkę ciasniej bym przykadrował wiewióra![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.