Gawron z profilu chyba najlepszejszy z wszystkich fotek (technicznie) - ale szału nie ma
Rób zdjęcia, zamieszczaj - będzie dobrze
pzdrówka
Gawron z profilu chyba najlepszejszy z wszystkich fotek (technicznie) - ale szału nie ma
Rób zdjęcia, zamieszczaj - będzie dobrze
pzdrówka
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
nr 3 - lewy profil - MSZ najciekawsza fotka, nr 4 - niestety MZ zbyt przesycone kolory - czerwony aż świeci, co spowodowało zagubienie detali (faktury płatków)...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
3- gawron OK, tylko kałuża "wlazła Ci w kadr w PG, 4- za K_Puchatkiem, przesycone, czerwień "daje" po oczach
Co do róż - fakt, czerwony chyba się przepalił (clipping?). Wtedy nie zwróciłem na to uwagi. To był mój pierwszy weekend z aparatem. Teraz pewnie wiedziałbym, że należy zerknąć na historgram kolorowy, a nie tylko zbiorczy. Ale zawieszone na ścianie wygląda naprawdę nieźle. Szkoda mi jeszcze troche, że nie złapałem kawałka łodygi. Wydaje mi się, że tego również brakuje.
Następnym razem zrób kadr pionowy i po sprawieSzkoda mi jeszcze troche, że nie złapałem kawałka łodygi. Wydaje mi się, że tego również brakuje.![]()
Kaczki i łabędzie:
5. Szary
6. Biały
7. kaczka
Brak odzewu, podejrzewam, że trafiłem na jakiś oklepany temat, albo na zdjęciach nie ma co komentować (czy są aż tak beznadziejne, czy po prostu mało ciekawe).
W takim razie zmiana tematyki, odgrzebuje jesienne klimaty i zabawę obiektywem Helios 44. Wszelkie komentarze mogą jedynie pomóc.
8. Zabawa na sofie, światło zastane - świetlówki kompaktowe, helios.
9. Pierwsze zabawy z heliosem
10. Złota jesień.
Fujifilm X10
jak dla mnie świetne fotki ale ja się też uczę pozdro![]()
Łabedzie klasyka mogą się podobać. Kaczka zdziwiona, że woda zamarzła. Z dzieckiem bez lampy i ze spaceru sympatyczne.
pozdrawiam Wiejo