Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Olympus C-770 - kilka pytań "nowego"

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Funkcja Panoramy

Witam,
    Ja co prawda obcykałem już funkcje C-770 używając instrukcji od C-750 ale jak by ktoś miał od C-770 to również chętnie bym skorzystał.

Ale pisze w innej sprawie, a mianowicie mam problem z zdjęciami panoramicznymi, a dokładniej z ich "sklejaniem" w CAMEDIA Master 4.2.
    Problem polega na tym że popełniłem błąd nie zwracając uwagi na kierunkowość robienia zdjęć panoramicznych i w związku z tym oprogramowanie CAMEDIA nie jest w stanie posklejać poszczególnych kadrów. Ma ktoś może jakiś pomysł jak w jaki sposób zmienić w pliku informacje o numerze kadru, bo jak nie to pozostaje mi tylko jakiś software do edycji i ręczna zabawa...
    Pozdrawiam: Tomek

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Polecam przeczytac tutaj i kozystac z opisanego tam softu.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki za radę...
    Programik PixMaker jest całkiem przyzwoity... Super...

A wracając do moich pierwszych pytań sprzed tygodnia dotyczących gwarancji to narobiłem trochę szumu ale wszystko wyjaśniłem i jak się okazało nie będę miał żadnych problemów z serwisem gwarancyjnym, fakt że jedynym serwisem Olympusa w Polsce jest Eurocolor ale serwisuje on sprzęt zakupiony w dowolnym miejscu (świata), byle by miał gwarancję europejską i światową cyt. "european and worldwide warranty by manufacturer" (no i dowód zakupu oczywiście).
    Może ta informacja się komuś przyda...

pozdrawiam: Tomek

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Eurocolor "serwisuje" w ten sposób, że aparaty "z wyższej półki" (C740?) wysyłają do... Czech, bez zaglądania do nich... )) Ale może to lepiej? Tylko trwa to dłużej...
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Mieszka w
    Tomaszów Maz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Instrukcja do C-770 i Ulead VideoStudio 7

Posiadam instrukcje do aparatu C-770, ale nie posiadam programu do edycji filmów. Może ktoś zna jakis program i jak go zdobyć. Słyszałem o programie Ulead VideoStudio 7. Kontakt na Gadu Gadu 6549133

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    I chętnie z instrukcji skorzystam, jeżeli można prosić na maila rx7@wp.pl, bymbył bardzo wdzięczny (o ile jest to wersja PL).
    Jeżeli chodzi o program do edycji to jednym z najlepszych jest faktycznie Ulead VideoStudio. Ja otrzymałem wersje 7.0 wraz z aparatem, ale można ściągnąć wersje (trial) 8.0 z strony www.ulead.com. Wersja ta jest nieokrojaona i ma jedynie ograniczenie czasowe. Nie chce namawiać klubowiczów do piractwa, ale gdyby ktoś był zainteresowany to wystarczy podmienić jednedo DLLa i program śmiga bez ograniczeń. Wiem bo kolega mi mówił

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ryzykant z Ciebie rx7...
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ...eeee dlaczego???
    przecież nikogo do złego nie namawiam... a informacja o tym jak złamać oprogramowanie VideoStudio 8.0 przydać się może programistom z ULEAD żeby lepiej zabezpieczyć 9 wersje wyżej wymienionego programu...
    ...zresztą jak ktoś będzie chciał popełnić owe przestępstwo to da sobie rade...

Mieszka w
    Tomaszów Maz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Oczywiście posiadam od kilku dni instrukcje do aparatu C-770 w j. polskim. Sam nie znam angielskiego więc wiem jaki to problem. W związku z tym mam problemy gdy wchodzę na strony anglojęzyczne i nie potrafię ściągnąć programu Ulead VideoStudio ( nie wiem co gdzie wpisać). kowalski179@wp.pl Aparat robi stosunkowo niezłe filmy w pomieszczeniu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    program można pobrać z http://www.ulead.com/vs/trial.htm trzeba tylko wpisać e-mail, wybrać kraj i kliknąć SUBMIT